Martin Scorsese natočí film o Miku Tysonovi s Jamiem Foxxem

Vydáno: 14.03.2015 11:43 - Martin Bubrín | foto: AP

Výborná herecká volba by se mohla proměnit v neméně výborný film - zatím nepojmenovaný životopisný snímek o Mikeu Tysonovi natočí režisér odvázaného Vlka z Wall Street.
Jamie Foxx ve filmu Šéfové na zabití / Horrible BossesNemůže být omšelejšího filmového námětu než životopisného snímku známého boxera, kterých bylo v minulosti natočeno nespočet. Mike Tyson je ale dostatečně kontroverzní osobou na to, aby dal jeho život plný nejen věhlasných zápasů, ale i problémů s drogami, alkoholem a pobytem ve vězení materiál pro výživný film. O to povedenější by mohl být, když se jej scenáristicky ujme Terence Winter, renomovaný tvůrce stojící nejen za úspěšnými HBO seriály Sopránovi a Impérium - Mafie v Atlantic City, ale i letošním dravým Vlkem z Wall Street, který se již potřetí spojí s legendárním režisérem Martinem Scorsesem.

Jejich poslední film ukázal, že životopis kontroverzní osoby může být vlastně zábavná podívaná s několika kritickými podtóny, tak není důvod nevěřit, že by se mu podobný kousek nemohl podařit i nyní. Navíc, když si k tomu do hlavní role přičteme Jamieho Foxxe jakožto zřejmě nejvhodnější volbu - ten si v roce 2004 už odnesl Oscara za snímek Ray, pokud bude aktuálně nepojmenovaný film s Mikem Tysonem podobně ambiciózní, je dost možné, že "zaútočí" i na sošku další.

O zápletce samozřejmě ještě nemůže být řeč, ale mluví se o tom, že by měl film pokrýt posledních třicet let Tysonova života.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY