Dá Scott přednost pokračování Promethea nebo Blade Runnera?

Vydáno: 27.08.2014 19:00 - | foto: facebook tvůrce

Tvůrce, který redefinoval podobu sci-fi, by se mohl k danému žánru vrátit. A ne jednou, protože má v různých fázích rozpracovanosti hned tři projekty. Dva z nich jsou pokračování - druhý Prometheus a Blade Runner.
Michael Fassbender ve filmu Prometheus / PrometheusRidley Scott je v požehnaném věku (sedmdesát plus), ale na důchod rozhodně nemyslí. Za poslední dekádu natočil deset filmů (devět určených do kin a jeden pilot na konec zrušeného televizního seriálu) a nehodlá ze svého tempa slevit. Spíše naopak, protože na příští rok má v plánu hned tři projekty. Vzhledem k jejich rozmachu si ale bude muset vybírat.

Fanoušky nejvíce zajímá dvojice pokračování. Nejpravděpodobnější je realizace sequelu ke sci-fi Prometheus, o jehož natáčení se Scott vyjádřil, že pro něj bylo skvělou zkušeností a že chce ve dvojce prozkoumat velké věci (myšlenky). Pro některé je možná dobře, že by to mohl být tento spin-off k Vetřelci, protože odpůrci se nemusí zbytečně vztekat, že by se přímo prznil jejich oblíbený kult.

Fotografie z filmu  / Blade RunnerJinak se to má s pokračováním k Blade Runnerovi, jedné z mála opravdu povedených dickovských adaptací. Fanoušky ale může uklidnit, že pod scénářem "dvojky" je podepsán stejný člověk jako pod "jedničkou" - a že se Harrison Ford několik se Scottem sešel a vypadá to, že souhlasí s navrácením se do své replikantské (?) role. Ještě je zde ale možnost, že britský režisér dá na konec přednost adaptaci sci-fi románu The Forever War, jelikož první nástin scénáře již napsal Dante Harper (jeden ze scenáristů chytrého propadáků Na hraně zítřka).

Čemu byste dávali přednost? Nebo doufáte v realizaci obou pokračování, které by se mohly propojit (náznaky již byly v prvním Prometheovi), jelikož obě jsou součástí jednoho fikčního světa?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY