BD a DVD tipy: Gauner Amadeus poznává, že láska je kurva

Vydáno: 22.11.2014 10:00 - | foto: facebook tvůrce

Nejenom novinkami živ je blu-ray trh. Vedle standardních BD a DVD tipů v nadcházejících dnech vyjdou tři články o katalogových titulech, které v listopadu vydává Magic Box. V prvním bude řeč o Amadeovi anebo Gaunerech
Amadeus (Magic Box)
BD obal filmu  / AmadeusAmadeus konečně na blu-rayi, ale vydání mnohé spíše zklame. Na rozdíl od 2DVD neobsahuje žádný bonusový materiál, což znamená, že upgrade se koná pouze po obrazové a zvukové stránce. Pokud máte technologicky zastaralejší DVD, nevyhazujte ho, protože byste tím přišli jak o audiokomentář, tak o celovečerní film o filmu. Amadea tak potkal stejný osud jako Robina Hooda, ale u obou v listopadu Magic Boxem distribuovaných katalogovek může být útěchou, že jsou na "modrém" nosiči v režisérské verzi. O dvacet minut delší sestřih je sice z hlediska tempa mnohem méně vyrovnaný než kratší kinoverze, ale prokreslení vedlejších postav přidaná stopáž rozhodně prospěla. Osmi Oscary oceněný titul by si zasloužil lepší péči, ale přídavný materiál je snadno dostupný i jinak a primární je film, který stále patří k jedněm z nejlepších biopiců vůbec.

Bonus (BD): Film je distribuován bez bonusů.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (BD): Dolby TrueHD 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky; Dolby Digital 2.0 thajsky.
Titulky (BD): anglické, české, čínské, hebrejské, maďarské, rumunské, řecké, thajské, turecké.

Doporučená cena: 399 Kč (BD)

V prodeji od 19. 11. 2014

Koupit na Bontonland.cz

Film o filmu Amadeus (1984)

Amores perros - Láska je kurva (Magic Box)
BD obal filmu Amores perros - Láska je kurva / Amores perrosNa počátku 21. století se do hledáčku hollywoodských studií dostali mexičtí filmaři. Alejandro González IñárrituGuillermo del ToroAlfonso Cuarón brzy debutovali ve Spojených státech, kde pokračovali v tom, co v podstatě natáčeli ve své domovině. Del Toro byl vždy na straně monster, Cuaróna zajímalo experimentování se stylem (prodlužování délky záběru) v rámci žánrových vyprávění... a Iñárritu tvořil významově v podstatě banální, formálně ovšem pozoruhodná díla. Než se k nám dostane jeho novinka, která má vypadat jako natočená na jeden záběr, můžeme si připomenout jeho průlomový snímek Amores Perros. V něm zužitkoval tehdy velmi oblíbený způsob síťového vyprávění: tři příběhy byly spojeny nejenom bouračkou a jednou postavou objevující se ve všech, ale i přesahem. 

Bonus (BD): Nezveřejněné scény (17 min.); Záběry z natáčení (8 min.); 3 videoklipy (11 min.); Upoutávka (2 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 španělsky; DTS-HD Master 2.0.
Titulky (BD): české.

Doporučená cena: 399 Kč (BD)

V prodeji od 19. 11. 2014

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Amores Perros - Láska je kurva


Duna (Magic Box)
BD obal filmu Duna / DuneKompletisti filmografie Davida Lynche si sbírku mohou rozšířit o další u nás vyšlý titul, ale nejspíš by raději do své filmotéky zařadili snímky jako Modrý samet anebo Zběsilost v srdci. Zvlášť když první má na modrém disku víc než hodinu nepoužitého materiálu, který byl původně považován za ztracený, a u druhého by nebylo od věci vydání s hodinou a půl vystřižených scén, jež byly součástí sběratelské - dávno vyprodané - DVD edice. Z Duny bylo taktéž mnoho scén vystřiženo a vzniklo i několik sestřihů, od nich se ale Lynch distancoval. V podstatě jediné tvůrcovo koketování s mainstreamem skončilo jako ambiciózní selhání, kterému nelze upřít propracovanou mizanscénu (horší je to již s kondenzovaným, ne zcela pochopitelným příběhem) a atmosféru. A i hledači významů si přijdou na své, když bývá snímek čten jako metafora AIDS, ale nečekejte nic nejednoznačného a nekonvenčního jako ostatní Lynchovy filmy.

V prodeji od 19. 11. 2014

Koupit na Bontonland.cz

Rozhovor Davida Lynche s Frankem Herbertem, část 1

Devátá brána (Magic Box)
BD obal filmu Devátá brána / The Ninth GateMysteriózní thriller Devátá brána nepatří mezi nejlépe hodnocené filmy polského pedofila Romana Polanského, ale hlavní roli v něm ztvárnil Johnny Depp, a tak si své zájemce nepochybně najde. Ti budou ale spíše zklamáni pomalou, atmosférickou podívanou (s několika úlitbami producentům v podobě akčních či hororových scén), kterou naopak docení bibliofilové a příznivci psychologických dramat. Kvalit Rosemary má děťátko sice Devátá brána nedosahuje, ale po letech by mohla být doceněna jako navzdory svému epilogu nejednoznačný a znepokojivý film evropského střihu, ve kterém exceluje Johnny Depp, než si osvojil hereckou machu, jíž se posledních několik let ne a ne zbavit.

Bonus (BD): Satanistická galerie; Upoutávka (1:37 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS-HD Master 5.1 česky.
Titulky (BD): české.

Doporučená cena: 399 Kč (BD)

V prodeji od 19. 11. 2014

Koupit na Bontonland.cz

Upoutávka k filmu Devátá brána


Gauneři (Magic Box)
BD obal filmu Gauneři / Reservoir DogsCelovečerní debut Quentina Tarantina mu zajistil pozornost, jelikož dal výrazně na vědomí, že máme co dočinění s tvůrcem, jehož tvorbu se vyplatí sledovat. Nechronologické vyprávění, v rámci kterého se důmyslně dávkují informace, dialogy s potenciálem zkultovnět a netradiční přístup k žánru gangsterských a heist podívaných, resp. pulpu. Atributy, jimiž se vyznačovaly i další Tarantinovy počiny. Na druhou stranu byla jeho prvotina kritizována za svou nepůvodnost, když se (nutno dodat, že přiznaně - viz první strana scénáře s poděkováním konkrétním tvůrcům) inspirovala snímky Stanleyho Kubricka anebo - a to především - Ringo Lama. Od prvního je převzat postup, kdy se na událost díváme z různých perspektiv, od druhého... inu, Gauneři jsou v podstatě remakem Long hu feng yun.

Bonus (BD): Featuretty: Film o filmu (15:44 min.); Profily Gaunerů (7:05 min.); Vystřižené scény: Ověření základních informací (4:41 min.), Dělám svou práci (2:33 min.), Bez ochrany (2:59 min.), Odřezávání ucha, verze A (1:01 min.) a verze B (1:25 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD 6.1 anglicky; DTS-HD Master 5.1 česky. 
Titulky (BD): české.

Doporučená cena: 399 Kč (BD)

V prodeji od 19. 11. 2014

Koupit na Bontonland.cz

Vystřižená scéna Ověření základních informací z filmu Gauneři (1991)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY