Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 46. týden

Kinopremiéry: Železná srdce Jamese Browna, skřítků a Pavla Wonky

Vydáno: 12.11.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Milovníci poctivých válečných filmů by měli zbystřit, neboť do kin vstupuje žánrovka Železná srdce s Bradem Pittem. Vedle ní startují i filmový životopis Jamese Browna nebo držitel Křišťálového globu z letošních Karlových Varů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Železná srdce (Fury) (Falcon)

Český plakát filmu Železná srdce / FuryVálečných dramat, v nichž by se děj točil kolem tankové jednotky, zas tolik není, proto potěší, když s jedním přichází talentovaný režisér a scenárista David Ayer. Ten podle synopse vše vsadil na klasickou chlapskou týmovku, v níž se toho moc neřeší a hodně se bojuje. Podle prvních tuzemských a mnoha zámořských ohlasů se mu to vyplatilo a mělo by jít o poctivou žánrovku, která upomíná na ty nejlepší moderní. Jednoznačným tahákem by měl být Brad Pitt v hlavní roli, vedle kterého se objeví třeba Shia LaBeouf, Logan Lerman nebo Jason Isaacs. Tohle by mohla být sázka na jistotu.

Synopse: Zatímco se spojenecká armáda pokouší v dubnu 1945 o finální ofenzivu v Evropě, ujímá se armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt) velení tanku Sherman a s jeho pětičlennou posádkou se vydává na misi přímo do týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palební a v doprovodu zelenáče (Logan Lerman), který se v jejich cestě náhodou ocitl, jsou muži nuceni získat štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce pokusy zaútočit na srdce nacistického Německa.

Zajímavost: LaBeouf, který hraje postavu hluboce věřícího vojáka, se během natáčení prý opravdu stal křesťanem.

Český trailer filmu Železná srdce / Fury
Get on Up - Příběh Jamese Browna (Get on Up) (CinemArt)

Český plakát filmu Get on Up - Příběh Jamese Browna / Get on UpŽivotopisná dramata se neustále těší velké popularitě, takže se není co divit, že i v našich kinech se objevují dost často. V tomto sleduje většinovému publiku méně známý režisér Tate Taylor osudy legendárního zpěváka a hudebníka Jamese Browna. Toho ztvárnil taktéž zatím ne tak slavný Chadwick Boseman a těžko říct, co vlastně čekat. Vzhledem ke jménu tvůrce nelze ani náznakem odhadnout, jak by to celé mohlo dopadnout, nicméně zahraniční hodnocení jsou lehce pozitivní, takže o úplný průšvih snad nepůjde. V dalších rolích uvidíte Violu Davis, Craiga Robinsona, Octavii Spencer nebo Dana Aykroyda. Fanoušci muzikantského esa si nepochybně nenechají ujít.

Synopse: James Brown (Chadwick Boseman) byl nespoutaný živel a vždycky si dělal, co chtěl. Nikdy se nenaučil pravidlům, podle nichž společnost fungovala, takže je logicky permanentně porušoval. Jeho dětství nebylo jednoduché a možná právě to ho dovedlo až na absolutní hudební vrchol. Celý život se totiž nebál činit riskantní rozhodnutí.

Český trailer filmu Get on Up - Příběh Jamese Browna / Get on Up
Jessabelle (Jessabelle) (Forum Film CZ)

Plakát filmu Jessabelle / JessabelleAmerický horor bude s největší pravděpodobností ukázkou levné a nenápadité žánrovky, které momentálně v zámoří slušně vydělávají. Tomu kromě tuctové synopse napovídá i fakt, že jméno režiséra Kevina Greuterta znají snad jen zarytí fandové nepříliš vydařených hororů a v hlavních rolích se objeví samé neznámé tváře. Víc asi nemá smysl psát, protože v tomto případě se zázraky opravdu čekat nedají, čemuž odpovídají i první komentáře a hodnocení pohybující se kolem horšího průměru.

Synopse: Po tragické nehodě přijde Jessie (Sarah Snook) o snoubence a sama zůstane ochrnutá. Rozhodne se odstěhovat do starého domu v Louisianě, který kdysi patříval jejímu otci. Brzy se tam ale začnou dít zvláštní věci a dívka navíc nachází podivný vzkaz od své matky, která je již mnoho let mrtvá. Vypadá to, že tento dům je obýván někým, kdo není z tohoto světa.

Oficiální trailer filmu Jessabelle / Jessabelle
Leviatan (Leviafan) (Film Europe)

Český plakát filmu Leviatan / LeviafanUž letos v Karlových Varech bylo k vidění prý zajímavé a místy silné ruské drama ve své vlasti dost uznávaného tvůrce Andreje Zvjagintseva, které se tento týden dostává do širší distribuce. Hodnocení a ohlasů zatím není tolik, většina je ale drtivě pochvalná, takže se dá předpokládat, že náročnější divák by měl být spokojen. Obsazení, které tvoří u nás neznámé tváře, nemá smysl vypisovat, což také znamená, že zážitek by mohl být autentičtější. Mnohé možná překvapí, že hudbu k tomuto filmu zkomponoval Philip Glass. Pro někoho může jít o premiéru týdne.

Synopse: Nikolaj (Aleksey Serebryakov) žije v malém městečku poblíž Barentsova moře na severu Ruska. Hned vedle domu, který obývá společně s manželkou (Yelena Lyadova) a synem z prvního manželství, má vlastní autoopravnu. O to všechno ho chce připravit starosta blízkého města (Roman Madyanov). Jenže Nikolaj se nenechá koupit, je neústupný a odmítá se vzdát. Je tedy jasné, že politik bude muset vytáhnout mnohem vyšší kalibr a tím pádem odstartovat otevřenou válku.

Zajímavost: Snímek bude zastupovat svou vlast v bojích o zahraničního Oscara.

Český trailer filmu Leviatan / Leviafan
Kukuřičný ostrov (Simindis kundzuli) (Artcam)

Plakát filmu Kukuřičný ostrov / Simindis kundzuliI koprodučkní drama, na němž se podílelo také Česko, jste mohli vidět letos v Karlových Varech, kde bylo oceněno Křišťálovým globem. Ze synopse se dá soudit, že režisér a jeden ze scenáristů George Ovashvili se zaměřil hlavně na poetiku a emoce spíše než na silný příběh. Také v tomto případě platí, že v obsazení nepoznáte nikoho, takže se můžete lépe soustředit na celkový dojem. Hodnocení jsou solidní, stopáž je standardní a nijak závratně dlouhá, takže pro klubové diváky by to asi za pokus stálo.

Synopse: Řeka Inguri tvoří hranici mezi Gruzií a odtrženou republikou Abcházie. Tento vodní tok tu vytváří ostrovy nikoho, které jsou rájem pro zvířata, někdy sem ale přijdou i lidé. Tak jako jeden abcházský farmář, který si tu postaví chatrč, v níž žije se svou mladičkou vnučkou. Ta už ale brzy začne dospívat a bude se muset konfrontovat s koloběhem života, který nelze zastavit.

Zajímavost: Snímek bude zastupovat svou vlast, v tomto případě Gruzii, v bojích o zahraničního Oscara.

Český trailer filmu Kukuřičný ostrov / Simindis kundzuli
Magické stříbro - hledání kouzelného rohu (Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn) (Film Europe)

Český plakát filmu Magické stříbro - hledání kouzelného rohu / Blåfjell 2 - Jakten på det magiske hornTři roky staré norské rodinné fantasy je velkou neznámou a proč vstupuje do kin, je otázkou. Je prakticky nemožné vůbec odhadovat výslednou podobu, protože ohlasy prakticky neexistují a o existenci filmu zřejmě nikdo neví. Faktem nicméně zůstává, že režisérem je poměrně ostřílený Arne Lindtner Næss, jehož mimo hranice Norska nikdo nezná, a taktéž casting je tvořen lokálními herci. Snad ti, kteří se pro návštěvu kina rozhodnou, nebudou příliš zklamaní. 

Synopse: Po nekonečně dlouhém podzimním spánku se modří skřítci probudili do nejchladnější zimy, jakou kdy zažili. Malé údolí s hospodářstvím, kde žijí skřítci červení, je ohroženo obrovským ledovcem, takže pokud se nenajde řešení, budou ho muset opustit. Spásou by pro ně mohl být magický modrý roh, který dokáže změnit počasí. Jenže s plánem na jeho hledání a použití razantně nesouhlasí modří skřítci, protože s ním mají špatné zkušenosti. Podaří se jim nějak domluvit?

Český trailer filmu Magické stříbro - hledání kouzelného rohu / Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn
Pavel Wonka se zavazuje (Rudinska film)

Plakát filmu  / Pavel Wonka se zavazujeZřejmě k blížícímu se výročí pětadvaceti let pádu komunismu připravila a ve vlastní společnosti uvedla režisérka Libuše Rudinská dokument o posledním československém politickém vězni totalitního režimu, který zemřel ve vězení. Autorka si dala za cíl představit jeho příběh mladé generaci, objasnit jeho tragickou smrt a částečně demýtizovat jeho postavu. Otázkou zůstává, jak se jí to povedlo, ohlasy z festivalu v Jihlavě ale uvádějí, že nezůstala objektivní a sklouzla k populární až bulvární formě dokumentu. Tak uvidíme, co je na tom pravdy.

Synopse: Dokument by měl být seriozní rekonstrukcí příběhu Pavla Wonky a měl by objasnit jeho tragickou smrt v době normalizace, kterou někteří levicoví aktivisté zlehčují a vykreslují jako dobu relativní pohody a ne totalitu. Film má připomenout mladé generaci, že ne vždy byla míra svobody taková, jakou známe dnes.

 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Krotitelé duchů: Říše ledu (09.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (21.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Assassination nabírá hvězdné obsazení (16.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (28.04.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Renfield vsadil na zlato (12.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Air: Zrození legendy je nenápadné, ale výborné dobové drama (08.04.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Sázka na zlato se chystá do kin (04.04.2023 09:00 v Novinky)
- Zemřel Robert Blake (10.03.2023 07:33 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Vizuálně opojný, ale příběhově rozpačitý Babylon (19.01.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zoubková víla dostává z Babylonu přání k narozeninám (18.01.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Velký lov na nacisty se vrací (05.01.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu