Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD Tipy: Steelbook speciál, část 2.

BD a DVD Tipy: Steelbook speciál, část 2.

Vydáno: 28.05.2014 12:30 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Druhá část našeho speciálu, která je zaměřena na znovuvydání katalogových titulů ve steelbooku a v limitovaném počtu kopií, bude rozmanitější než převážně "vetřelčí" minulá. Na své si přijdou fanoušci válečných filmů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Francouzská spojka (The French Connection) (Bonton)

BD obal filmu Francouzská spojka / The French ConnectionK thrillerům ze 70. let se někdy přidává označení "městský", protože jsou neodmyslitelně spjaty s místem, do kterého jsou zasazeny. Zaměřují se na společenskou problematiku, která nejvíc tíží obyvatele, užívá se místních dominant ve stěžejních sekvencích. Drsňák Harry Callahan se prohání ulicemi San Francisca, dvojice detektivů Jimmy Doyle a Buddy Russo úřaduje v Brooklynu, kde jde po krk heroinovým baronům. Francouzská spojka v režii Williama Friedkina dnes sice nemusí vyhovovat nárokům na tempo vyprávění, ale minimálně díky dvěma kultovním scénám byste ji měli vidět. První je automobilová honička, ve které sehrává svou roli nadzemka, a druhá naháněčka protagonisty s antagonistou v metru. Dvě památné sekvence, které se snažily překonat mnohé thrillery v následujících dekádách, ale ani jeden z nich úspěšně (s výjimkou druhého dílu).

Bonusy (BD): Úvod Williama Friedkina; Audiokomentář Williama Friedkina; Audiokomentář Gena Hackmana a Roye Scheidera; Trivia Track; Izolovaná hudební stopa v Dolby Digital 5.1.
Obraz (BD):
16:9 / FullHD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, německy; Dolby Digital 5.1 portugalsky, španělsky.
Titulky (BD): anglické, české, řecké, hebrejské, maďarské, portugalské, islandské, německé, polské, turecké, thajské, portugalské, španělské.

Doporučená cena: 499 Kč (BD steelbook). Koupit na Bontonland.cz

V obchodech od 30. 5. 2014.

Audiokomentář Williama Friedkina k filmu Francouzská spojka.

Nebezpečná rychlost (Speed) (Bonton)

BD obal filmu Nebezpečná rychlost / SpeedJsou lidi, kteří přejímají všeobecně sdílený názor, že nejlepším (americkým) akčním biják 90. let je Skála. Hodnocení vyplývá z toho, že je nejlepším počinem Michaela Baye, protože splňuje nároky na klasicky vystavěný a odvyprávěný hollywoodský film. Nedosahuje ale maximální "narativní ekonomiky" jako Nebezpečná rychlost, ve které je zužitkován každý motiv, není v ní rekvizita, která nemá jasnou funkci ve vyprávění... A tak by se dalo pokračovat dál, ale napínavější akční thriller byste hledali těžko. Na skoro hodinu a půl své stopáže rozvádí hitchcockovskou poučku o bombě pod stolem, jejíž výbuch způsobí překvapení, pokud o ní divák neví, nebo napětí, když je o ní dopředu informován. Navíc je zde pozoruhodný úkaz v podobě postav, které mají mozek a nebojí se ho použít, což v akčním žánru nebývá, přiznejme si to, příliš časté.

Bonusy (BD): Komentář režiséra Jana De Bonta; Komentář scenáristy Grahama Yosta a producenta Marka Gordona.
Obraz (BD):
16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, portugalsky, španělsky, maďarsky, polsky; Dolby Digital 2.0 čínsky, thajsky, turecky.
Titulky (BD): anglické, české, portugalské, španělské, estonské, litevské, lotyšské, bulharské, čínské, chorvatské, řecké, mandarínské, maďarské, islandské, hebrejské, korejské, polské, korejské, polské, rumunské, slovinské, thajské, turecké.

Doporučená cena: 499 Kč (BD steelbook). Koupit na Bontonland.cz

V obchodech od 30. 5. 2014.

První část promo dokumentu HBO First Look: The Making of Speed z 2BD edice.

Poslední skotský král (The Last King of Scotland) (Bonton)

BD obal filmu Poslední skotský král / The Last King of ScotlandPoslední skotský král je celovečerním kinodebutem převážně dokumentárního režiséra Kevina MacDonalda, a tak někoho může zamrzet, že namísto snahy o faktickou přesnost a alespoň stylovou autentičnost snímek uhne k melodramatickému thrilleru s exploatačním závěrem. Pokud očekávate biografický příběh líčící zločiny někdejšího ugandského prezidenta, jenž se označoval za "Posledního skotského krále", budete se muset poohlédnout jinde. Stále má ale příběh o vystudovaném skotském lékaři odlétajícím do Ugandy a tam se seznamujícím s novým prezidentem Idim Aminem výborné herecké výkony. Za ztvárnění titulního tyrana si Forest Whitaker odnesl Oscara za nejlepší herecký výkon v mužské roli. 

Bonusy (BD): Komentář režiséra Kevina MacDonalda; Vystřižené scény (s volitelným komentářem Kevina MacDonalda); Film o filmu Capturing IDI Amin (29:04 min.); Dokument Forest Whitaker "IDI Amin" (5:59 min.); Dokument Fox Movie Channel Presents: Casting Session - The Last King of SCotland (8:36 min.); Upoutávka (2:17 min.).
Obraz (BD):
16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 rusky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, thajsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over) .
Titulky (BD): anglické, české, arabské, bulharské, čínské, hebrejské, chorvatské, indonéské, islandské, japonské, kazašské, korejské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Doporučená cena: 499 Kč (BD steelbook). Koupit na Bontonland.cz

V obchodech od 30. 5. 2014.


Vystřižená scéna z filmu Poslední skotský král.

Tábor tygrů (Tigerland) (Bonton)

BD obal filmu Tábor tygrů / TigerlandVe steelbooku vychází i dva válečné filmy, z nichž jeden se věnuje zlomovému okamžiku v druhé světové válce (Tora! Tora! Tora!) a druhý nahlíží nezvyklou optikou na tu vietnamskou (Tábor tygrů). Nejvýstižnější shrnutí zápletky jednoho z nejpovedenějších děl Joela Schumachera poskytnul režisér sám (parafrázujeme): "Představte si první akt Olověné vesty, ale natažený na celovečerní stopáž." Nutno ale dodat, že namísto pasivní postavy, na níž je s klinickou přesností ukázána válečná mašinérie, je protagonista v podání Colina Farrella rebel (s příčinou). A že není situován do předem promyšlených, spíše distancovaných kompozic, ale dostáváme se k němu díky volbě 16mm kamery a záměrné zrnitosti materiálu co nejblíž.  

Bonusy (BD): Audiokomentář režiséra Joela Schumachera; Film o filmu The Real Tigerland (21:44 min.); Dokument Ross Klavan: Ode to Tigerland (10:55); Minifilm o filmu (4:16 min.); Featurette Casting Session with Colin Farrell (6:29 min.); Upoutávka (2:25 min.); 2 TV Spoty (2x 0:30 min.).
Obraz (BD):
16:9 / FullHD / .
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; DTS 5.1 katalánsky; Dolby Digital 5.1 španělské, francouzské, polské; Dolby Digital 2.0 česky, maďarské.
Titulky (BD): anglické, české, dánské, finské, francouzské, islandské, katalánské, maďarské, německé, norské, portugalské, řecké, španělské, švédské.

Doporučená cena: 499 Kč (BD steelbook). Koupit na Bontonland.cz

V obchodech od 30. 5. 2014.

Casting Colina Farrella do filmu Tábor tygrů.

Tora! Tora! Tora! (Tora! Tora! Tora!) (Bonton)

BD obal filmu  / Tora! Tora! Tora!Kdo dává přednost druhé světové před vietnamskou válkou, vybere si místo Tábora tygrů snímek Tora! Tora! Tora!, na kterém se taktéž projevuje vliv dokumentu. Více než dvě hodiny trvající drama s akčními scénami je spíše hranou rekonstrukcí událostí zásadního incidentu, který přiměl Spojené státy americké vstoupit do války. Pohled na útok na Pearl Harbor je pozoruhodný tím, že na něm participovaly obě strany konfliktu, a tak se vyhýbá sentimentu, patosu a jednoduchému vyznění. Je až s podivem, že pod podobným počinem jsou podepsáni žánroví tvůrci jako Richard FleischerKindži Fukasaku a Tošio Masuda. Ačkoliv u Fleischera to nepřekvapí, protože žánrový rozptyl jeho tvorby je nevídaný - vedle rodinné komedie či thrilleru nepůsobí docudrama, jímž Tora!, Tora!, Tora! je, nijak výlučně.

Bonusy (BD): Kinoverze (145 min.) a prodloužený japonský sestřih (149 min.); Audiokomentář režiséra Richarda Fleischera a japonského filmového historika Stuarta Galbraitha IV. (pouze u kinoverze); Dokument Day of Infamy (20:02 min.); Dokument History vs. Hollywood Tora! Tora! Tora!: A Giant Awakes (90:16 min.); Dokument AMC Backstory: Tora! Tora! Tora! (22:06 min.); 11x Fox Movietonews (celkem 39:49 min.): The 1st Pictures of the Attack (2:24 min.), Pearl Harbor (1:11 min.), A Year of War Since Pearl Harbor (6:54 min.), War with Japan (6:46 min.), U. S. Declares War on Japan (5:25 min.); Upoutávka (3:40 min.); Galerie: Z natáčení, Produkční galerie; D-Box.
Obraz (BD):
16:9 / FullHD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky.
Titulky (BD): anglické, české...

Doporučená cena: 499 Kč (BD steelbook). Koupit na Bontonland.cz

V obchodech od 30. 5. 2014.

Oficiální upoutávka k filmu Tora! Tora! Tora!.

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: The Caine Mutiny Court-Martial (22.09.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel William Friedkin (08.08.2023 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: The Penguin (13.04.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Bill Butler (07.04.2023 05:59 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu