Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 20. týden

Kinopremiéry: Jedna Godzilla vládne všem

Vydáno: 14.05.2014 09:24 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Kulatý dvacátý týden je v tuzemských kinech ve znamení monstrózní Godzilly, která veškerou konkurenci zadupává do země. A není se co divit, když proti ní stojí čtyři snímky ze severu Evropy a jeden tuzemský dokument.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Godzilla (Godzilla) (Warner Bros.)

Český plakát filmu Godzilla  / GodzillaNová verze původně japonské klasiky vzbuzuje poměrně velká očekávání. Trailery slibují mnohé a je z nich jasné, že ve filmu neuvidíme jen jediné monstrum. Otázkou je, jak si s tak nákladnou produkcí poradí režírující Gareth Edwards, který s podobně velkým projektem zkušenosti zatím nemá. Jistotou je, že kromě monster uvidíte v lidských rolích mimo jiné Aarona JohnsonaElizabeth Olsen, Juliette Binoche nebo Davida Strathairna. Bez debat premiéra týdne.

Synopse: Nejznámější impozantní monstrum na světě se postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samotnou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí.

Zajímavost: Během natáčení zemřela za nejasných okolností jedna z komparzistek.

Český trailer filmu Godzilla / Godzilla

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) (Bioscop)

Český plakát filmu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel / Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvannŠvédská dobrodružná komedie s předlouhým názvem je adaptací literárního bestselleru Jonase Jonassona. Na předlohu jsou slyšet prakticky jen chvály, tak věřme, že filmová verze nezůstane moc pozadu. Jména režírujícího Felixa Herngrena i hereckých představitelů toho našinci moc neřeknou, takže v tomto případě se musí spokojit jen s titulem samotného filmu. Uvidíme, jaký nakonec výsledek bude, nicméně by mohlo jít o příjemnou alternativu řvoucího monstra.

Synopse: Allanu Karlssonovi (Robert Gustafsson) je sto let. V domově důchodců, kde žije, pro něho chystají velkou oslavu. Jenže vitální stařík nechce jen nečinně sedět a přijímat gratulace, proto se rozhodne pro útěk. Jen v pantoflích vyleze z okna svého pokoje a vydá se na neuvěřitelnou cestu, která bude velkým dobrodružstvím. Velmi brzy se mu totiž dostane do ruky kufr plný peněz a rázem má v patách nebezpečné gangstery.

Zajímavost: Jedná se o nejdražší švédský snímek v historii.

Český trailer filmu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel / Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Snadný prachy (Snabba Cash) (Film Europe)

Plakát filmu Snadný prachy / Snabba CashNa čtyři roky starém švédsko-německo-dánském thrilleru je nejzajímavější fakt, že v podstatě znamenal vstupenku do Hollywoodu pro režiséra Daniela Espinosu. Podle ohlasů by mělo jít o poměrně zdařilou žánrovku, která sice není úplně dokonalá, ale jako kvalitní zábava slouží více než dobře. V hlavní roli se objeví Joel Kinnaman. Fandové severské kinematografie si snímek určitě nenechají ujít.

Synopse: JW (Joel Kinnaman) je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Když ale potká krásnou a bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Jak dlouho to ale vydrží?

Zajímavost: Dragomir Mrsic, který ztvárnil Srba Mrada, je ve skutečnosti bývalým bankovním lupičem.

Originální trailer filmu Snadný prachy / Snabba Cash

Snadný prachy 2 (Snabba Cash II) (Film Europe)

Český plakát filmu Snadný prachy 2 / Snabba cash IIO dva roky později vzniklo pokračování výše zmíněného thrilleru, které jde v podstatě v jeho šlépějích. Změnil se ovšem režisér, kterým se stal Babak Najafi, jenž se podle nemnoha ohlasů zaměřil spíše na akci, rychlejší tempo a celkově se projekt snažil přiblížit hollywoodské podobě, tudíž rezignoval na jakoukoli snahu o originalitu. V hlavní roli se opět objeví Joel Kinnaman. Celková hodnocení ale špatná úplně nejsou.

Synopse: JW (Joel Kinnaman) se sice ocitl uprostřed stockholmské smetánky a organizovaného zločinu, jenže chce s nelegálním obchodem skončit. V tu chvíli se ale objeví muž z minulosti, který jeho situaci výrazně zkomplikuje. JW tedy musí odejít ze země, protože ho hledá jak policie, tak srbská mafie.

Český trailer filmu Snadný prachy 2 / Snabba Cash II

Snadný prachy 3: Život deluxe (Snabba cash - Livet deluxe) (Film Europe)

Český plakát filmu Snadný prachy 3: Život deluxe / Snabba cash - Livet deluxeZatím poslední díl trilogie byl natočen v loňském roce a údajně tvoří solidní zakončení velmi slušné série. I v tomto případě se ale měnil režisér, důvěru získal Jens Jonsson, který prý měl k dispozici vydařený příběh, který ale ničím nepřekvapí, nicméně dává smysl. Nechybí tu ani akce, takže vyložené zklamání by se dostavit nemělo. Jistotou zůstává Joel Kinnaman v titulní úloze. Pokud bude možnost zhlédnout trilogii jako celek, asi bych si ji vybral. Mělo by to prý stát za to.

Synopse: JW (Joel Kinnaman) žije na útěku a je rozhodnut zjistit, co se stalo s jeho zmizelou sestrou Camillou (Maja Christenson). Každá stopa ho ale zavádí hlouběji a hlouběji do švédského podsvětí. Mezitím se Jorge (Matias Varela) chystá provést svou poslední akci, největší loupež švédské historie. Během příprav ovšem potkává Nadju (Madeleine Martin), se kterou už se z minulosti zná.

Český trailer filmu Snadný prachy 3: Život deluxe / Snabba cash - Livet deluxe

Olga (Aerofilms)

Český plakát filmu  / OlgaHlavní hrdinkou dokumentu režiséra, scenáristy a kameramana Miroslava Janka je úplně první první dáma České republiky Olga Havlová. Z filmu bychom se měli dozvědět něco o tom, jaká vlastně byla a jaký měla vliv na svého manžela Václava. Nahlédnout bychom měli i do jejího soukromí a snad ji trošku více poznat jako osobnost. Vzhledem ke jménu tvůrce by výsledek mohl být více než dobrý.

Synopse: Nejbližší a nejspolehlivější partner Václava Havla, kamarádka, která nezkazí žádnou legraci, štědrá hostitelka, vášnivá houbařka, milovnice přírody, ostrá glosátorka, za každých okolností svá a odvážná žena - tím vším a mnohým víc byla úplně první první dáma České republiky Olga Havlová.

Originální trailer filmu Olga

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Jurský svět má nového režiséra (21.02.2024 13:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Silent Night (04.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Lovec Kraven (20.06.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Godzilla vs. Kong 2 (20.04.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot (08.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Ryan Gosling bude The Fall Guy (31.10.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Hobbs a Shaw vyprávějí Pinocchiovi legendu o Zorrovi (28.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malá čarodějnice podepsala marseillskou smlouvu a vzpomíná na Itálii (26.08.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Prokletí tygři bojují na planetě Praha o střídavku (03.08.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu