Kinopremiéry: Co komu udělal soudce John Wick v království lemurů?

Vydáno: 22.10.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Dvě lehce oldschoolové novinky patří k tomu nejzajímavějšímu, co tento týden obohatí program kin. Vedle akčního Johna Wicka a dramatu Soudce se ale neztratí ani originální animák, na návštěvu zve i IMAX s klasickým dokumentem.
John Wick (John Wick) (Bontonfilm)

Český plakát filmu John Wick / John WickNenápadný akční thriller se dost možná stane jedním z největších překvapení roku. Provázejí ho dost pozitivní ohlasy a do kin láká i výborný trailer, takže nejspíš je opravdu nač se těšit. Režijně filmem debutuje ostřílený kaskadér Chad Stahelski, který se snaží dodat výsledku poctivý "oldschoolový" vzhled a v hlavní roli se představí Keanu Reeves. Toho doplňují třeba Willem Dafoe, Bridget Moynahan nebo Michael Nyqvist. Fanoušci žánru by z tohoto možná mohli mít nefalšovanou radost, což potvrzuje i naše recenze.

Synopse: John Wick (Keanu Reeves) je zabiják na odpočinku, který už žije jen pro svou ženu. Ta bohužel zemře na vážnou chorobu a to poslední, co mu daruje, je pes. Když mu bezvýznamní zlodějíčkové ukradnou auto a zabijí právě milované zvíře, nastane čas vrátit se zpět do hry. Tahle pomsta bude všechny bolet.

Zajímavost: Druhým režisérem filmu je David Leitch, jenž ale musí být kvůli formálním záležitostem oficiálně uváděn pouze jako producent.

Český trailer filmu John Wick / John Wick

Soudce (The Judge) (Warner Bros.)

Český plakát filmu Soudce / The JudgePodle prvních recenzí poctivé soudní drama, které evokuje žánrovky, které se točily zejména v devadesátých letech. Zajímavé bude sledovat to, jak si se seriózním a ryze vážným filmem poradil tvůrce ztřeštěných komedií David Dobkin, který do hlavních rolí obsadil dva Roberty - Downeyho Jr. a Duvalla, vedle nichž se objeví například Billy Bob Thornton, Vincent D'Onofrio nebo Vera Farmiga. V zámoří jde sice o propadák, to ale v tomto případě o kvalitách neříká vůbec nic. Věřme tedy, že půjde minimálně o solidní žánrovku.

Synopse: Právník Hank Palmer (Robert Downey Jr.), se z velkoměsta vrací domů, protože mu zemřela milovaná matka. S otcem Josephem (Robert Duvall), který stále pracuje jako soudce, nemá příliš vřelé vztahy, proto se těší, až bude po pohřbu a on odjede zpátky. Jenže otec je krátce po smrti matky obviněn z vraždy jednoho muže, kterého kdysi odsoudil. Syn tedy cítí morální povinnost se případu ujmout.

Zajímavost: Jde o první film vyprodukovaný společností Team Downey, kterou založili Downey Jr. a jeho žena Susan.

Český trailer filmu Soudce / The Judge

Škatuláci (The Boxtrolls) (CinemArt)

Český plakát filmu Škatuláci / The BoxtrollsDobrodružný animák by nemusel být záležitostí jen pro nejmenší, ale mohl by nabídnout i pár vtípků pro dospělé. Těžko ovšem říci, co přesně očekávat, protože animace vypadá dost bizarně a příběh zase relativně originálně, což vždycky zvyšuje natěšení. O režii se postarala nepříliš zkušená dvojka Anthony Stacchi a Graham Annable, takže z tohoto hlediska není moc na co lákat. Ohlasy jsou zatím spíše příznivé, tudíž není důvod nebýt lehce pozitivní a opravdu doufat, že z toho bude příjemná záležitost pro celou rodinu. Škoda jen, že z důvodu dabingu nebude slyšet originální zajímavé hlasové obsazení.

Synopse: V Sýrečkově žijí Škatuláci - podivní tvorové nosící místo oblečení krabice od všeho možného, kteří jsou velmi plaší a straní se lidí. Jedinou výjimkou je kluk jménem Vejce, kterého našli jako mimino s krabicí naraženou na hrudníku. Ten podniká stále častější výpravy do lidského světa a na jedné z nich zaslechne o ďábelském plánu pana Chňapala, který Škatuláky nesnáší a navíc dostal možnost si s nimi vyřídit účty. Roztomilí tvorové tak potřebují pomoc.

Zajímavost: Libreta písní k filmu složil ex-python Eric Idle.

Český trailer filmu Škatuláci / The Boxtrolls

Co jsme komu udělali? (Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?) (CinemArt)

Český plakát filmu Co jsme komu udělali / Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?Francouzské komedie se u nás dlouhá léta těší velké oblíbenosti, na což distributor spoléhá i v tomto případě. Počin nepříliš známého režiséra a scenáristy Philippa de Chauverona ze synopse vypadá, jako by si měl dělat legraci z multikulturnosti, která Francii postihuje. Půjde samozřejmě hlavně o to, jaký bude styl humoru a zda se tvůrce pokusí o inteligentní podívanou, nebo jen prvoplánovou zábavu. Z obsazení bude našinci povědomý pouze Christian Clavier v jedné z hlavních rolí. První ohlasy nejsou úplně špatné, takže se snad zadařilo.

Synopse: Claude (Christian Clavier) a Marie (Chantal Lauby) Verneuilovi jsou milovníci staré dobré Francie, silně věřící katolíci a patří mezi vážené občany. Při výchově čtyř dcer se snažili uplatňovat konzervativní metody a vštípit jim správné hodnoty - tedy ty jejich. Co se ovšem stane, když se jedna dcera vdá za muslima, druhá za Žida a třetí za Číňana? Dočkají se alespoň u té poslední vytoužené svatby v kostele?

Oficiální český trailer filmu Co jsme komu udělali / Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?

Madagaskar: Království lemurů 3D (Island of Lemurs: Madagascar) (IMAX Praha)

Plakát filmu Madagaskar: Království lemurů 3D / Island of Lemurs: MadagascarPo delší době se do distribuce dostává klasický krátkometrážní IMAX dokument, který tentokráte seznámí diváky se světem lemurů, kteří žijí jen na Madagaskaru. Od filmu režiséra a kameramana Davida Douglase se asi nedají čekat zázraky, ale spíše populárně-naučná záležitost, která bude spoléhat na sílu největšího plátna na světě a atraktivní obrázky zvířat, s nimiž se většina z nás zřejmě živě nikdy nesetká. Litovat můžeme jen toho, že neuslyšíme uhrančivý průvodní komentář Morgana Freemana.

Synopse: Lemuři obývají naši planetu již šedesát milionů let a pamatují si dinosaury. Jinde než na Madagaskaru se s nimi ale nesetkáte. Jde o přátelské a zábavné tvory, kteří rádi tančí, na což je radost se dívat. Bohužel jim ale hrozí vyhynutí.

Oficiální trailer filmu Madagaskar: Království lemurů 3D / Island of Lemurs: Madagascar

Björk: Biophilia Live (Björk: Biophilia Live) (Aerofilms)

Český plakát filmu Björk: Biophilia Live / Björk: Biophilia LiveOd pondělí 20. října můžete v některých kinech na omezenou dobu (údajně pouhý týden) vidět záznam unikátního a zajímavého audiovizuálního projektu islandské umělkyně a éterické bytosti Björk. Režírující duo Nick Fenton a Peter Strickland toho prý moc neřešilo a nabídlo "jen" záznam koncertu, takže přidanou hodnotu spíše nečekejte. Ti, které ovšem hudba svérázné zpěvačky oslovuje, a neměli s ní naživo tu čest, by neměli dlouho váhat.

Synopse: Film je záznamem koncertu, který je spíše multimediálním projektem islandské zpěvačky Björk. Snímek vznikl v roce 2013 během živé show v Londýně v sále Alexandra Palace. Kromě samotné umělkyně je v něm možno obdivovat celou řadu netradičních hudebních nástrojů.

Originální trailer filmu Björk: Biophilia Live / Björk: Biophilia Live

Krok do tmy (Mirius FD)

Plakát filmu  / Krok do tmySlovenské drama Miloslava Luthera se zřejmě bude pokoušet o další reflexi doby minulého režimu, což je dost ošemetné téma, takže odhadovat výsledek můžeme jen hodně těžko. První ohlasy navíc nejsou moc vstřícné, takže to vypadá na promarněnou příležitost, ale je jich zatím hodně málo. Nezpochybnitelným faktem je ovšem to, že v obsazení uvidíte třeba Kristýnu Lišku-Bokovou, Miroslava Donutila nebo Mariana Geišberga. Další ukázka současného slovenského filmu v našich kinech.

Synopse: Bývalý partizánský velitel Martin Dubovský (Marko Igonda) musel v době války vynést kruté rozhodnutí. Ani po letech se s ním nedokáže srovnat a místo, aby přijal nabízenou kariéru, propadá se do vášně mimomanželského svazku. Je vrah, nebo hrdina? Je jeho manželka Eva (Monika Haasová) obětí, nebo posluhovačkou totalitní moci? A je milenka Soňa (Kristýna Boková-Lišková) kariéristka, nebo osudem zkoušená svobodná matka?

Originální trailer filmu Krok do tmy

Intimity (APK Cinema Service)

Plakát filmu  / IntimityPoměrně ambiciózně působí tuzemská romantická komedie, která sestává z několika příběhů, které by se měly ke konci volně propojit. Jenže jméno režírujícího Iva Macharáčka vzbuzuje dost obav a ani několik prozatímních hodnocení není moc lákavých a vypadá to, že snímek nás ze stojatých vod české kinematografie nevytrhne. Pro někoho může být lákadlem poměrně hvězdné obsazení, v němž nechybí třeba Zlata Adamovská, Tomáš Klus, Kristýna Leichtová, Ondřej Vetchý nebo Jaroslav Plesl. Uvidíme, jak si snímek povede u diváků.

Synopse: Film sestává ze sedmi vzájemně se prolínajících příběhů o lásce. Teenageři prožívají první romanci; mladí umělci se snaží zvládnout slávu, která jim nabourala soukromí; sebedestruktivní bohém potkává věřící čistou bytost; nevěrný manžel stojí před těžkým osudovým rozhodnutím; zlenivělý cynik se nečekaně zamiluje; sebestřední senioři s neúspěšnou minulostí se společně pokusí o lepší budoucnost; láska převrátí i svět privátní prostitutce.

Oficiální trailer filmu Intimity


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY