Fantastická zvířata natočí režisér Harryho Pottera

Vydáno: 21.08.2014 22:06 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Prequel Harryho Pottera Fantastická zvířata a kde je najít přijde do kin v listopadu roku 2016, tudíž je na čase začít hledat režiséra. Studio Warner Bros. však neriskuje a raději jde na jistotu.
David Yates při natáčení filmu Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 / Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1Vybírá totiž Davida Yatese, tvůrce zodpovědného za poslední čtyři filmy s Harrym Potterem. Studio Warner Bros. se zřejmě bojí riskovat a chce zachovat jednotnou vizi a poetiku posledních (miliardových) potterovských filmů, tak se uchyluje ke kroku, který možná spoustu diváků nepotěší, ale fanoušky rozhodně nadchne. Jeho snímky z Bradavic, snad kromě Fénixova řádu, byly totiž spíše zdařilými ilustracemi předloh než plnohodnotnými filmovými vyprávěními.

Jelikož jde o jednu z nejvýdělečnějších filmových sérií všech dob, chce ji mít studio dobře pojištěnou, tak volí podobnou taktiku jako s nynějším Hobitem, kterého se také ujal režisér trilogie Pána prstenů Peter Jackson. Chvíli se spekulovalo o Alfonsu Cuarónovi, ale ten nakonec prohlásil, že nemá zájem o takové náročné natáčení, jakým by bezpochyby drahý hollywoodský blockbuster byl. Můžeme být alespoň rádi, že útlou kouzelnickou příručku Fantastická zvířata a kde je najít rozšiřuje do podoby filmové trilogie samotná autorka J. K. Rowling.

Snímek, který dorazí do kin 17. listopadu 2016, bude vyprávět příběh magizoologa Mloka Scamandera z New Yorku, který se odehrává přibližně sedmdesát let před událostmi Kamene mudrců. Než se Yates vrátí do potterovského světa, stihne do kin uvést ještě novou verzi Tarzana s Alexanderem Skarsgardem.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY