Top 20 ČR: Strážci galaxie opanovali tuzemská kina

Vydáno: 05.08.2014 17:30 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Sebevědomým výsledkem ovládli Stážci galaxie nejvyšší příčku žebříčku Top 20 a zařadili se k nejúspěšnějším premiérám letošního roku. Z ostatních novinek se mezi elitu probojoval už jen akční thiller Očista: Anarchie.
Fotografie z filmu Strážci Galaxie / Guardians of the GalaxyStrážci Galaxie režiséra Jamese Gunna se o víkendu těšili značného zájmu diváků, kteří novince nakonec vynesli pět a tři čtvrtě milionu korun. Dobrodružný snímek se tak bez obtíží vyšvihl na první příčku v žebříčku, kterou mu uvolnila česká komedie Díra u Hanušovic. Ta od posledně ztratila přes pětatřicet procent a s více než sedmnácti tisíci prodaných lístků se zařadila na dvojku. Bronz si pohlídal Hercules před pohádkou Jak vycvičit draka 2, která se dočkala sedmiprocentního přírůstku na tržbách a polepšila si tak od minulého víkendu z pětky na čtyřku před konkurenční animák Letadla 2: Hasiči a záchranáři.

Na šestou příčku vystoupala novinka Očista: Anarchie, kterou navštívilo přes sedm tisíc diváků, ale na milion už to nestačilo. O osmačtyřicet procent a o čtyři příčky na sedmičku se propadl Úsvit planety opic, osmičku obsadilo 22 Jump Street a na devítku poklesl snímek Zejtra napořád. Značné ztráty zaznamenal i akčnák Transformers: Zánik, který bere desítku, zatímco Zloba - Královna černé magie si i přes značný pokles tržeb polepšila z dvanáctky na jedenácté místo.

Fotografie z filmu Očista: Anarchie / The Purge: AnarchyPo dvou příčkách ztratily Love Song i Na hraně zítřka a vůbec největším propadlíkem tohoto týdne byl horor Chraň nás od zlého, jehož tržby se smrskly na sto tisíc a klesl z devátého místa na čtrnáctku. Za něj se zařadily Mikulášovy patálie na prázdninách a šestnáctou příčku získala předpremiéra české pohádky s Vojtou Dykem a Tomášem Klusem Tři bratři, která se do kin chystá příští týden.

Sedmnáctku získalo polské drama Ida, na osmnáctou příčku poklesl Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, jehož tržby spadly na pětašedesát tisíc. Necelých šest set diváků navštívilo o víkendu snímek Magický hlas rebelky, který se umístil na devatenáctce a dvacítku si pro sebe po týdenní absenci znovu vydobylo Rio 2.

Tento čtvrtek se v kinech představí nová komedie Woodyho Allena Kouzlo měsíčního svitu, v níž si zahráli mimo jiné i Emma Stone a Colin Firth. Dočkáme se také dvou akčních novinek – sci-fi Lucy se Scarlett Johansson a katastrofického snímku V oku tornáda. Dojde také na italské drama Bezvadný den nebo animovaný snímek Útěk z planety Země.

TOP 20: VÍKEND OD 31. 7. 2014

  1. Strážci Galaxie 5,7 mil. (novinka)
  2. Díra u Hanušovic 2,4 mil.
  3. Hercules 1,4 mil.
  4. Jak vycvičit draka 2 1,3 mil.
  5. Letadla 2: Hasiči a záchranáři 1,1 mil.
  6. Očista: Anarchie 960 tis. (novinka)
  7. Úsvit planety opic 911 tis.
  8. 22 Jump Street 580 tis.
  9. Zejtra napořád 457 tis.
  10. Transformers: Zánik 449 tis.

  11. Zloba - Královna černé magie 147 tis.
  12. Love Song 144 tis.
  13. Na hraně zítřka 109 tis.
  14. Chraň nás od zlého 105 tis.
  15. Mikulášovy patálie na prázdninách 83 tis.
  16. Tři bratři 70 tis. (předpremiéra)
  17. Ida 69 tis.
  18. Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel 65 tis.
  19. Magický hlas rebelky 63 tis.
  20. Rio 2 59 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY