Quentin Tarantino končí s režírováním

Vydáno: 11.11.2014 09:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Tentokrát se nejedná o žádný "aprílový" žert - režisér Quentin Tarantino na právě probíhajícím AFI Film Festu v rámci prezentace k The Hateful Eight oznámil, že plánuje brzké ukončení kariéry.
Jamie Foxx, Christoph Waltz ve filmu Nespoutaný Django / Django UnchainedNáš aprílový žert se nakonec vyplnil - Quentin Tarantino skutečně oznámil konec své režijní kariéry. Nemusíte se však bát, že by nastal ihned, jeden z nejoblíbenějších filmařů současnosti si totiž stanovil hranici: deset filmů a dost. Což znamená, že po právě chystaném westernu The Hateful Eight natočí ještě dva další snímky a pak... to nikdo neví. Samuel L. Jackson k tomuto rozhodnutí dodává: "Co bude se sebou Quentin dělat, když nebude dělat tohle?"

Během filmového marketu na AFI Film Festu, kde mimo jiné zmínil, že The Hateful Eight bude "největší širokoúhlý film za posledních 40 let", ke své kariéře dodal toto: "Nevěřím, že byste měli zůstat na scéně do té doby, než vás lidi prosí, abyste odešli. Líbí se mi nápad nechat je chtít trochu víc. Myslím si, že režie je hra mladých a líbí se mi představa propojení mého prvního a posledního filmu jako pupeční šňůrou." 

Dále pokračuje: "Líbí se mi, že za sebou mohu nechat filmografii deseti filmů, takže mám ještě dva další po tomhle. Není to vyryto v kameni, ale je to plán. Když se dostanu k desátému, odvedu dobrou práci a nepodělám to, to pro mě zní jako dobrý způsob na ukončení staré kariéry." Můžeme mu ale opravdu věřit? 

Zdroj: Collider, Deadline


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY