Dva nové spin-offy Spider-Mana ohlášeny

Vydáno: 05.08.2014 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Studio Sony aktuálně přehodnocuje strategii ohledně franšízy Amazing Spider-Man. Nová dobrodružství Petera Parkera oddálí a více se zaměří na sólové projekty záporných postav. Které to budou?
Banner filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2Začneme nejprve krátkým shrnutím - The Amazing Spider-Man 3 byl odsunut z roku 2016 až na 2018, což umožnilo studiu Sony tříleté okno pro manipulaci s jinými projekty pavoučího univerza. Náhradou třetího dobrodružství Petera Parkera bude záporácká týmovka The Sinister Six (11. listopadu 2016) a také sólovka úhlavního Spider-Manova protivníka Venoma. Oba filmy nyní nabízejí drobné aktualizace.

V prvním zmíněném by mohl být hlavní hrdina Doctor Octopus, který dostane za úkol dát všechny pavoučí zloduchy dohromady. Jejich konkrétní složení ještě potvrzeno nebylo, ale spekuluje se o postavách jako Vulture, Mysterio, Kraven, Electro a Sandman. Posílení by měla dosta i sólovka Venoma, nyní oficiálně přejmenována na Venom Carnage - znamená to snad, že se proti sobě postaví dva nepřátelé Spider-Mana, nebo nás čeká jejich společný boj proti "zlu"? Se snímkem je stále spojený Alex Kurtzman, který mimo jiné připravuje i reboot Mumie pro studio Universal. Film by měl dorazit někdy v roce 2017.

Felicity Jones ve filmu Amazing Spider-Man 2 / The Amazing Spider-Man 2A nyní úplná novinka - studio Sony na stejný rok oficiálně oznámilo i ženský spin-off Spider-Mana. Riskantní tah, do něhož se ještě neodvážilo žádné studio, by mohlo prolomit bariéru ženských komiksových adaptací. Pokud by se skloubily s úspěchem titulů jako Hunger Games nebo Ledové království (v obou v hlavních rolích ženské postavy), mohlo by jistě jít o výdělečný byznys. I když studio neoznámilo, o které postavě spin-off bude, nejvíce se naskytuje možnost Black Cat aka Felicia Hardy, kterou už si jako asistentku Harryho Osborna zahrála Felicity Jones v Amazing Spider-Man 2. Na výběr je samozřejmě i mnoho dalších.

O scénář filmu se postará Lisa Joy Nolan, což je (všimli jste si správně) manželka Jonathana Nolana, bratra Christophera Nolana. O dalších pozoruhodných informacích ohledně spider-manovského univerza vás budeme informovat.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY