Teaser: Vojtěch Dyk a Tomáš Klus jsou dva ze Tří bratří

Vydáno: 05.04.2014 13:45 - | foto: facebook tvůrce

Po kombinaci animovaného a hraného filmu Kuky se vrací přichází Jan Svěrák s další pohádkou, která má přídomek "hudební". Vznikla podle Minioper Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře a představuje se v prvním teaseru.
Fotografie z filmu  / Tri bratriTři bratři by měli být adaptací dětských Minioper, pod kterými je podepsáno duo Zdeněk SvěrákJaroslav Uhlíř a které jsou k vidění a slyšení v Národním divadle v Praze. Pro celovečerní filmovou verzi budou použity čtyři z nich (Budulínek, Červená Karkulka, O dvanácti měsíčkách, Šípková Růženka), které by měly být propojeny připsanou čtvrtou o Třech bratrech, jež se vydávají do světa na zkušenou - a při svých toulkách budou potkávat známé pohádkové postavičky.

Že by mělo jít o značně sebeuvědomělou podívanou, kde se střetávají různé pohádkové bytosti, svědčí nejenom fotografie (s Třetmi bratry či Červenou Karkulkou), ale i zveřejněný první teaser. V něm se ze dvou třetin hvězdně obsazené trio (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) bratrů obrací na diváka přímo do kamery a hovoří o svých vlastnostech, aby pak úlohu glosátora převzala čarodějnice v ironickém podání Jiřího Lábuse, která si utahuje z oddálení premiéry a zve do kina.

Fotografie z filmu  / Tri bratriPremiére je naplánována na 14. 8. 2014, novinky můžete sledovat na zatím obsahem nenaplněných oficiálních webových stránkách i v živější skupině na Facebooku. K marketingově dobře ošetřenému projektu, který může být v rámci filmografie Jana Svěráka vnímán buď jako sázka na jistotu, nebo jako odvážná ironická hra se žánrovými konvencemi ala Akumulátor 1, přikládáme níže oficiální synopsi, pod kterou se nachází teaser.

Krátká synopse:

"Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska…
Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

Režie se ujal Jan Svěrák, který již dlouho hledal vhodný pohádkový námět, na kterém by mohl spolupracovat se svým otcem. Nabídku podílet se na filmu jednoho z nejúspěšnějších českých režisérů posledních let přijali Tomáš Klus, Vojtěch Dyk, Zdeněk Piškula, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Ivana Chýlková, Bolek Polívka a mnoho dalších skvělých herců."


Teaser k filmu Tři bratři.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Viktor Dyk?? Hustý!:D (chtělo by to asi opravu ... (Adéla, 06.04.2014 12:19) Reagovat

    Viktor Dyk?? Hustý!:D
    (chtělo by to asi opravu v článku...)

  • Re: Viktor Dyk?? Hustý!:D (chtělo by to asi opravu ... (Marek Slovák, 06.04.2014 15:15) Reagovat

    Jméno bylo původně správně, ale otagováním jinou osobou se stejným příjmením došlo bohužel k chybě. Díky za upozornění na ni, opraveno. Vojtěch Dyk přece jenom není takový buřič jako Viktor Dyk. :)

  • mooooc se těším!... (anna, 07.04.2014 20:27) Reagovat

    mooooc se těším!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY