Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Easwoodova kolekce

BD a DVD tipy: Easwoodova kolekce

Vydáno: 09.09.2014 18:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Dva mezci pro slečnu Sáru, Joe Kidd, Vražda na Eigeru, Oklamaný, Zahrajte mi "MISTY", Breezy. Těchto šest filmů najdete v německé kolekci Clinta Eastwooda, v české první tři "nahradily" Cooganův trik a Tulák z širých plání.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    

Cooganův trik (Bontonfilm)
BD obal filmu  / BreezyNahodilost výběru titulů do Eastwoodovy kolekce dokazuje i to, že vedle Clintem Eastwoodem režírovaných filmů najdeme i dva, u kterých stál pouze před kamerou. Za ni se totiž postavil Don Siegel, který dal Bezejmennému jméno Harry Calahan, když ho přemístil z westernu do městského thrilleru v Drsném Harrym. Diváky ale na to musel postupně připravit. Jeden z takových kroků představuje Cooganův trik z druhé poloviny 60. let. Westernové městečko nahradil New York, protřelou ústřední postavu zase idealista konfrontovaný se zkažeností soudobé společnosti, což je demonstrováno na dnes spíše směšně působící angažované pasáži s drogami. Stále byla ale v centru vyprávění silná individualistická postava s Eastwoodovým charismatem. Jenom v tomto případě nevzniklo dílo, které je dobově příznačné, a přitom nadčasové, protože v některých ohledech zastaralo. 

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky, DTS 2.0 francouzsky, italsky, japonsky, kastilsky, portugalsky, rusky, španělsky.
Titulky (BD): české, anglické, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, italské, japonské, kastilské, korejské, maďarské, norské, polské, portugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 1799 Kč (BD - Diamantová edice).

V prodeji od 3. 9. 2014.

Oficiální upoutávka k filmu Cooganův trik (1968).

Oklamaný (Bontonfilm)
BD obal filmu  / BreezyDon Siegel se na přelomu 60. a 70. let proslavil městskými thrillery s Clintem Eastwoodem - ať již se jednalo o přípravu v podobě Cooganova triku, nebo o významově kontroverzní a Zodiacovými vraždami inspirované první objevení se Harryho Calahana v Drsném Harrym. Přesto k nejlepší spolupráci obou pánů patří Oklamaný, který se jednak odehrává během občanské války Severu proti Jihu, jednak je zasazen do jižanské internátní školy a ústřední postavu umísťuje nehybně na lůžko. Precizní žánrovka, která - byť zasazená do minulosti - provokativně reagovala na feminismus a dodnes funguje jak jako precizní thriller s postupně odkrývanými motivacemi postav a překvapivými zvraty, tak jako svého druhu chick hixploatace.

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky, DTS 2.0 francouzsky, kastilsky, německy, portugalsky, rusky, španělsky.
Titulky (BD): české, anglické, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, kastilské, korejské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 1799 Kč (BD - Diamantová edice).

V prodeji od 3. 9. 2014.

Upoutávka k filmu Oklamaný (1971).

Zahrajte mi "MISTY" (Bontonfilm)
BD obal filmu  / BreezyPo dvou snímcích, ve kterých Eastwood pouze hrál (Cooganův trik, Oklamaný), je v kolekci trojice filmů, které režíroval. Jedná se přitom o jeho první tři celovečerní režijní počiny (Zahrajte mi "MISTY", Tulák z širých plání, Breezy). Už z počátku jeho kariéry je patrný žánrový rozptyl, případně neotřelá kombinatronika několika žánrů (Zahrajte mi "MISTY" je thriller, Tulák z širých plání revizionistický western a Breezy novoholywoodské melodrama). Ovšem také počáteční chyby, jichž se později odnaučil: příběh o sociopatické obdivovatelce radiového diskžokeje, která mu po rozchodu začne dělat ze života peklo a ohrožovat jeho i jeho známé, má vzhledem k prostotě zápletky neúměrně dlouhou stopáž a kombinace romance a thrilleru ne vždy úplně funguje. 

Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky, DTS 2.0 francouzsky, italsky, japonsky, kastilsky, německy, portugalsky, rusky, španělsky.
Titulky (BD): české, anglické, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, italské, japonské, kastilské, korejské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 1799 Kč (BD - Diamantová edice).

V prodeji od 3. 9. 2014.

Oficiální upoutávka k filmu Zahrajte mi "MISTY" (1971).

Tulák z širých plání (Bontonfilm)
BD obal filmu Tulák z širých plání / High Plains DrifterO Tulákovi z širých plání jsme cca. před rokem psali při příležitosti prvního vydání, a tak hodnocení pouze připomínáme: "Sergio LeoneClintu Eastwoodovi prohlásil, že má dvě herecké polohy, z nichž jedna je s kloboukem, druhá bez. Ve vlastní režijní kariéře se Eastwood s odkazem westernového herce postupně vypořádával v sérii snímků, z nichž tři jdou tento měsíc do prodeje. Magic Box v rámci slevové edice Bestsellery (znovu)vydává na DVD Psance Josey Walese a Bledého jezdce a Bontonfilm uvádí na Blu-rayi Tuláka z širých plání. Druhý Eastwoodův režijní počin vychází v remasterované podobě ke 40. výročí a stejně jako Leonova trilogie pracuje s tropem ústřední záhadné bezejmenné postavy, která zde ovšem jméno znovu nabývá, jak se divák z flashbacků dozvídá víc o její minulosti.

Vedle způsobu vyprávění, jež přejímá vzorec z Tenkrát na Západě, si režisér a herec v jedné osobě z italských spaghetti-westernů osvojil i pomalu budované tempo. Tulák z širých plání sice nepředstavuje vrchol Eastwoodova vypořádávání se s image herce s kloboukem a bez (protože jí je až několika Oscary oceněný antiwestern Nesmiřitelní), ale rozhodně se z dané série jedná o snímek s nejméně sympatickou ústřední postavou."

Bonus (BD): Upoutávka (2:19 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, DTS 2.0 česky, francouzsky, italsky, maďarsky, německy, španělsky, thajsky.
Titulky (BD): české, anglické, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, italské, japonské, korejské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské.

Doporučená cena: 1799 Kč (BD - Diamantová edice).

V prodeji od 3. 9. 2014.


Oficiální upoutávka k filmu Tulák z širých plání (1973).

Breezy (Bontonfilm)
BD obal filmu  / BreezyBreezy se od Zahrajte mi "MISTY" a Tuláka z širých plání liší v tom, že Eastwood zde nehraje hlavní mužskou roli. Sice se objeví, ale jeho účinkování má spíš podobu camea - a to budete ještě rádi, pokud si ho vůbec všimnete. Po thrilleru (s prvky romance, ale ta přehodí výhybku k jmenovanému žánru) a westernu jde o romanci mezi mladou hippiesačkou a prodejcem bytů ve středních letech. Z jejich věkového rozdílu vyplyne několik humorných scén, ale jinak se jedná o veskrze vážný film, u kterého je nejistá motivace a záměry obou ústředních postav, což je v rámci žánru osvěžující. Po dvou veskrze mizogynních filmech si Eastwood mírně napravil reputaci, i když nepříliš, protože Breezy patří k jeho nejméně známým režijním počinům.  
Bonus (BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 2.0 anglicky, DTS 2.0 francouzsky, kastilsky, německy, portugalsky, rusky, španělsky.
Titulky (BD): české, anglické, čínské, dánské, finské, francouzské, holandské, kastilské, korejské, maďarské, německé, norské, polské, ortugalské, ruské, řecké, španělské, švédské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 1799 Kč (BD - Diamantová edice).

V prodeji od 3. 9. 2014.


Oficiální upoutávka k filmu Breezy (1973).

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Harold a Maude se vydávají přes hranici najít 99 domovů (10.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nepříčetná policajtka vydává příkaz k popravě (17.09.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Buddy Van Horn (01.06.2021 18:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šofér Dumbo uvízl na mělčinách, kde ho čeká inferno (14.05.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2020 opustily (22.12.2020 13:46 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Reni Santoni (04.08.2020 06:47 v Novinky | Zprávy)
- Téma: nejslavnější akční filmy 70. let (09.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Oklamaný Jason Bourne sousedí s Hamletem (03.01.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Švadlenka prožívá poslední prázdniny ve ztraceném městě Z (20.09.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel herec Seymour Cassel (09.04.2019 19:13 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nelítostný Parker se společně se dvěma mezky pro slečnu Sáru ocitá U Konce světa (08.03.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel držitel tří Oscarů Michel Legrand (29.01.2019 18:05 v Novinky | Zprávy)
- Téma: top 40: hrdinové akčních filmů část 1. (01.12.2018 12:00 v Články | Publicistika)
- Top 10: Nejlepší filmy Clinta Eastwooda (14.10.2018 12:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu