Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 37. týden

Kinopremiéry: Dárce hledá ztraceného pošťáka

Vydáno: 10.09.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Druhý zářijový týden to s novinkami v kinech není až tak žhavé, neboť z jejich kvarteta v podstatě nevyčnívá vůbec žádná. Zajít tak můžete jen na další teenagerskou sci-fi, romantickou komedii, animák a tuzemské dokudrama.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dárce (The Giver) (Bioscop)

Plakát filmu Dárce / The GiverDalší z dlouhé řady filmových adaptací tzv. young adults románů (tentokráte z pera Lois Lowry) se znovu odehrává v blízké budoucnosti a jde de facto o dystopickou sci-fi. Těžko odhadovat, čím tento bude jiný než ty ostatní (jestli vůbec něčím). Faktem každopádně je, že režisérem je poměrně protřelý Phillip Noyce a mimo ne až tak známých tváří v hlavních rolích (Brenton Thwaites, Odeya Rush) by největšími lákadly měli být dva držitelé Oscara - Meryl Streep a Jeff Bridges. Ohlasy ze zahraničí nejsou překvapivě špatné, ačkoli si snímek nevedl v kinech dvakrát uspokojivě. Uvidíme, co na to naše publikum.

Synopse: Jonas (Brenton Thwaites) vyrůstá v idylickém světě, kde existuje pouze štěstí, a jehož základem je jednotvárnost: stejné domovy, stejné oblečení, stejné rodiny. Na okraji společenství žije jediný držitel a strážce všech pravdivých vzpomínek lidstva - Dárce (Jeff Bridges). Ten odhalí Jonasovi pravdu o skutečném životě a zkušenosti předchozích generací. Mladík tak pochopí, že jeho společenství žije v iluzi dostatku a bezpečí za cenu naprosté absence citů a možnosti volby a už nedokáže žít jako dřív.

Zajímavost: Věk hlavních hrdinů byl oproti knize změněn na šestnáct (v předloze jim je dvanáct) kvůli jejich intimnějšímu vztahu.

Český trailer filmu Dárce / The Giver

Lepší teď než nikdy (And So It Goes) (CinemArt)

Plakát filmu Lepší teď než nikdy / And So It GoesAčkoli romantické komediální drama natočil v podstatě žánrový klasik Rob Reiner a v jeho hlavních rolích se objevují Michael Douglas a Diane Keaton, nejsou zahraniční ohlasy příliš příznivé a hodnocení se pohybují kolem slabého průměru. Ani finančně se mu moc nedařilo a troufnu si říci, že o jeho existenci se u nás moc neví. Nezbývá než doufat, že zmíněná šuškanda není tak úplně pravdivá a autor potvrdí, že stále ještě dokáže natočit minimálně příjemnou a nenáročnou jednohubku. Byla by škoda, kdyby se tak dobrý tým sešel u špatného filmu.

Synopse: Protivného realitního makléře Orena Littlea (Michael Douglas) nemá nikdo rád. Jemu to ale nevadí, protože je na všechny schválně nepříjemný a arogantní, neboť už chce jít do penze a mít svůj klid. Proto je zvláštní, že se mu neustále dvoří Leah (Diane Keaton), která ho zve na mojito. Jeho život se ale úplně obrátí ve chvíli, kdy se u dveří nečekaně objeví jeho syn Luke (Scott Shepherd) a požádá ho, aby se dočasně postaral o jeho dcerku Sarah (Sterling Jerins), o jejíž existenci Oren vůbec netuší. Toho tak nenapadne nic lepšího než péči o dítě přehodit na vděčnou Leah, která by ho tak měla přesvědčit o tom, že zvládne úplně všechno.

Zajímavost: Původně byla hlavní role nabídnuta Sissy Spacek, ta ji ale odmítla.

Oficiální český trailer filmu Lepší teď než nikdy / And So It Goes

Pošťák Pat (Postman Pat: The Movie) (Bontonfilm)

Plakát filmu Pošťák Pat / Postman Pat: The MovieI u nás relativně slavná animovaná postava se také dočkala svého vlastního celovečerního filmu. Je ovšem jasné, že ten cílí hlavně na nejmenší diváky a kromě jednoduchého příběhu nabídne zřejmě i hodně hudebních čísel. Režisérem je v podstatě neznámý Mike Disa, který už nějaké zkušenosti s podobným animákem má. Kvalitativně toho asi nelze moc očekávat, protože tohle je záležitost hlavně pro ty, kteří zavedenou sérii znají. Připomínat, že snímek poběží v kinech s českým dabingem, je asi zbytečné.

Synopse: Pošťák Pat konečně dostává vysněnou dovolenou a se svou rodinou se chystá do Itálie. Jenže nový protivný šéf mu volno zatrhne, což se Patovi nelíbí a je odhodlán udělat cokoli, aby na jih Evropy odjel. Dokonce i přihlásit se jako zpěvák do talentové soutěže, kam ho doprovází jeho věrný kocour. Brzy se tak ukáže, že Pat umí zpívat stejně dobře jako roznášet dopisy a stává se velkou hvězdou. Doma ale jeho povinnosti plní elektronický dvojník Patbot, jenž se bohužel vymkne kontrole. Je tak na Patovi, aby všechny škody napravil.

Zajímavost: Zpívajícímu Patovi poskytl v originále hlas Ronan Keating, jeden ze členů kdysi slavné skupiny Boyzone.

Oficiální český trailer filmu Pošťák Pat / Postman Pat: The Movie

Ztracen 45 (CinemArt)

Plakát filmu  / Ztracen 45Tuzemskou kinematografii tento týden zastupuje dokudrama, které se zabývá zajímavým tématem, konkrétně možným přežitím Josefa Čapka v koncentračním táboře, na které několik lidí upozornilo, ačkoli je oficiálně veden jako jedna z obětí holocaustu. Režijně poměrně protřelý a scenáristicky debutující Josef Císařovský se události snaží rekonstruovat pomocí deníků Čapkovy manželky. V hraných sekvencích se objeví Taťjana Medvecká, Saša Rašilov ml. a Anna Císařovská. Ohlasy zatím žádné nejsou, takže o kvalitách můžeme jen spekulovat.

Synopse: Nevšední dokument nahlíží do soukromí rodiny Josefa Čapka. Pomocí záznamů z deníků jeho manželky nám tvůrci rekonstruují jejich zajímavý vztah. Na konci války ho totiž žena zoufale hledala v troskách nacistického Německa, a i když se uvádí, že Čapek zemřel v polovině dubna 1945, tři dny po skončení války byl prý viděn českým tlumočníkem britské armády. I z toho důvodu nepřestávala žena věřit, že se její muž jednou vrátí domů.

Originální trailer filmu Ztracen 45

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatou palmu získala Justine Triet (28.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů (29.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Možná řeknu ano (07.03.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Medvěd na koksu hledá nezvěstné děti Nagana (22.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Komiksový film Ant-Man a Wasp: Quantumania prohlubuje krizi Marvelu (19.02.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Ant-Manovi je ze sebe špatně, ale je šťastný až na věky (15.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ant-Man a Wasp: Quantumania (10.01.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Dámský klub: Další kapitola (20.12.2022 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu