Soundtrack preview: Interstellar Hanse Zimmera

Vydáno: 12.11.2014 17:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Konečně jsme se dočkali filmu, ale se soundtrackem máme smůlu, vyjde až v druhé půlce listopadu. Na co všechno se můžete těšit, se dočtete v našem speciálním preview.
Už jsme si zvykli, že Christopher Nolan se s přívlastkem běžný a obvyklý prostě nespokojí. Ale vzhledem ke svému postavení ve světě filmového průmyslu si veškeré výstřednosti může dovolit a ať už přijde se sebenetradičnějším nápadem, nikdo mu ho nebrání realizovat. A tak se stane, že je týden po premiéře a Interstellar OST ještě není k sehnání. Ptáte se proč?

Matthew McConaughey ve filmu Interstellar / Interstellar„Chceme, aby si diváci znovu pořádně vychutnali soundtrack teprve potom, co jej se vším všudy zažijou spolu s filmem v kině,“ vysvětluje Nolan. Zatímco na recenzi si budeme muset ještě počkat, společnost Paramount and WaterTower Music zveřejnila alespoň detaily k soundtracku, který vydá ve třech různých verzích – standardní album Interstellar: Original Motion Picture Soundtrack s šestnácti tracky, rozšířenou Deluxe Edition s 28 tracky a jako bonus také Illuminated Star Projection Edition, která bude navíc obsahovat 35 minut ve filmu nepoužité hudby.

„Chris si přál, abychom se posunuli za hranice obvyklého zážitku,“ říká Hans Zimmer, Nolanův mnoha filmy prověřený dvorní skladatel. „Každá konzultace byla o tom, že musíme stále objevovat a nabídnout něco nevídaného. Tento film byla v podstatě výzva, co je skladatel schopen napsat a co je možné zahrát a nahrát.“

A tak ještě předtím, než přijdeme s plnohodnotnou recenzí soundtracku, nabídneme vám alespoň přehled z tracklistu Deluxe Edition a malou ochutnávku ústředního tématu. Pod článkem nám pak můžete napsat, jestli jste si soundtrack už vyposlechli v kině a co na něj říkáte.

Fotografie z filmu Interstellar / InterstellarA jaké jsou naše první dojmy? Po loňských Rivalech to vypadá, že Zimmer se zase snaží o něco jiného. Ačkoliv Interstellar nepostrádá akční scény, soundtrack se drží v klidnějších mezích a spoustředí se spíše na něžné a zároveň trochu mysteriózní melodie. Zajímavým elementem jsou bezpochyby varhany, jejchž zvuk dokresluje vynikající atmosféru. Soundtrack vyjde 18. listopadu.

Tracklist – Deluxe Edition

1. Dreaming of the Crash 3:55
2. Cornfield Chase 2:06
3. Dust 5:41
4. Day One 3:19
5. Stay 6:52
6. Message From Home 1:40
7. The Wormhole 1:30
8. Mountains 3:39
9. Afraid of Time 2:32
10. A Place Among the Stars 3:27
11. Running Out 1:57
12. I’m Going Home 5:48
13. Coward 8:26
14. Detach 6:42
15. S.T.A.Y. 6:23
16. Where We’re Going 7:41
17. First Step 1:47
18. Flying Drone 1:53
19. Atmospheric Entry 1:40
20. No Need To Come Back 4:32
21. Imperfect Lock 6:54
22. What Happens Now? 2:26
23. Do Not Go Gentle Into That Good Night 1:39

Hans Zimmer - Main Theme


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Soundtrack podle mě úžasný, nemohu se dočkat ... (Anonym, 12.11.2014 20:35) Reagovat

    Soundtrack podle mě úžasný, nemohu se dočkat až vyjde. Varhany nejlepší element a každý tón mi spolu s fascinujícím filmem způsoboval husí kůži, což je krásně v kontrastu se scénami, kde hudba není vůbec (ve vesmíru se zvuk prostě nešíří) a je to skvělé!!
    Jen je škoda, že je vlastně dopředu rozhodnuto, že to nemá šance na Oscary, když o tom rozhodují zapšklí akademici.

    • Re: Soundtrack podle mě úžasný, nemohu se dočkat ... (Kajos, 13.11.2014 04:11) Reagovat

      Dobre no

  • už aby to bylo (Petr Fox, 21.11.2014 10:09) Reagovat

    Soundtrack překvapivý a skvělý. Varhany mě dostávali do stavů, které sem v kině ještě nezažil ! Jediný co bych si přál je, aby tohle pecka vyšla i na vinylu, to bych byl šťastnej ještě víc.

  • Jedním slovem nepopsatelný zážitek a myslím, ... (Markéta Mičková, 24.11.2014 13:52) Reagovat

    Jedním slovem nepopsatelný zážitek a myslím, že mělo opravdu smysl nechat soundtrack až po filmu...jak už tu někdo psal, takové stavy jsem u filmu ještě neměla! Člověku ta hudba umožnila ten film dokonale prožívat a prožívám neustále, ať už při všech třech shlédnutích v kině, nebo když si pouštím soundtrack samotný...Už jen čekám, až film vyjde i na DVD...Toto je nejlepší film mého života...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY