Temný rytíř znovu povstane v pražském IMAXu

Vydáno: 30.10.2014 13:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Za příležitosti premiéry nového snímku Christophera Nolana Interstellar vrátí pražské kino IMAX do programu 70mm kopii jeho předchozího filmu Temný rytíř povstal. Diváci ho budou moci zhlédnout po dobu tří dní.
Temný rytíř povstal (70mm)Kromě USA a Kanady bude pražský IMAX jeden z dvanácti, který uvede snímek Interstellar podle představ Christophera Nolana, tedy ve velkoformátové projekci při využití 70mm projektorů. Při takové projekci se ve vybraných pasážích roztáhne klasický širokoúhlý obraz (2,41:1) od podlahy až ke stropu a vyplní tak celé obří plátno kina IMAX (1,44:1). Pro režiséra to však není žádná novinka - tuto techniku využil již ve svém předchozím snímku z roku 2012 Temný rytíř povstal. Pokud jste monumentální završení batmanovské trilogie v tomto formátu vidět nestihli, máte ještě jednu možnost. Zřejmě poslední.

Pražský IMAX totiž exkluzivně vrátí snímek do programu. Diváci jej tak budou moci zhlédnout od pondělí 3. listopadu do středy 5. listopadu, vždy třikrát denně, což čítá celkem devět promítání. Jelikož je taková projekce velice náročná na instalaci, je dost možné, že se už do budoucna nebude opakovat. Předprodej lístků (stejně jako na Interstellar, který nastoupí do kin už o čtvrteční půlnoci) je již zahájen, takže pokud si potrpíte na filmové zážitky, zřejmě nebude chtít tuto příležitost minout.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY