Interstellar bude nejdelší film Christophera Nolana

Vydáno: 26.09.2014 15:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Už za měsíc a půl se s Christopherem Nolanem vydáme na mezihvězdnou výpravu - a jelikož kampaň nabírá na síle, bylo zveřejněno dvanáct nových fotografií a informace o délce filmu. Kolik hodin nás čeká?
Skoro tři. Respektivě celých 169 minut, což je o čtyři minuty více než měl Nolanův zatím nejdelší film Temný rytíř povstal. Interstellar by tak měl poskytnout dostatek času na rozvinutí psychologického profilu postav a příběhu, jenž se zřejmě bude podobně jako Počátek odehrávat na více úrovních (Země, vesmír, jiná dimenze apod.). První ohlasy na film jsou samozřejmě nadšené a vyzdvihující zejména skloubení poetiky režisérů Stevena Spielberga a Stanleyho Kubricka. Právě jeho 2001: Vesmírnou odyseu Nolan uvádí jako hlavní inspiraci.

Spolu s informací o délce filmu bylo zveřejněno také dvanáct nových fotografií, které nabízejí jak pohled do zákulisí, tak i nové fotky herců. Ohledně samotné projekce filmu je navíc jistě potěšující zprávou, že kina IMAX (včetně toho pražského) budou Interstellar promítat ze 70mm pásu, což by kromě obřího měřítka mělo zajistit také větší "filmovost". Čekání na 6. listopadu bude dlouhé.

Fotografie si prohlédněte v galerii nad článkem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY