Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Z Terminálu přes mosty Zpátky do ringu

BD a DVD tipy: Z Terminálu přes mosty Zpátky do ringu

Vydáno: 07.05.2014 15:41 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

První týden se na domácím trhu s BD nese ve znamení katalogových titulů. Vedle dvou slabších spielbergovek (Amistad a Terminál) totiž vychází Eastwoodovy Madisonské mosty a v tipech nezmíněná Memphiská kráska.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Amistad (Amistad) (Magic Box)
BD obal filmu  / Amistad
Bývá zvykem tvrdit, že Steven Spielberg se v druhé polovině 90. let zaměřil na vážnější snímky (Amistad, Zachraňte vojína Ryana, A.I. Umělá inteligence). Pokud přijmeme ono dělení na odlehčenější a serióznější (protože těžká témata zpracovávají všechny Spielbergovy filmy), i tak se s dominantním náhledem nedá dost dobře souhlasit. Tvůrce, který profesně začínal na televizních seriálech a filmech, vždy točil brakové jízdy a "akademické" tituly (např. druhého a třetího Indyho "proložil" Purpurovou barvou a Říší slunce), málokdy jedno dominovalo určitou dobu nad druhým. Ačkoliv je Amistad, pojednávající o přelíčení kvůli vzpouře skupiny Afroameričanů na stejnojmenné lodi, nejslabším Spielbergovým snímkem na téma otroctví, stále jde o velmi povedné soudní drama, na kterém dělala spousta profesionálů.

Bonusy (BD): Žádné. V zahraničí jsou tyto: Film o filmu (26 min.); Oficiální upoutávka (2:38 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 1.85:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 francouzsky, italsky, německy, španělsky, japonsky.
Titulky (BD):
  české, anglické, dánské, finské, francouzské, holandské, italské, japonské, korejské, německé, řecké, slovenské, španělské, švédské, thajské.

Pozn.: Více se o filmu a kvalitě obrazu, zvuku (a potažmo bonusů) dočtete v samostatné recenzi.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V obchodech od 7. května 2014.

Upoutávka na film Amistad.

Madisonské mosty (The Bridges of Madison County) (Magic Box)
BD obal filmu Madisonské mosty / The Bridges of Madison County
V 90. letech Clint Eastwood účtoval se svou image drsňáka, kterou si vypěstoval svými rolemi v Leoneho spaghetti-westernech a v thrillerech s Harrym Callahanem. V anti-westernu Nesmiřitelní se vypořádal se svými hereckými úlohami, v nichž nosil klobouk, a auru nelítostného pragmatika naboural dvěma melodramaty. V Dokonalém světě ztvárnil muže, který pronásleduje hlavního hrdinu, ale je neschopný. A v Madisonských mostech prožil intenzivní románek s Meryl Streep, která byla nominována na Oscara. Vkusná romance odvyprávěná v retrospektivách nyní vychází na Blu-rayi ve vysokém rozlišení, díky kterému ještě více vyniknou promyšlené kompozice kameramana Jacka N. Greena.

Bonusy (BD): Komentář střihače Joela Coxe a kameramana Jacka N. Greena; Klasická Love Story: Jak se točil film Madisonské mosty (30 min.); Videoklip Does Eyes (4 min.); Upoutávka (1:22 min.).
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1.78 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 francouzsky, italsky, japonsky, německy, španělsky (Kastílie);  Dolby 2.0 česky, maďarsky, portugalsky (Brazílie), španělsky (Latinská Amerika); Dolby 2.0 polsky (voice-over).
Titulky (BD):
  české, anglické pro neslyšící, čínské, francouzské, italské pro neslyšící, japonské, korejské, maďarské, německé pro neslyšící, polské, portugalské, rumunské, španělské, španělské.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V obchodech od 7. května 2014.

Píseň Does Eyes k filmu Madisonské mosty.

Terminál (The Terminal) (Magic Box)
BD obal filmu Terminál / The Terminal
Stejně jako Amistad patří k těm slabším Spielbergovým filmům na téma otroctví, tak Terminál spadá mezi ty méně povedené komedie s přesahem, pod kterými je podepsán představitel Nového, Nového Hollywoodu. Stylizace hlavního hrdiny do podoby komiků z dob nemluvné éry kinematografie (včetně několika okázalých chaplinovských citací) i vymyšlení neexistující země včetně jejího jazyka jsou dobrými základy pro rozehrátí posmutnělé komedie. Plusem je i zabydlení letištního prostoru různorodými postavami a utlumení povinné romance, které přidává chemie mezi Tomem Hanksem a Catherine Zeta-Jones. Ovšem jako vyprávění, které se chce vyjadřovat k situaci po 11/9, jde o značně nedůvtipnou podívanou, jež nedrží příliš pohromadě.

Bonusy (BD): Žádné. Na zahraniční edici jsou následující:Filmy o filmu: Scénář, příběh (8:06 min.), Výstavba Terminálu (12:06 min.), Natáčení (17:03 min.), Hudba Terminálu (5:53 min.), Příběhy z letiště (5:43 min.), Lidé Terminálu - Tom Hanks jako Viktor (7:38 min.), Catherine Zeta-Jones jako Amelia (8:40 min.), Viktorův svět (15:29 min.); Upoutávka č. 1; Upoutávka č. 2; Fotogalerie.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 1,85 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 francouzsky, italsky, japonsky, německy, polsky, španělsky.
Titulky (BD):
  české, anglické, dánské, finské, francouzské, hindské, holandské, italské, japonské, korejské, německé, norské, polské, řecké, slovenské, španělské, švédské, thajské.

Pozn.: Více se o filmu a kvalitě obrazu, zvuku (a potažmo bonusů) dočtete v samostatné recenzi.

Doporučená cena: 399 Kč (BD).

V obchodech od 7. května 2014.

Výňatek z dokumentu o stavbě lokací filmu Terminál.

Zpátky do ringu (Grudge Match) (Magic Box)
BD obal filmu Zpátky do ringu / Grudge Match
Režisér Peter Segal debutoval Bláznivou střelou 33 a 1/3 (s podtitulem Poslední trapas), kterou se mu nepodařilo kvalitativně překonat ani za dvacet let kariéry. Jedním z důvodů může být ten, že s výjimkou nadprůměrného Dostaňte agenta Smarta natáčel komedie, které sem tam obsahovaly parodické scény, nikoliv parodie. Právě nerozhodnost, jestli Zpátky do ringu bude výsměchem boxerským dramatům představovaným Rockym a Zuřícím býkem, nebo nostalgickým ohlédnutím a pomrkáváním pro zasvěcené, škodí snímku nejvíce. Sebeshazovačné vtipy, které si utahují z ikonických rolí obou protagonistů, fungují nejlépe. Zato rodinně dramatické momenty, jejichž variace jsme viděli nesčetněkrát dříve a mnohdy lépe, působí nuceně - jsou tam jenom proto, aby se mohlo vyprávění posouvat dál a aby byly divákovy sympatie rozděleny rovnoměrně. 

Bonusy (BD): Více veselých chvil s Kevinem Hartem: V ringu s Kevinem Hartem (5 min.), Kevin Hart nesestříhaný (4 min.); Legendy ringu představují: Tyson & Holyfield v ringu (3 min.), Údery Larryho Holmese (4 min.); Alternativní úvod (7 min.), dva alternativní závěry (3 min.).
Obraz (BD): 1,78 :1 / FullHD / 16:9.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over), rusky (voice-over); Dolby 2.0 Surround turecky.
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, hebrejské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V obchodech od 7. května 2014.

Vystřižená scéna z filmu Zpátky do ringu.

Zprávař 2 - Legenda pokračuje (Anchorman 2: Legend Continues) (Magic Box)
BD obal filmu Zprávař 2 - Legenda pokračuje / Anchorman 2: The Legend Continues
Pokračování Zprávaře s podtitulem Legenda pokračuje u nás vychází na BD a DVD pouze v jednodiskové verzi. Znamená to, že vedle bonusového materiálu (zahrnujícího několik dokumentů, obsáhlou složku vystřižených, prodloužených a alternativních scén i zkoušek, upoutávek a previzualizací) přicházíme o prodloužený "necenzurovaný" sestřih. Těžko říct, co delší, údajně "obscénnější" verze obsahuje, protože už kinoverze má humor kolem ferrelyovské partičky pro někoho na hraně. Otevřeně rasistické, šovinistické, homofobní i xenofobní vtipy se ale třou s prorodinným poselstvím, ke kterému snímek celou dobu poněkud předvídatelně směřuje. A kritika zpravodajství, které je bulvárně senzacechtivé a zkorumpované namísto přinášení důležitých informací, je až příliš explicitní a snadná, aby fungovala jako jízlivá společenská satira. Ovšem příznivci obhroublejší komiky herců z apatowovské stáje a cameo rolí si přijdou na své.

Bonusy (BD): Komentáře tvůrců: Adam McKay, Judd Apatow, Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd and David Koechner; Ze zákulisí: Studio (18:50 min.); Výběr nepovedených scén (7:14 min. + 7:45 min.); Ty nejlepší hlášky (4:28 min. + 3:53 min.); Vítejte v delfináriu! (2:03 min.); Rvačka (1:49 min.); To nejlepší ze zpravodajství (2:28 min.); To nejlepší z Kenche (1:40 min.); Zkouška; Skryté bonusy.
Obraz (BD): 16:9 / FullHD / 2.40 :1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, rusky, thajsky, polsky, maďarsky; Dolby 2.0 anglický komentář. 
Titulky (BD): české, anglické, anglický komentář, arabské, bulharské, estonské, hebrejské, hindské, chorvatské, indonéské, islandské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, malajsijské, mandarínské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, slovinské, srbské, thajské, turecké, ukrajinské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD).

V obchodech od 7. května 2014.

Nepovedené scény z filmu Zprávař 2: Legenda pokračuje.


Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Bonusy (Anonym, 08.05.2014 14:54) Reagovat

    Evropská, tudíž i česká, verze Amistadu a Terminálu by měla být zcela bez bonusů.
    Jinak se mi nepodařilo rozklíčovat souvětí: "Pokud přijmeme ono dělení na odlehčenější a serióznější, protože těžká témata zpracovávající snímky, i tak se s dominantním náhledem nedá dost dobře souhlasit."

    • Re: Bonusy (Marek, 09.05.2014 01:58) Reagovat

      Na zahraničních - amerických - edicích Terminálu a Amistadu bonusy jsou. Je pravda, že evropské verze - včetně české - je ohlášeny nemají, ale naděje umírá poslední (přece jenom na DVD vydáních byly). :) Oběma snímkům bude na FilmServeru věnován samostatný kritický text, a tak jakmile dorazí recenzní disky, informace opravím.

      Ze souvětí vypadlo "všechny Spielbergovy", tj. mělo vypadat takto: "Pokud přijmeme ono dělení na odlehčenější a serióznější, protože těžká témata zpracovávající všechny Spielbergovy snímky, i tak se s dominantním náhledem nedá dost dobře souhlasit." Chyba vznikla přepisováním (resp. odtagováním jména, které v té větě bylo uvedeno původně poprvé, a jeho zasazením do věty první). Za upozornění děkuji, opravím a editorovi/korektorovi vyčiním. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Zemřel Burt Young (19.10.2023 09:25 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Alan Arkin (30.06.2023 16:29 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu