The Imitation Game: Génius Benedict Cumberbatch v traileru

Vydáno: 22.07.2014 06:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Benedict Cumberbatch hraje dalšího génia - tentokrát však skutečnou osobu brilantního matematika a logika Alana Turinga, jenž je považován za otce moderní výpočetní techniky. Má tento životopisný film co nabídnout?
Benedict Cumberbatch je génius v televizi i na velkém plátně. Zatímco ale Sherlock sbírá chvály ze všech stran, jeho ztvárnění zakladatele WikiLeaks Juliana Assange prošumělo zájmem a z původně ambiciózního The Fifth Estate se stala jen nevýrazná životopisná fraška. Takový osud by ale zřejmě nechtěl potkat jeho nejnovější film The Imitation Game, kde si charismatický brit zahrál matematika a kryptoanalytika Alana Turinga, jenž během druhé světové války pomohl pomocí prvních počítačů rozluštit německý kód Enigma. Zároveň byl ve své době také pronásledován za svou homosexuální orientaci.

To vše by mělo být základem pro strhující snímek podle skutečné události, který splňuje všechna nepsaná pravidla filmů hodných akademického zájmu. Oba níže linkované trailery sice nevypadají, že by nějak vybočovaly z klasické životopisné šablony (všimněte si, že jsou v něm všechny události a scény řazeny zřejmě stejně jako ve výsledném filmu) - na to jsou příliš formálně učesané a sázející na osvědčené postupy. Herecké výkony a samotná zajímavost Turingova charakteru by ale mohla z filmu alespoň udělat solidní válečné retro. Třeba původem norský režisér Morten Tyldum (Lovci hlav) překvapí.

Trailer zhlédněte níže. Snímek zatím nemá stanovenou českou premiéru.

Originální trailer filmu The Imitation Game

Britský trailer filmu The Imitation Game


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Na tento film se velmi těším. Alan Turing byl s... (Anonym, 23.07.2014 13:52) Reagovat

    Na tento film se velmi těším. Alan Turing byl skutečně génius, se kterým společnost zacházela odporně. Herci jsou také výborní.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY