Warneři plánují hned 7 komiksových filmů do roku 2018

Vydáno: 13.06.2014 10:36 - Martin Bubrín | foto: DC Comics

Studio Warner Bros. nechce zaostávat za konkurenčními komiksovými blockbustery od Marvelu, 20th Century Fox a Sony, proto odhaluje ambiciózní plán na sedm filmů se superhrdiny od DC Comics. Co nás čeká?
Justice LeagueZačalo to jako nevinný reboot Supermana a skončí to jako obří týmovka Justice League...a nejen ta. Studio Warner Bros., které vlastní licenci na všechny postavy ze stáje DC Comics, ví, že je konkurence velká, tak rozjíždí vlastní propojené univerzum superhrdinů. Nejprve byl na loňském Comic Conu oznámen nečekaný crossover Batman vs. Superman - ten měl dorazit do kin už příští rok, ale díky druhým Avengers (a dalším produkčním úpravám, aby se výsledku dostalo té nejlepší možné péče), se přesunul až na rok 2016. Tam totiž začne ta pravá DC invaze.

Warneři totiž údájně na letošním Comic Conu ohlásí hned sedm projektů, které nás neminou v průběhu dvouleté éry. O dvou z nich, které na jeden zátah natočí Zack Snyder, už dávno víme. Co ale uvidíme mimo Batman v Superman: Dawn of Justice a samotné Justice League?  Níže přikládáme rozpis premiér:

  • Batman v Superman: Dawn of Justice (květen 2016)
  • Shazam (červenec 2016)
  • Sandman (Vánoce 2016)
  • Justice League (květen 2017)
  • Wonder Woman (červenec 2017)
  • The Flash/Green Lantern týmovka (Vánoce 2017)
  • Muž z oceli 2 (květen 2018)

Logo  / Batman v Superman: Dawn of JusticeDaný výčet samozřejmě vyvolává vlnu spekulací a novinek. Nikdy jsme například neslyšeli o méně známém superhrdinovi Shazamovi (že by se jednalo o tajný projekt Dwaynea Johnsona?), otazníkem je také snímek Sandman, pro nějž je sice potvrzen režisér a herec v hlavní roli Joseph Gordon-Levitt, ale celá tahle adaptace díla Neila Gaimana se zřejmě bude odehrávat mimo celé propojené univerzum. Nebo ne?

Další snímky už tak moc nepřekvapí - O Justice League a sólovce Wonder Woman už víme dávno, novinkou je také "sólová týmovka", v níž se spojí další dva superhrdinové The Flash a Green Lantern (bez tváře Ryana Reynoldse). Třešinka na závěr? Ač si mnozí mohli myslet, že Batman v Superman je v podstatě Muž z oceli 2, ta pravá sólovka Supermana doletí do kin až v roce 2018. Tam si konečně Clark Kent od všech ostatních odpočine.

Co si oznámených projektech myslíte vy? A kdo by je měl vlastně podle vás režírovat?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY