Kinopremiéry: Hercules z Díry u Hanušovic

Vydáno: 23.07.2014 07:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jen dvě novinky najdete tento týden v programu tuzemských kin. Uspět se bude pokoušet velkolepý Hercules v podání Dwayna Johnsona, jehož jedinou novou konkurencí bude filmový režijní debut Miroslava Krobota Díra u Hanušovic.
Hercules (Hercules) (Forum Film CZ)

Plakát filmu Hercules / HerculesUž podle názvu je jasné, čím se tvůrci akčního snímku inspirovali. Vzhledem k tomu, že jde o ryze hollywoodskou záležitost ale nečekejte nějakou věrnost řeckým bájím jako spíše velkolepou podívanou moderního střihu. Obavy vzbuzuje jméno režírujícího Bretta Ratnera, který patří k rutinérům a jeho filmy většinou nejsou nijak zajímavé. Hlavní roli na druhou stranu ztvárnil Dwayne Johnson, jenž je do úlohy chrabrého bijce jako dělaný. Dále se tu objeví třeba Ian McShane, John Hurt, Rufus Sewell nebo Joseph Fiennes. Uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.

Synopse: Hercules (Dwayne Johnson) splnil pověstných dvanáct úkolů, čímž se vykoupil ze svých minulých hříchů a nyní žije ve vyhnanství a stal se žoldákem. Společně se svými pěti společníky putuje po starověkém Řecku a výměnou za zlato nabízí ochranu každému, kdo ji potřebuje. Když ho ale o služby požádá trácký král, pochopí Hercules, že svému osudu zkrátka uniknout nemůže a opět se musí stát opěvovaným hrdinou, jakým býval kdysi.

Zajímavost: Johnson prozradil na sociální síti, že maskování včetně skrývání tetování trvalo přes tři hodiny.

Český teaser filmu Hercules / Hercules
Díra u Hanušovic (A-Company CZ)

Plakát filmu  / Díra u HanušovicS tuzemskými režijními debuty se v poslední době rozhodně nešetří a i v tomto týdnu je na programu jeden. Ten je ale trošku jiný než ostatní, neboť Miroslav Krobot už patří k ostříleným divadelním autorům, takže není až takovou neznámou. Komedie, na jejímž scénáři se také podílel, vzbuzuje hodně rozporuplné reakce a situace asi nebude po premiéře o moc jiná. Ne všem totiž jeho specifický styl a humor sednou, takže co se bude jednomu zdát trapné, může druhého dost rozesmát. Obsazení je ovšem prvotřídní a nechybí v něm namátkou Tatiana VilhelmováIvan Trojan, Jaroslav Plesl, Lenka Krobotová, Simona Babčáková nebo třeba David Novotný. Nezbývá tedy než čekat, jak si snímek v kinech povede.

Synopse: Učitelka němčiny Maruna (Tatiana Vilhelmová), která ale momentálně pracuje jako hospodská, by se chtěla vdávat. Jenže na malé vesnici je o solidní muže nouze a ona se tak rozhoduje mezi váhavým starostou (Ivan Trojan), dětsky naivním Olinem (Jaroslav Plesl) a klempířem Kódlem (Lukáš Latinák), který se otočí za každou sukní. Na klidu jí nepřidává ani její panovačná matka (Johanna Tesařová), o níž pečuje společně se sestrou Jarunou (Lenka Krobotová). Když ale ta odjíždí na delší dobu do Německa, zůstává Maruna na vše sama.

Zajímavost: Film se natáčel v obci Vikantice na Šumpersku.

Originální trailer filmu Díra u Hanušovic


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY