Vyšší moc: Pociťte důsledky sněhové laviny v traileru

Vydáno: 19.09.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Snímek švédského režiséra Rubena Östlunda, který byl oceněn v Cannes, vypráví příběh rodiny, jíž na dovolené v Alpách zastihne sněhová lavina. Nečekejte však boj o přežití, ale zábavné psychologické drama.
Ruben Östlund ve svých předchozích filmech dokázal, že je velmi přesným a výstižným pozorovatelem lidského chování. Stejně jako V moci davu zkoumal neschopnost lidí se vymanit z masovosti a ve Hře zase multikulturní předsudky švédské společnosti, ve Vyšší moci vystaví spokojenou švédskou rodinku na dovolené v Alpách sněhové lavině. Snímek však nepokračuje jako boj o přežití, nýbrž jako psychologické drama. Po čas oběda, kdy skupina lidí sleduje valící se lavinu, začne totiž manžel ze strachu prchat do bezpečí místo toho, aby ochránil svou rodinu.

Což samozřejmě manželství podrobí zkoušce, při němž začne spokojený rodinný život viset na vlásku. Snímek byl uveden na letošním festivalu v Cannes v sekci Un Certain Regard, kde si odnesl Cenu poroty. Čeští diváci ho budou moci vidět díky festivalu Be2Can v průběhu letošního října.

Trailer pro US trh zhlédněte níže. V galerii najdete také tři fotografie a plakát.

Originální trailer filmu Vyšší moc


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY