PF 2011: Konec světa se odkládá!

Vydáno: 01.01.2011 12:00 - Miroslav Böhm | foto: Facebook tvůrce

Příští rok by měl být posledním, který si užijeme celý, v tom následujícím má totiž přijít konec světa. Alespoň podle některých výkladů mayského kalendáře, který by měl, ale možná i neměl, 21. prosince roku 2012 skončit.
Mayský kalendářNechci moc zacházet do podrobností, ale z těch několika desítek se obecně uznávanou stala interpretace tria Goodman - Martínez - Thompson, které se právě k tomuto roku dopočítalo. Jenže dva Češi, Bohumil a Vladimír Böhmovi - shodou okolností mí jmenovci, takže tenhle článek prostě musíte začít brát vážně -, přišli s tím, že jejich kolegové počítali špatně a že nás tenhle v dějinách lidstva významný, ale v knize osudů všerozpínajícího se vesmíru zcela bezvýznamná okamžik čeká až v roce 2016. A na jejich stranu se přiklání čím dál tím více odborníků (pesimista by řekl optimistů.)
Hm... dávají nám tedy čtyři roky navíc. Co s nimi? Zvládnete vystudovat střední školu, počít dítě a vychovát ho do chvíle, kdy nastupuje do školky, stihnete nakoukat všechny filmy Woodyho Allena (jen houšť!) či natočit megabiják kalibru Cameronova Avataru. Za tu dobu by se dokonce mohla i zmátořit fotbalová Slavia z aktuální mizérie a dopracovat se třeba až k titulu. A mohli bychom se dočkat i prvního českého prezidenta zvoleného přímou volbou, ale třeba bude mít pravdu můj kamarád, který už asi osm let říká, že to dříve nastane konec světa... He.
A stejně filmový fanoušek do roku 2011 musí vstupovat s mnohem větším klidem než všichni ostatní. Vycvičen nejen stovkami bomb zneškodněnými v poslední sekundě, ale i všemi záchrannými akcemi proti po apokalypse toužících mimozemšťanům, meteoritům, přírodním živlům či důsledkům své vlastní technické vyspělosti. Vždy se přeci najde nějaký hrdina, který takovéto malicherné problémy vyřeší za nás. Žádná Madame de Pompadour a žádné po nás potopa!
I proto já osobně strach nemám. Dokud máme Bruce Willise a Chucka Norrise na naší straně a někdo do všech těch výpočtů, propočtů a interpretací nezapasuje číslo 42 (doplňující četba: Stopařův průvodce po Galaxii), zůstávám v klidu. A vy můžete teď díky triu Böhm - Böhm - Böhm minimálně na další čtyři roky zůstat taky (sic!).
PS: Čeká nás velký filmový rok, tak přeji vám i nám hodně pozitivních recenzí...



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Konec se nekoná (Honza , 22.05.2011 00:00) Reagovat

    Krásný večer ,
    Konec světa je pouze teorie a spekulace která vede k chaosu a nepokojum lidstva ,báje a legendy jsou jedna věc a spekulace je věc druhá.Souhlasím s tím že všechno má jednou svuj konec ,ale nic neskončí během pár dní či měsícu ani let ,nato je naše země příliš mladá teorie o srážce Země s udajnou planetou je krásná představa o apokalipse i když velmy málo pravděpodobná .Prozradím vám jedno velké tajemství výte jak nastane konec světa ? Nastane v tu chvíli kdy uvěříte těmto teoriim a spekulacím o konci světa umřete strachem a nebo tím že stratíte naději na zítřejší východ slunce .
    Hlavu vzhuru a raději začněte přemýšlet kam zítra pujdete na oběd a nebo kam v zimě pojedete na dovču . :-)

  • Konec světa (Bohumil Böhm, 08.08.2011 12:01) Reagovat

    Opravdu nevím, kde v našich studiích uvádime (třeba teoreticky)
    konec světa v roce 2016 (místo 2012).

  • i got love again (presley, 27.01.2021 13:14) Reagovat

    Toto je velmi překvapivé svědectví, chci, abyste se všichni připojili k poděkování Kiriji za kouzlo lásky, protože je skutečně mužem jeho slov. Po mnoho let jsem měl srdce, každý muž, který mě oslovil, mě nikdy nemyslel. Po mé poslední zkušenosti s mužem, který mě jako obvykle zklamal, jsem začal hledat řešení, jak svůj problém dokončit, poté jsem představil svého kolegu v práci Velkému chrámu kouzel lásky Kiriji a poté ho kontaktoval prostřednictvím svého e-mailu. poštovní adresa; kirijilovespell@gmail.com, trvalo mi několik dní, než mi odpověděla, a když odpověděl, dostal jsem pokyny, co mám dělat, abych se osvobodil od duchovního otroctví, udělal jsem vše, co řekl, a dnes jsem se svým manželem šťastný. Muž, který mě bezdůvodně vyhodil, se ke mně vrátil za 3 dny. Pomohl také mé kolegyni přivést jejího manžela zpět, když se rozvedli. Toto jsou jeho kontaktní údaje; kirijilovespell@gmail.com nebo ho můžete kontaktovat pomocí čísla WhatsApp: +2349020168697

  • i got love again (presley, 27.01.2021 23:07) Reagovat

    Toto je velmi překvapivé svědectví, chci, abyste se všichni připojili k poděkování Kiriji za kouzlo lásky, protože je skutečně mužem jeho slov. Po mnoho let jsem měl srdce, každý muž, který mě oslovil, mě nikdy nemyslel. Po mé poslední zkušenosti s mužem, který mě jako obvykle zklamal, jsem začal hledat řešení, jak svůj problém dokončit, poté jsem představil svého kolegu v práci Velkému chrámu kouzel lásky Kiriji a poté ho kontaktoval prostřednictvím svého e-mailu. poštovní adresa; kirijilovespell@gmail.com, trvalo mi několik dní, než mi odpověděla, a když odpověděl, dostal jsem pokyny, co mám dělat, abych se osvobodil od duchovního otroctví, udělal jsem vše, co řekl, a dnes jsem se svým manželem šťastný. Muž, který mě bezdůvodně vyhodil, se ke mně vrátil za 3 dny. Pomohl také mé kolegyni přivést jejího manžela zpět, když se rozvedli. Toto jsou jeho kontaktní údaje; kirijilovespell@gmail.com nebo ho můžete kontaktovat pomocí čísla WhatsApp: +2349020168697 ...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY