Plnohodnotný trailer na Nolanův Interstellar je tady!

Vydáno: 16.05.2014 19:14 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Christopher Nolan představuje své nové sci-fi Interstellar v plnohodnotném traileru, z něhož padá čelist na zem. Jste připravení na vesmírný trip do jiné galaxie?
„Nejambicióznější film Christophera Nolana,“ nazval Interstellar Matthew McConaughey a my mu po právě zveřejněném plnohodnotném traileru dáváme za pravdu. Režisér, jenž si po snímcích jako Temný rytíř nebo Počátek vydobyl auru autorské osobnosti, jehož jméno začalo fungovat při kampaních filmů jako rozpoznatelný trademark mezi diváky (podobnou „sílu“ má snad jen Tarantino), se tentokrát vydává na půdu žánru tzv. hard sci-fi v příběhu jedné mezihvězdné výpravy za obzory lidského chápání.

Logo filmu  / InterstellarTento nic neříkající nástin synopse, který se v teaseru skrýval za tajemnou atmosféru, dostává v nejnovější upoutávce jasných kontur, protože konečně víme, že nepůjde jen o jakéhosi nástupce 2001: Vesmírné odysey (jak se začalo filmu ihned po jeho ohlášení přezdívat), ale především o lidský příběh s civilizačním přesahem. Ne nadarmo se o zfilmování tohoto scénáře v minulosti zajímal Steven Spielberg – právě jeho typické rodinné hodnoty a důraz na emoce jakoby se staly ústředním tématem první poloviny traileru, jež cílí na vztah otce a jeho potomků a náročný mezihvězdný úkol, jenž může rozhodnout o osudu naší civilizace.

Člověk totiž nikdy neměl svět zachránit, ale opustit. Závažné téma dotýkající se otázek ohledně vyčerpanosti přírodních zdrojů (celé to bude o kukuřici a ne že ne) Nolan načrtává až s malickovskou poetikou zapadákova, ne nepodobnou například Nebeským dnům, v níž rozehrává osudové vesmírné drama sahající daleko za hranice toho, co známe. Je vlastně potěšením, že trailer je nejspíše z velké části sestříhán pouze z „pozemské“ části filmu, protože ta vesmírná (a pro mainstreamové diváky samozřejmě lákavější) si vystačí jen s několika záběry.

Fotografie z filmu  / InterstellarTy ale stojí za to, protože svou epičností a vizualitou ne nadarmo připomenou i Kubrickův vesmírný opus, a to už je co říct. Nolan v podstatě nemusí v dalších upoutávkách odhalovat nic, protože vše potřebné k návštěvě kina nám sdělil už nyní – Interstellar má tak zaděláno na jednu z největších událostí letošního roku, kterou určitě nebude chtít nikdo prošvihnout. Hlavně na co největším plátně a nejlépe v IMAXu.

P.S. Hudba vládne, i když jí ve výsledném filmu bohužel neuslyšíme.

Trailer zhlédněte níže.


Originální trailer filmu Interstellar


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY