Quentin Tarantino viděl Interstellar. Co na něj říká?

Vydáno: 05.11.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: Guardian

Když jde do kin film jako Interstellar, samozřejmě se nevyhne komentářům slavných osobností. Co ale o novince Christophera Nolana prozradil jiný, podobně oblíbený režisér Quentin Tarantino?
Plakát filmu Interstellar / InterstellarJames Cameron loni prohlásil, že Gravitace je nejlepší vesmírný film všech dob. V té době, ale ještě nevěděl, že rok 2014 bude mít další film "z vesmíru" podpořený podobným, a nejspíše i oprávněným hypem. Nyní přichází na řadu Quentin Tarantino, který stejně jako dříve režisér Paul Thomas Anderson vyjádřil poklonu Christopheru Nolanovi a jeho nejnovějšímu snímku Interstellar. V rozhovoru pro The Guardian zmínil tvůrce připravovaného westernu The Hateful Eight toto:

"Už je to dlouho, co někdo přišel s tak velkou vizí. I ty prvky, fakt, že prach je všude kolem nás a že oni žijí na prachové kouli, je něco, co naprosto obklopuje tuto část světa. Je to skoro něco, co byste čekali spíše od Tarkovského nebo Malicka, ne od dobrodružného sci-fi filmu."  Srovnávání s takovými velikány kinematografie není náhodné, dotek filmů jako Solaris nebo Zapadákov je poznat ze samotných trailerů nebo výsledného snímku. K čemu ale přirovnává svůj film Nolan?

"Pro mě je to film o tom být otcem. Smysl života, který vás míjí, a vaše děti, které vám vyrůstají před očima. Což je to, co jsem zažíval při sledování Chlapectví Richarda Linklatera, výjimečného filmu, který podivně dělá stejnou věc kompletně rozdílným způsobem. Všichni jsme zapojeni do největší záhady ze všech, kterou je žití v průběhu času."

Interstellar vstupuje do kin zítra, tzn. 6. listopadu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY