Disney představuje svůj další celovečerní animovaný film

Vydáno: 21.10.2014 16:00 - Roman Kotvald | foto: facebook tvůrce

Nadcházející ženská, možná spíše dívčí hrdinka z dílny Walta Disneyho připluje do kin sice až v roce 2016, ale už teď o ní víme pár zajímavých informací, které stojí určitě za pozornost.
Logo Walt DisneyAnimovaná divize studia, jež stojí za vznikem Mickey Mouse, se v posledních letech velmi pozvedla. Začalo to veleúspěšnou pohádkou Na vlásku o dlouhovlasé blondýnce Locice, která si získala u dětí velkou oblibu, i zásluhou svého mazlíčka chameleona. Následoval z úplného jiného soudku originální Raubíř Ralf, ten pro změnu posbíral velkou chválu u kritiků. V loňském roce pak přišlo Ledové království, jež sesadilo Toy Story 3: Příběh hraček z prvního místa nejvýdělečnějšího animovaného filmu. V lednu příštího roku nás čeká animovaná komiksárna Velká šestka, na kterou se osobně velmi těším a poté již Moana. Ještě lehké odbočení, před Moanou by mohla přijít do kin ještě Zootopia, ale to už bych hodně spekuloval.

Dobrodružný příběh teenegerky, která se vydává na zdánlivě nemožnou misi, splnit úkol svých předků, se odehrává v dávné Oceánii. Moana se narodila ve starověkých dobách v Jižním Tichomoří a je od přírody skvělým navigátorem a jejím posláním je najít legendární ostrov. Na své cestě bude muset spojit síly ještě s jedním hrdinou, jménem Maui, spolu poté potkají nejedno nebezpečí, včetně obrovské mořské příšery.

Nový film pochází od Rona Clementsa a Johna Muskera, kteří přinesli světu filmy jako Aladin, Princezna a žabák a Malá mořská víla. Oba se prý nemůžou dočkat, až představí svou hrdinku světu. Dle jejich slov: "Moana je nezkrotná, vášnivá a velký snílek s unikátním spojením s oceánem. Je to ten typ postavy, které všichni fandíme, a nemůžeme se dočkat, až ji představíme divákům." 

Teď nezbývá nic jiného než vyhlížet první trailer. Titulní obrázek článku je zároveň prvním zveřejněným concept artem filmu.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY