Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Želvy ninja

Preview: Želvy Ninja po bayovsku

Vydáno: 27.07.2014 19:00 v sekci Radar | Preview - Jakub Brych | foto: facebook tvůrce

Leonardo, Michelangelo, Raphael a Donatello. Čtyřka přerostlých želvích bojovníků s asijskou výzbrojí a italskými jmény to po sedmi letech zkouší opět na plátnech kin, tentokrát pod dohledem Michaela Baye.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Trnitou cestou museli Mladiství želví ninja bojovníci (celý originální název) projít, než se jim dostalo, jak se aspoň zatím zdá, decentní filmové podoby. Spousta z nás v útlém věku hltala devadesátkovou trilogii s příšernými kostýmy (a upřímně místy i dost příšerným provedením všeho ostatního). Z dnešního pohledu už je tahle podoba zahrávající si místy spíš se Strážci vesmíru k smíchu a má spíš nostalgickou hodnotu. Ze sedadel ale ani fanoušky, ani kritiky nenadzvedl ani nový pokus v zahraničí jednoduše pojmenovaný TMNT, kterého jsme se dočkali před sedmi lety. Želvy tehdy dostaly animákový CGI kabát, nižší rozpočet se na něm ale neblaze projevil. V následujících letech přišla změna majitele filmových práv a začínal se rýsovat projekt, jehož výsledek nás za měsíc čeká v kinech.

Fotografie z filmu Želvy Ninja / Teenage Mutant Ninja TurtlesNový film s prostým názvem Želvy Ninja je čistokrevným restartem a tím pádem i novým originem. Pokud filmové dění sledujete trošku pravidelněji, možná vám někdy před dvěma lety neuniklo prohlášení Michaela Baye, který film produkuje, že ve filmu nevzejdou Želvy z kontaktu s růžovou chemikálií, nýbrž k nám přijdou z vesmíru. Tehdy se proti téhle změně zvedla obrovská vlna kritiky nejen od fanoušků, ale například i od Robbieho Rista, který namluvil v devadesátkové trilogii Michelangela.

Bay nakonec později ohlásil, že Želvy budou klasickými mutanty a ne mimozemšťany a že na fandovské názory je brán největší zřetel, čímž situaci uklidnil. Vody potom znovu rozčeřil scénář uniklý na internet, v němž Želvy i s Třískou pocházeli z paralelní želví dimenze a Michelangelo tam mimo jiné měl zálusk na jednu z domácích želv něžného pohlaví. Pro fandy to byl solidní kopanec pod pás, ale Bay naštěstí uvedl, že se jedná o starý scénář ještě z doby, kdy projektu nevelel.

Oficiální synopse nejnovějšího filmu mluví o tom, že želví čtyřka pochází klasicky z kanálů, tak jak to známe. Vydávají se na povrch v době, kdy je celé město pod nadvládou Trhačovy zločinecké organizace, seznamují se s novinářkou April O’Neill a společně se vydávají čelit Trhačovi. Jasné jako facka. Jonathan Liebesman, režisér filmu, se ale nechal slyšet, že úplně jednoduchý tenhle film nebude. Prý půjde hodně i o vztahy a o morálku, brát extra vážně to ale asi vzhledem k filmografii jeho a Bayově nelze. A kdo by ostatně chtěl vážné Želvy ninja. V době módních temných podtónů by právě tenhle film mohl být jedním z těch, co se téhle vlně nepodřídí, už jen protože prostě Michael Bay (obrázky ostatně mluví za vše, Bayovy oblíbené sytě žluté odstíny nechybí).

Fotografie z filmu Želvy Ninja / Teenage Mutant Ninja TurtlesCo do herců se Bayův vliv projevil v angažmá Megan Fox jako April O’Neill, na což si asi nikdo stěžovat nebude. V kostýmech Želváků, jež údajně byly spíš motion capture kombinézami s přidělanými krunýři, se pak vyřádila parta málo známých chlapců. Noel Fisher (znáte ze Stmívání) jako Michelangelo, Jeremy Howard (znáte ze seriálů) jako Donatello, Alan Ritchson (znáte jako šmejda z Hunger Games) jako Raphael a Peter Plsek (znáte opět ze seriálů) jako Leonardo – tomu ovšem hlas poskytne excentrik Johnny Knoxville. Mistr Tříska pak bude kombinaci motoriky Dannyho Woodburna a Tonyho „Monka“ Shalhouba. Erica Sachse alias Trhače si pak střihne William Fichtner, kterého znáte z nespočtu vedlejších rolí v nespočtu filmů. Z dalších tváří jmenujme Whoopi Goldberg jako Bernadette Thompson a Willa Arnetta coby Vernona Fenwicka.

Z ukázek jsme už dostali poměrně jasnou představu o tom, jak budou Želvy vypadat. Hodně lidí asi rozladila zvětšená plocha nosu, která se poměrně hodně odchyluje od klasického vzhledu, stejně tak poměrně ušmudlané CGI, které je sice nutno v trailerech brát s rezervou, tak či tak ale nepůsobí v rámci reálného světa zrovna hodnověrně. Na druhou stranu se především poslední ukázky blýskají velmi svižnou a energickou akcí a solidním tahem na branku, jakož i poměrně sympatickým představováním charakterů.

Fotografie z filmu Želvy Ninja / Teenage Mutant Ninja TurtlesU režiséra, jako je Jonathan Liebesman, je vždycky na místě ale brát trailery s rezervou. Bombasticky vypadající Světová invaze i Hněv Titánů se ve výsledku ukázaly být hodně bezduchou nudou, která si veškerou ostrou munici vyplácala právě trailerech. Co se Bayova dohledu týče, kvartet transformeřích filmů stačil dost na to, abychom příliš nesázeli ani na něj. Želvy Ninja tudíž s nejvyšší pravděpodobností budou především fanouškovským filmem, jelikož zatvrzelí želvo-milovníci se na něj pohrnou za jakýchkoli okolností. Hlavní otázka je tedy, zda ti budou z kinosálů odcházet pobouření, nebo nadšení a až druhotná ta, jak film přijmou obyčejní smrtelníci. V každém případě přejeme úspěch a modlíme se, aby aspoň ta akce fungovala tak solidně jako v ukázkách.

Želvy Ninja mají v českých kinech premiéru 21. srpna 2014.
 

Hudební trailer filmu Želvy ninja

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Komiksový fenomén Želvy Ninja: Mutantí chaos se opět vrací k animaci (05.08.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Expend4bles: Postr4datelní (08.06.2023 08:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Přes všechny snahy je thriller Hypnotik jen zaměnitelnou žánrovkou (13.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ben Affleck vyšetřuje vraždu v thrilleru Hypnotik (19.04.2023 11:30 v Novinky | Trailery)
- Můj přítel Monk se vrátí vyřešit poslední případ (16.03.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Guy Ritchie nabírá početný ansámbl (03.02.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu