Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Režisérská kolekce Stevena Spielberga

BD a DVD tipy: Režisérská kolekce Stevena Spielberga

Vydáno: 23.10.2014 07:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Spielbergova kolekce není ultimativní, protože neobsahuje vše na blu-ray dosud vydaného i nevydaného, co Spielberg režíroval. Jedná se o cenově přístupný mix osmi žánrových snímků, z nichž čtyři vychází vůbec poprvé.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
BD obal filmu Spielbergova kolekce u nás vychází v povedeném digibooku s graficky sjednocenými disky (u nichž nevadí, že na nich absentuje název snímku, protože to díky ikonickým výjevům na nich rozpoznáte). Pokud někomu na blu-ray chybí textové bonusy, nedostatek napravuje cca třicetistránková kniha, ve které je shrnuto vše podstatné o vzniku a tvůrcích osmi snímků. A jaké že to jsou? Sugarlandský expres, Duel, Čelisti, 1941, E.T. - Mimozemšťan, Navždy, Jurský park a Ztracený svět: Jurský park. Osm filmů, devět disků, protože poprvé na nosičích pro digitální kina u nás bude dostupná i kinoverze válečné satiry 1941. Vedle čtyř již u nás vydaných (blockbusterových) snímků jsou v kolekci i čtyři, které vychází poprvé a které zatím mimo kolekci k sehnání nejsou. 

Duel (Bonton)
BD obal filmu Steven Spielberg začínál v televizi, na což se zapomíná. Je zodpovědný za podobu Columba, která zůstala neměnná i v následujících dekádách. Seriály jako Name of the Game či Night Gallery mu zase umožnily experimentovat s filmovou formou a stylem, například si zkoušet různé typy návazností mezi záběry-scénami a výrazně subjektivizovat vyprávění a omezit informace. Škoda, že se později v případě seriálů přesunul do pozice (výkonného) producenta, ale třeba se věc ještě obrátí vzhledem k čím dál tím větší oblíbenosti amerických tvůrců realizovat své ambicióznější projekty na televizních obrazovkách.

Spielbergův celovečerní debut Duel je původně televizním filmem, který byl ale ve vybraných evropských zemích uváděn v kinech. A poznat to na něm není, i když zamrzí, že původní plán natočit snímek nemluvný nakonec neuspěl a byly "přidány" promluvy hrdiny. Stále ale platí, že pokud se Čelisti dají považovat za stále nejlepší eco-horor, Duel je nejlepší biják se zabijáckým náklaďákem.

Bonus (BD): A Convesation with Steven Spielberg (35 min.); Steven Spielberg and the Small Screen (9,5 min.); Richard Matheson: Writing Of Duel (9,5 min.); Upoutávka (1 min.); Galerie fotografií a plakátů.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky, thajsky, turecky; DTS 5.1 (voice-over) polsky, rusky.
Titulky (BD): české, anglické, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky.

Doporučená cena:  2299 Kč (Spielbergova kolekce).

V prodeji od 15. 10. 2014.

Featurette Duel: tehdy a nyní z BD bonusů filmu Duel

Sugarlandský expres (Bonton)
BD obal filmu Za Spielbergův celovečerní debut je považován až Sugarlandský expres, a to z toho důvodu, že dříve natočený Duel měl kinodistribuci pouze v Evropě. Road-movie o ženě, která osvobodí svého muže z vězení, aby společně získali zpět své dítě, jež je u pěstounů v Sugarlandu, vykresluje celou událost komplexně. Nejsme omezeni pouze na pár, který shodou okolností "unese" policistu, ale je nám zprostředkován i pohled kapitána, pěstounů a v neposlední řadě veřejnosti. Dospělý film o nedospělých postavách, které se během svého putování dospělými stávají, nemá tradiční spielbergovský happy end a podvrací i převažující americké hodnoty. 

Bonus (BD): Upoutávka (cca 3,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.40:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky; DTS 2.0 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky, thajsky, turecky; DTS 2.0 (voice-over) polsky, rusky.
Titulky (BD): české, anglické, bulharské, čínské tradiční, čínské, čínské zjedno., estonské, hebrejské, chorvatské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena:  2299 Kč (Spielbergova kolekce).

V prodeji od 15. 10. 2014.

Upoutávka k filmu Sugarlandský expres (1974)

1941 (Bonton)
BD obal filmu Filmy Stevena Spielberga obvykle nejsou spojovány s označením "propadák", ale pro 1941 to bohužel platí. Mezi úspěšnými tituly (na jedné straně Čelisti a Blízká setkání třetího druhu, na druhé Dobyvatelé ztracené archy a E. T. - Mimozemšťan) Spielberg realizoval tuto válečnou frašku, která dodnes patří k jeho nejbláznivějším satirám. Kinoverze nedrží příliš pohromadě, ale na disku by měl být i o necelou půlhodinu delší režisérský sestřih, ve kterém je velká spousta narativních linií zdárně dovedena do konce. Ovšem k tomu, abyste si Spielberga utrženého ze řetězu užili, musíte mít rádi screwballové a slapstickové komedie a vyznat se ve válečné produkci, z které si tvůrci dělají legraci.

Bonus (BD): The Making Of 1941 (104 min.); Vystřižené scény (cca 8,5 min.); Upoutávka č. 1 (cca 2,5 min.); Upoutávka č. 2 (cca 1,5 min.; Upoutávka č. 3 (cca 2 min.); Fotografie z natáčení.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky (prodloužená verze i kinoverze); DTS 5.1 maďarsky (pouze kinoverze), portugalsky (pouze kinoverze), rusky (pouze kinoverze); DTS 5.1 polsky (voice-over - pouze kinoverze); DTS 2.0 česky (pouze kinoverze), španělsky (pouze kinoverze), turecky (pouze kinoverze).
Titulky (BD): české, anglické, bulharské, čínské zjedno., čínské tradiční, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena:  2299 Kč (Spielbergova kolekce).

V prodeji od 15. 10. 2014.

Čelisti (Bonton)
BD obal filmu Čelisti / JawsPoučka, že diváci se nejvíc bojí toho, co neví, zde funguje na výbornou. Ani nevadí, že nešlo o záměr, nýbrž o výsledek potíží během produkce. Problémy (nejenom) se žralokem mapuje nový dokument Shark is Still Working, vztahující se k "čelistnímu" fenoménu. Vlastníci DVD vydání se jich ale zbavovat nemusí, protože na blu-rayi budou marně hledat několik textových materiálů (biografie a filmografie tvůrců a herců, produkční notes, interaktivní žraločí encyklopedie), znalostní hru či srovnání čtyř scén s jejich obrázkovými scénáři apod. Sběratelé budou muset oželet i digibook balení (v podobě knihy se 4 stranami doplňujících informací). U kultovního počinu neúplnost zamrzí, ale i tak po bonusové stránce Čelisti patří k nejlépe vybavenému filmu/disku spielbergovské kolekce. A ve vysokém rozlišení vynikne o to spíš, jak nápaditě jsou propojovány záběry či scény mezi sebou (dokončením pohybu v jiném záběru).

Bonus (BD): Vystřižené a nepovedené scény (cca 13,5 min.); Celovečerní film o filmu Čelisti (cca 123 min.); Celovečerní film o filmu Shark Is Still Working (102 min.); Čelisti: restaurování (cca 8,5 min.); Z natáčení (cca 8,5 min.); Obrázkový scénář; Galerie: Produkce, Marketing, Fenomén; Upoutávka (cca 3 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky; Dolby TrueHD 7.1 německy; DTS 2.0 německy, anglicky; Dolby Digital 5.1 turecky.
Titulky (BD): české, anglické, maďarské, německé, rumunské, řecké, turecké.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky.

Doporučená cena:  2299 Kč (Spielbergova kolekce).

V prodeji od 15. 10. 2014.

Úryvek z dokumentu Shark is Still Working z BD bonusů Čelistí

E.T. - Mimozemšťan (Bonton)
BD obal filmu E.T. - Mimozemšťan / E.T.: The Extra-TerrestrialE. T. - Mimozemšťan existuje v různých verzích. Zatímco na DVD alespoň v zahraničí vyšly obě, na blu-rayi je pouze původní kinoverze. Výroční, připravenou k dvaceti letům od uvedení v kinech, budete na modrém disku hledat marně. Znamená to, že titulní stvoření není předčasně odhaleno, nechybí sprostější výrazy ani zbraně v rukou protivníků  Schází ale do výroční verze přidaná a digitálně upravená sekvence E. T. - Mimozemšťana v koupelně. Je ale k nalezení mezi vystřiženými scénami, které jsou součástí bohaté bonusové výbavy, k níž na blu-ray exkluzivně přibyl dvoudílný dokument Deníky mapující prostřednictvím archivních záběrů natáčení. Vlastníkům/cím u nás vydaného dvoudisku na starším typu nosičů ale budou chybět volitelná zvuková stopa z premiéry, na které byl slyšet živý hudební doprovod včetně reakcí publika, edukační poznávání planet a materiály pro počítače s připojením k netu, jako byla legendární scéna s ředitelem školy (Harrison Ford).

Bonus (BD): Vystřižené a nepovedené scény (cca 3,5 min.); Filmy o filmu: Steven Spielberg a E. T. (12,5 min.), E. T. Deníky - část I. (cca 25 min.) a část II. (cca 29 min.), Ohlédnutí (cca 38 min.), Vývoj a tvorba E. T. (50 min.), Znovushledání (cca 18 min.), Hudba E. T. a diskuze s Johnem Williamsem (10 min.), Premiéra k 20. výročí (cca 18 min.); Galerie: Ilustrace výtvarníka Eda Verreauxe, Návrhy Carla Rambaldiho, Návrhy lodí Ralpha McQuarrieho, Návrhy Eda Verreauxe, Fotografie z natáčení, Marketing; Upoutávka (cca 2 min.); TV Spot (cca 1 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.78:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky; Dolby Digital 5.1 hebrejsky, thajsky.
Titulky (BD): české, anglické, hebrejské, maďarské, portugalské, španělské, thajské.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky.

Doporučená cena:  Kč (DVD),  Kč (BD), 2299 Kč (Spielbergova kolekce).

V prodeji od 15. 10. 2014.

Vystřižená scéna z filmu E. T. - Mimozemšťan

Navždy (Bonton)
BD obal filmu Dle některých vůbec nejslabší film Stevena Spielberga, pro jiné jeden z nejzdařilejších romantických snímků. A pak se rozhodněte, každopádně Navždy je důvodem, proč méně známé a divácky nepříliš atraktivní Spielbergovy počiny vyšly nejprve v jedné kolekci spolu s oblíbenými blockbustery a nikoliv samostatně (ačkoliv na to druhé možná časem taktéž dojde). Přitom netradiční romance, ve které svou roli sehraje na zem se navrátivši tragicky zesnulý hrdina, není o moc víc sentimentální než jiná tvůrcova ceněná díla a znalce klasického Hollywoodu potěší (a nebo naštve, záleží na úhlu pohledu) okázalou poctou Franku Caprovi.

Bonus (BD): Upoutávka (cca 2,5 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 2.0 česky, maďarsky, portugalsky, rusky, španělsky, thajsky, turecky; DTS 2.0 polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Doporučená cena:  2299 Kč (Spielbergova kolekce).

V prodeji od 15. 10. 2014.

Upoutávka k filmu Navždy

Jurský park (Bonton)
BD obal filmu Jurský park / Jurassic ParkJurský park je první a nejlepší částí dinosauří franšízy, která se brzy rozroste o další post-historický příspěvek. Jedni film kritizují, že je jenom přehlídkou atrakcí, které představují digitální a animatroničtí dinosauři určení pro pohled. Druzí sci-fi dobrodružství obhajují jako precizně odvyprávěnou podívanou, ve které je vše dříve či později zužitkováno a ve které i dinosauři jsou nějak motivováni. A najdou se i interpretátoři poukazující na nestereotypizovaný obraz ženy a významový přesah kladoucí důraz na důležitost rodiny a na nezahrávání si se zákony přídody. Jinými slovy, i když jste Jurský park viděli nesčetněkrát, pokaždé je možné se na něj dívat jinak.

Bonus (BD):
BD exkluzivní bonusy:
Návrat do Jurského parku: Úsvit nové éry (cca 25,5 min.), Tvorba prehistorie (20 min.), Další krok v evoluci (15 min.).
Bonusy z předchozích (DVD) vydání:
Film o filmu (49,5 min.); Původní film o filmu (cca 5 min.); Steven Spielberg režíruje Jurský park (9 min.); Hurikán v Kauai (2 min.); Před-produkční setkání (cca 6,5 min.); Výběr lokací (2 min.); Animace: Raptoři v kuchyni (3 min.), Útok T-Rexe (cca 7,5 min.); ILM před a po (cca 6,5 min.); Za scénou: "Foley Artists" (cca 1,5 min.).

Za scénou - obrázkové scénáře: Útok T-Rexe, Útěk v Jeepu, Raptoři v kuchyni, Nepoužitá scéna, Původní konec; Za scénou - fotogalerie: Náčrtky, Kresby; Film o hře (cca 5 min.).

Upoutávka (cca 2 min.); TV Spot (cca 1 min.) .

Obraz (BD):
16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over), rusky (voice-over), DTS 2.0 thajsky, turecky.
Titulky (BD): české, anglické, chorvatské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovinské, španělské, thajské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky.

Doporučená cena:  Kč (DVD),  Kč (BD), 2299 Kč (Spielbergova kolekce).

V prodeji od 15. 10. 2014.

Původní film o filmu Jurský park

Ztracený svět: Jurský park (Bonton)
BD obal filmu Jurský park / Jurassic ParkPokračování Jurského parku s podtitulem Ztracený svět je s každým (znovu)vydáním na nosičích pro domácí kina přehodnocováno a doceňováno. Z Crichtonovy předlohy k prvnímu dílu nebylo použito několik výborných scén, které si tvůrci nejspíš nechávali pro pokračování (jedna na vodě patří k tomu nejlepšímu z třetího dílu). Dvojka sice nedosahuje soudržnosti jedničky a významově je o poznání doslovnější a banálnější, ale nápadité spojování záběrů a scén prostřednictvím různých typů návazností a ze žánrových konvencí si utahující sebeuvědomělé finále v San Diegu řadí Ztracený svět k výborným pokračováním. Snad se čtvrtému dílu/rebootu vrátí hravost, která chyběla trojce a kterou naopak disponovaly první dvě části. 

Bonus (BD):
BD exkluzivní bonusy:
Návrat do Jurského parku: Hledání Ztraceného světa (cca 28 min.), Něco přežilo (16,5 min.).
Bonusy z předchozích (DVD) vydání:
Film o filmu Ztracený svět (cca 54 min.); Původní film o filmu (13 min.), Fenomén Jurský park: diskuze z autorem předlohy Michaelem Crichtonem (15,5 min.); Poděkování Stevenu Spielbergovi od ILM (cca 1,5 min.); ILM a Ztracený svět: před a po (cca 21 min.).

Za scénou/produkční archivy: Produkční fotografie, Ilustrace a kresby, Modely, Svět Jurského parku, Kouzlo ILM, Plakáty a hračky, Útok Stegosaurů - obrázkový scénář, Eddieho smrt - obrázkový scénář, Smrt ve vodopádech - obrázkový scénář, Malcolm vs Raptor - obrázkový scénář, Sarah Hardingová vs Raptoři - obrázkový scénář, Převážení T-Rexe z ostrova - obrázkový scénář, Nákladní loď - obrázkový scénář, T-Rex navštěvuje San Diego - obrázkový scénář, Pomsta T-Rexe - obrázkový scénář, Nepoužitý Vzdušný útok - obrázkový scénář, Původní konec - obrázkový scénář.

Vystřižené scény (7 min.); Upoutávka (cca 2 min.).

Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 7.1 anglicky; DTS 5.1 česky, maďarsky, portugalsky, španělsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over), rusky (voice-over).
Titulky (BD): české, chorvatské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, řecké, slovinské, španělské, thajské, turecké.

Pozn.: bonusový materiál neobsahuje české titulky.

Doporučená cena:  Kč (DVD),  Kč (BD), 2299 Kč (Spielbergova kolekce).

V prodeji od 15. 10. 2014.

Část vystřižených scén z filmu Jurský park: Ztracený svět


Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Jones se udržel na špici (11.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Čestného Oscara získá Angela Bassett a Mel Brooks (27.06.2023 13:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatou palmu získala Justine Triet (28.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- Finální trailer: Indiana Jones a nástroj osudu (08.04.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Bill Butler (07.04.2023 05:59 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 2. část (25.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu