Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 45. týden

Kinopremiéry: Boj (nejen) sněžného pluhu s Nolanem

Vydáno: 05.11.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Hned první listopadový týden útočí na diváky očekávané sci-fi Interstellar, které sice podobnou konkurenci nemá, v našlapané nabídce ale není osamoceno. Příjemnou alternativou může být třeba unikátní romantické (dvoj)drama.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Interstellar (Interstellar) (Warner Bros.)

Český plakát filmu Interstellar / InterstellarMěsíce spekulací a předpokladů skončily a my se tak můžeme seznámit s tím, jak sci-fi adorovaného Christophera Nolana, které má být poctou žánrovým klasikám a hlavně Stanleymu Kubrickovi, dopadlo. Asi nemá smysl toho moc psát, protože o příběhu se před zhlédnutím příliš neví a všichni stejně čekají geniální dílo. V hlavní roli se objeví poslední dobou vzývaný Matthew McConaughey, kterého doplňují třeba Michael Caine, Anne Hathaway, Matt Damon nebo Jessica Chastain. Ti, kteří mají IMAX blízko, by asi měli tuto možnost využít. Premiéra týdne. Více se dočtete v naší recenzi a prvních dojmech.

Synopse: Lidský čas na Zemi se chýlí ke konci a je potřeba jednat. Skupinka výzkumníků je tak pověřena nejdůležitějším posláním v dějinách - cestou za hranice galaxie, při níž má najít mezi hvězdami nový domov pro nás všechny.

Zajímavost: Scénář vychází z teorií uznávaného astrofyzika Kipa Thorna o překonávání rozsáhlých vzdáleností při mezihvězdném cestování.

Český trailer filmu Interstellar / Interstellar

Zmizení Eleanor Rigbyové: On (The Disappearance of Eleanor Rigby: Him) / Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona (The Disappearance of Eleanor Rigby: Her) (CinemArt)

Český plakát filmu Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona / The Disappearance of Eleanor Rigby: HerSvým způsobem unikátní romantické (dvoj)drama zatím nepříliš známého režiséra a scenáristy Neda Bensona nahlíží na jeden vztah z pohledů obou účastníků, přičemž každému z nich je věnován jeden film. Zřejmě tento způsob realizace bude tím nejatraktivnějším, co bude na diváky fungovat. Klíčové role ztvárnili James McAvoy a Jessica Chastain, vedle kterých nechybí třeba Ciarán Hinds, William Hurt nebo Viola Davis. Celková hodnocení jsou u obou počinů docela vyrovnaná, takže to vypadá, že autor si udržel hodně podobnou úroveň, což je jen dobře. Zajímavá alternativa vesmírného spektáklu.

Synopse (On): Ve filmu sledujeme vztah pohledem Conora Ludlowa (James McAvoy), který se usilovně snaží spojit s Eleanor Rigby (Jessica Chastain), překonat vzájemné odcizení a společně obnovit jejich dříve tak intenzivní lásku.

Synopse (Ona): Ve druhé části pohledu na jeden vztah je vše popisováno očima Eleanor (Jessica Chastain), která se snaží překročit trosky zničeného vztahu a najít tak sama sebe a svou ztracenou životní rovnováhu.

Český trailer filmů Zmizení Eleanor Rigbyové: On a Zmizení Eleanor Rigbyové: Ona / The Disappearance of Eleanor Rigby: Him a The Disappearance of Eleanor Rigby: Her

Frank (Frank) (AČFK)

Český plakát filmu Frank / FrankHodně originálně vypadá britské komediální drama, které je údajně inspirováno skutečnými osobami. Irský režisér Leonard Abrahamson zřejmě spoléhá na typicky suchý a ironický humor, nadsázku a chytlavé songy. V hlavní roli (ne)uvidíte Michaela Fassbendera, ze známějších tváří se ještě objeví Domhnall Gleeson a Maggie Gyllenhaal. Jak už to u podobných kousků bývá, hodnocení jsou dost různorodá, nejčastěji se ale pohybují v hladině lepšího až solidního nadprůměru, takže úplně krok vedle byste snad jeho volbou udělat neměli. 

Synopse: Nadšený, leč netalentovaný muzikant Jon (Domhnall Gleeson) se ve snaze vymanit se z prostředí maloměsta a každodenní rutiny připojí k alternativní skupině The Soronprfbs. Tu ovládá excentrický, talentovaný a citově labilní Frank (Michael Fassbender), který svůj obličej skrývá za velkou papírovou hlavou, kterou z té vlastní nikdy nesundá. A přestože vztahy ve skupině nejsou ideální, spoluhráči jsou mezi sebou dost nevraživí a o penězích si mohou všichni nechat jen zdát, Jon se rozhodne v partě zůstat.

Zajímavosti: Všechny skladby hráli herci naživo.

Český trailer filmu Frank / Frank

Boj sněžného pluhu s mafií (Kraftidioten) (Film Europe)

Český plakát filmu Boj sněžného pluhu s mafií / KraftidiotenMilovníci severské kinematografie jistě nevynechají norsko-švédsko-dánskou krimikomedii s hodně bizarním názvem, která i svou synopsí slibuje opravdu typicky chladnou a krutou zábavu. Režisérem je doma ostřílený, u nás však neznámý Hans Petter Moland, který do ústřední role obsadil Stellana Skarsgårda, vedle kterého poznáte už jen Bruna Ganze. Dojmy jsou vesměs pozitivní a opěvují hlavně hudbu a zvolený humor, který je prý hodně drsný, takže je snad nač se těšit.

Synopse: Nils (Stellan Skarsgård) se svým sněžným pluhem proráží zasněžené cestičky jednoho norského městečka, což považuje za velmi zodpovědnou činnost, kterou také ostatní náležitě oceňují. Jednoho dne je jmenován Občanem roku, ve stejný den se ale dozví o smrti svého syna. Ten prý zemřel na předávkování drogami, jenže Nils ví své. Vezme tedy spravedlnost do vlastních rukou a pouští se do krvavého boje s mafií. A svůj sněžný pluh bere s sebou.

Zajímavost: Jediný polibek, který se ve filmu odehraje, je homosexuální.

Český trailer filmu Boj sněžného pluhu s mafií / Kraftidioten

Včelka Mája (Maya the Bee Movie) (Intersonic)

Český plakát filmu Včelka Mája / Maya the Bee MovieI u nás známá a relativně oblíbená postavička se po letech dočkala vlastního animovaného filmu. Ten vznikl v koprodukci Austrálie a Německa a je velmi těžké odhadovat, jaký bude výsledek, neboť režisérem je neznámý Alexs Stadermann a minimálně plakát a trailer vypadají dost lacině. Našince pak může mrzet, že dabing ruší hodně zajímavě vypadající originální hlasové obsazení, které by mohlo být zábavné. Songu od Karla Gotta se ovšem nejspíš nedočkáte, zato 3D je jistota. Tohle asi bez dětí smysl moc nemá.

Synopse: Malá včelka Mája už od narození narušuje zaběhnutý řád úlu svou radostí ze života, zvídavostí a mimořádně dobrodružnou povahou. Z toho důvodu ji královnina rádkyně Gunilla nemá ráda. Jednoho dne zmizí všechna mateří kašička a podezření padne na roj sršňů. A právě Gunilla přesvědčí královnu, že je třeba na ně zaútočit. Mája se svým kamarádem Vilíkem ale zjistí, že sršni nejsou viníci a pokouší se zabránit nejhoršímu. Nemají ale moc času.

Český trailer filmu Včelka Mája / Maya the Bee Movie

Pohádkář (Falcon)

Český plakát filmu  / PohádkářPotenciální tuzemský divácký hit je další filmovou adaptací románu Barbary Nesvadbové, takže zdánlivě cílí spíše na ženskou část publika. Režisérem je ovšem poměrně uznávaný a oceňovaný Vladimír Michálek, což by mohlo zase fungovat na pány a slibovat netuctovou záležitost. V jedné z hlavních rolí se navíc vůbec poprvé v českém filmu objeví slavná topmodelka Eva Herzigova, které dělají společnost kupříkladu Jiří Macháček a Aňa Geislerová. Ačkoli pár projekcí už proběhlo, ohlasy se zatím neobjevují, takže můžeme jen polemizovat o tom, zda se dílo povedlo. Diváci si nicméně cestu do kina nepochybně najdou. 

Synopse: Kapitán Rott (Matěj Hádek) pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Dostává se tak doprostřed příběhu muže (Jiří Macháček), který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy s dvěma krásnými ženami (Eva Herzigova, Aňa Geislerová). Žil ve světě velkého snu, v němž je tím, kým být chce, kde platí pouze tady a teď, v němž zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra.

Zajímavost: Jiří Macháček se musel naučit hrát na ukulele a zhubl patnáct kilogramů.

Teaser filmu Pohádkář

Adopce: Konkurz na rodiče / Jáma / K oblakům vzhlížíme / Lovu zdar! / Pirátské sítě (Verbascum Imago)

Plakát filmu  / Lovu zdar!Pětice tuzemských dokumentů, která vstupuje do kin v rámci projektu Česká radost v českých kinech a měla by nabízet to nejlepší, co bylo k vidění na letošním festivalu v Jihlavě, je sice na odlišná témata, jednu věc ale má (až na jedinou výjimku) společnou - točili ji začínající filmaři, kteří se jimi pokouší upozornit na určitou problematiku soudobé společnosti a možná i vyjádřit svůj názor. Onou výjimkou je ostřílená Alice Nellis, která se zaměřila na adopci dětí a byrokratické problémy, které přináší. O kvalitách jednotlivých filmů lze ale v současné době jen spekulovat, věřme ale, že dobré jméno české dokumentární školy moc neutrpí.

Synopse (Adopce: Konkurz na rodiče): Alice Nellis se snaží odpovědět na otázku, zda rodinu dělají rodinou propletené geny, nebo láska. Ukazuje, že adoptivní proces se všemi byrokratickými komplikacemi, nároky na pár v očekávání a návaly prudkých emocí si v ničem nezadá se skutečným těhotenstvím. Osvojení dítěte sleduje režisérka na příbězích několika manželských dvojic, a to ve fázi úřednické přípravky, prvního shledání s dítětem i postupného sžívání rodiny v nové sestavě.

(Jáma): Nataša žije na sídlišti v centru Kyjeva. Pod jednou střechou tu bydlí se svými dvěma muži, čtyřmi dětmi a stádem neposedných koz a prasat. Její rozpadlá farma, kde se kozy prohánějí mezi mnohaposchoďovými paneláky, je místem pro zkoušku svobody jednotlivce na současné Ukrajině. Developeři by farmu rádi zbourali, energická a vtipná Nataša však chrání svůj domov za každou cenu. Její dcera navíc propadne jehovistům, takže starostí má víc než dost.

(K oblakům vzhlížíme): Ráďův svět se točí kolem aut a tuningu. Se svým rozpadajícím se Fordem tráví víc času než se svými přítelkyněmi, které mají společnou zálibu v nalepovacích nehtech. Zatímco přes den zažívá nudnou rutinu, v noci ožívá na tuningových závodech, kde většinou pohoří, jenže si je dokáže užít. Tma totiž zakrývá jak nedostatky na jeho autě, tak zoufalé prázdno v jeho životě.

(Lovu zdar!): Dokumentární esej představuje svéráznou trojici mužů, kterou spojuje vášeň pro lov. Myslivost pojímá každý z nich po svém a diváka vábí na exotickou safari, na parohatou sbírku trofejí či na posed v lese. Přehlídka všeho, co k myslivosti patří, začíná na dechovkovém bále, pokračuje v kuchyni, kde se vaří zvěřina, a končí na soutěžním klání v imitaci jelenů.

(Pirátské sítě): Co se stane, když se štáb filmařů vydá k somálským břehům natočit dokument o fenoménu pirátství? Místo autentických rozhovorů se dokumentaristé zaplétají do lží a klamů, které pro ně přichystali místní, zahraničními novináři „osvědčení" informátoři. Odhalují, že takzvaní desperáti s působivými životními historkami, které je měly dohnat na zločineckou dráhu, s nimi hrají dvojí hru a že z prodeje pirátských příběhů se stal úspěšný byznys.

Trailer projektu Česká radost v českých kinech

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Nepřivolávej nic zlého (11.04.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden gól (13.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu