Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 28. 3. 2014 - 3. 4. 2014

TV tipy: Zrazený Clooney, drsní hoši i křehké ženy

Vydáno: 28.03.2014 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Pravidelná desítka televizních tipů je v tomto týdnu příjemně žánrově vyrovnaná. Nechybí komedie, horory, dramata, akce, ani kriminálka. Největším lákadlem je ale premiéra Clooneyho politického dramatu Den zrady.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Detektiv (The Detective) (sobota 29. 3., ČT2, 13.40 - 15.30)

Plakát filmu Detektiv / The DetectiveMálo známé krimidrama zaujme hlavně na svou dobu poměrně otevřeným zobrazením homosexuality. Jinak jde ale o víceméně standardní žánrovku, která trpí zejména silnou nevyrovnaností. Svěží a zajímavý rozjezd střídá rozvláčná druhá polovina, jež je plná zdržujících flashbacků a vzpomínek. Režírující Gordon Douglas ale neopomněl potřebnou noirovou atmosféru, zajímavou kameru a vydařilo se mu i obsazení, neboť v ústřední roli září Frank Sinatra, vedle něhož se neztratí ani Lee Remick nebo Jacqueline Bisset. Jednohubka pro milovníky klasického Hollywoodu.

Synopse: Policista Joe Leland (Frank Sinatra) vyšetřuje vraždu homosexuálního muže. Pomalu při tom objevuje napojení oběti na různé vysoké představitele New Yorku a začíná jít do tuhého. A aby toho nebylo málo, zjišťuje, že jeho žena (Lee Remick) je mu nevěrná. 

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Rodericka Thorpa.

Originální trailer filmu Detektiv / The Detective

Dopisy pro Julii (Letters to Juliet) (sobota 29. 3., Nova, 15.25 - 17.25 / neděle 30. 3., Nova Cinema, 14.25 - 16.15)

Plakát filmu Dopisy pro Julii / Letters to JulietHodnocení romantické komedie bude na televizní obrazovce dost možná mírnější než při premiéře v kinech. Režírující Gary Winick totiž nepřináší absolutně nic nového a k dispozici dostal sice zajímavý, ale otřepaný příběh, který ničím nepřekvapí. Atmosféra je naštěstí pohodová, a ačkoli se tvůrce nevyhýbá vážnějším momentům, vše je spíše odlehčené a místy i naivní. V hlavní roli se objevuje velmi dobrá Amanda Seyfried, kterou doplňují kupříkladu legendární Vanessa Redgrave a Franco Nero, za zmínku stojí i nepříjemně přehrávající Gael García Bernal. Při menších očekáváních může jít o příjemnou víkendovou odpolední oddechovku.

Synopse: Když mladá Američanka Sophie (Amanda Seyfried) přicestuje do Verony, okamžitě ji zaujme fakt, že zde existuje starobylý dům, do jehož zdí vkládají své dopisy roztoužené ženy. A právě jeden takový dívka objeví. Podaří se jí najít pisatelku Claire (Vanessa Redgrave), která posléze přicestuje společně s vnukem (Chris Egan) do Itálie. Všichni společně se pak vydávají najít Lorenza (Franco Nero), jehož Claire před půl stoletím opustila.

Zajímavost: Jedná se o poslední film předčasně zesnulého Garyho Winicka.

Oficiální trailer filmu Dopisy pro Julii / Letters to Juliet

Život po životě (Hereafter) (sobota 29. 3., Nova Cinema, 20.00 - 22.30 / neděle 30. 3., 12.00 - 14.25)

Plakát filmu Život po životě / HereafterSvého času dost rozporuplně přijaté mysteriózní drama legendárního Clinta Eastwooda sice patří k jeho slabším počinům, to ale neznamená, že by mělo jít o vyloženě špatný film. Je pravdou, že postav je tu zbytečně moc, uprostřed se snímek nepříjemně táhne a ztrácí tempo a některé dialogy možná někomu přijou směšné, ale parádní atmosféra, krásná hudba z dílny samotného režiséra a famózní úvodní scéna s tsunami to částečně kompenzují. Z nehvězdného obsazení zaujme hlavně skvělý a uvěřitelný Matt Damon. Zajímavá záležitost.

Synopse: Americký dělník George (Matt Damon) má zvláštní napojení na posmrtný život. Francouzská novinářka Marie (Cécile de France) prožije okamžik, v němž se ocitne na prahu smrti, což úplně změní její život. Londýnský školák Marcus zase ztratí milovaného člověka a nutně potřebuje znát odpovědi na otázky, které s jeho odchodem souvisí. Osudy těchto tří lidí se osudově protnou na jednom knižním veletrhu. 

Zajímavost: Jelikož na jaře roku 2011 zasáhly Japonsko zemětřesení a vlna tsunami, byl snímek z tamních kin stažen. 

Oficiální trailer filmu Život po životě / Hereafter

U mě dobrý (sobota 29. 3., Nova, 20.20 - 22.35 / neděle 30. 3., Nova Cinema, 16.15 - 18.15)

Plakát filmu  / U mě dobrýŠest let stará tuzemská komedie Jana Hřebejka doplácí zejména na nevyvážené tempo. Utahaná první polovina je spíše režijní a nezajímavou rutinou, která se ale s blížícím se koncem mění ve svěží podívanou a perfektní žánrovou hru, která u nás nemá moc obdoby. Scénář Petra Jarchovského je tradičně epizodický a nesoudržný, nicméně objevuje se v něm pár slušných vtipů. Dost toho zachraňují výteční herci, mezi nimiž vyniká Bolek Polívka, nechybí ale ani Jiří Schmitzer, Lenka Vlasáková nebo Miroslav Vladyka. Solidní zábava na víkendový večer.

Synopse: Vysloužilý varietní kouzelník Mrklas (Boleslav Polívka) a hospodský Tonda (Jiří Schmitzer) jsou dlouholetí kamarádi. Do jejich party patří i koktavý smolař Kája (Miroslav Vladyka). Jejich poklidný život naruší nečekaný proud událostí, který v nich probudí chlapce toužící po dobrodružství a spravedlnosti.

Zajímavost: Na konci filmu se objeví i samotný režisér jako muž vyklánějící se z okna.

Originální trailer filmu U mě dobrý

Den zrady (The Ides of March) (sobota 29. 3., ČT2, 22.10 - 23.45)

Český plakát filmu Den zrady / The Ides of MarchPředposlední režijní počin George Clooneyho se sice pozvolna rozjíždí a může nudit některými politickými termíny, v nichž se Evropan docela snadno ztratí, posléze ale strhující, i když nikterak překvapivý děj diváka vtáhne a upoutá prakticky až do konce. Tvůrce tradičně nijak neexhibuje a spoléhá hlavně na minimalistickou režii, netriviální příběh a skvostné obsazení. Tomu tu vévodí takřka geniální Ryan Gosling, který na sebe strhává veškerou pozornost. Dále se kromě samotného režiséra objeví třeba ještě Marisa Tomei, Evan Rachel Wood nebo Philip Seymour Hoffman. V neposlední řadě se musí zmínit i oscarová nominace za adaptovaný scénář. Vynikající snímek.

Synopse: Mladý tiskový mluvčí Stephen (Ryan Gosling) je jednou z hlavních tváří volební kampaně prezidentského kandidáta Mikea Morrise (George Clooney). Je plný ideálů a věří, že s jeho klientem mají USA šanci na lepší budoucnost. Jenže postupem času dojde k zásadní události, která zcela otřese Stephenovými hodnotami a on se bude muset rozhodnout, na čí stranu se přidá. 

Zajímavost: Scénář je adaptací divadelní hry Farragut North, kterou napsal bývalý člen prezidentského týmu.

Český trailer filmu Den zrady / The Ides of March

Podivní (The Crazies) (neděle 30. 3., Prima, 00.45 - 03.45)

Plakát filmu Podivní / The CraziesPříběhově neoriginální horor, jehož předvídatelnost je až zoufalá, zaujme hlavně vizuální stránkou a režijními nápady Brecka Eisnera. Ten nešetří více, či méně fungujícími lekačkami, hutnou atmosférou a několika osobitými momenty. V hlavních rolích se objevují ucházející Timothy Olyphant a Radha Mitchell. Škoda jen přehnaného množství efektů a absence překvapivých zvratů.

Synopse: Šerif David Dutton (Timothy Olyphant) z provinčního městečka má nudnou práci, protože dohlíží na pořádek v oblasti, v níž se toho moc neděje. Jednoho dne se ale město změní k nepoznání. Jindy spořádaní sousedé se začínají chovat podivně a postupem času se mění ve vraždící bestie. Tato neznámá infekce se šíří dál a dál a nikdo neví, co se děje. Na místo přichází armáda, která provincii odřízne od světa a čeká, až se všichni vzájemně zlikvidují. 

Zajímavost: Herci, kteří se měnili ve vraždící monstra, trávili v maskérně denně tři hodiny.

Oficiální trailer filmu Podivní / The Crazies

Čarodějná láska (El Amor brujo) (neděle 30. 3., ČT art, 20.20 - 22.00)

Plakát filmu Čarodějná láska / El amor brujoZ tzv. taneční trilogie španělského režiséra a scenáristy Carlose Saury bývá za nejlepší označován právě snímek z roku 1986. Ten oplývá hlavně zvláštní atmosférou, kterou v sobě má flamengo, které je zde ústředním tancem. Tvůrci se podařilo zachytit veškerou jeho živelnost, vášeň, ale zároveň něhu a lásku. Je víceméně jasné, že děj tu hraje až druhé housle a není vůbec podstatný, to by ale estétům vadit nemělo. Plno krásných záběrů a choreografií by na nedostatky mělo dát zapomenout. Pro milovníky tance naprostá povinnost.

Synopse: V cikánské vesnici se otcové dvou dětí dohodnou, že je v budoucnu sezdají. Po několika letech si tedy nešťastný José (Juan Antonio Jiménez) musí vzít Candelu (Cristina Hoyos). Brzy poté je ale pobodán ve rvačce, když hájil svou milenku Lucíu (Laura del Sol), a umírá. Pomoci se mu snaží Carmelo (Antonio Gades), který Candelu od dětství tajně miluje. Je však vsazen do vězení a neprávem odsouzen. Po čtyřech letech je propuštěn a vyznává se ženě ze své lásky. Jenže ta ještě není od ducha svého muže úplně odpoutána.

Zajímavost: Snímek je završením celé volné trilogie.


Ukázka z filmu Čarodějná láska / El Amor brujo

Krysy z temnot (Les Gaspards) (pondělí 31. 3., ČT2, 21.55 - 23.30)

Plakát filmu Krysy z temnot  / Les GaspardsV našich končinách ne moc známá francouzsko-belgická komedie je brilantní nadčasovou satirou na moc a poddané. Režírující Pierre Tchernia, jenž se podílel na scénáři, nasazuje od počátku svižné tempo, plno vtipných a skvěle vypointovaných situací a nezapomíná ani na lehce vážnější momenty, které dávají vyznít celkovému nádechu snímku. V hlavních rolích se objeví naprostá elita francouzské komiky - kupříkladu Michel Serrault, Philippe Noiret, Michel Galabru nebo začínající Gérard Depardieu. Pokud vám humor všech zúčastněných sedne, moc chyb zde nenajdete.

Synopse: Pod vedením megalomanského ministra veřejných prací plánuje Paříž stavební revoluci. Seina se bude betonovat a z obou stran chrámu Notre Damme budou vystavěny dva vysoké železobetonové věžáky. Zároveň se ale ztrácejí lidé, což vyvrcholí ztrátou třiceti členů zájezdu, kteří si prohlíželi katakomby. Když se jednou v noci nevrátí domů dcera knihkupce Rondina (Michel Serrault), rozhodne se jít na policii. Tam ho však odbudou, takže začne po dívce pátrat sám. Vydá se do podzemí, kde objeví něco, co mu vyrazí dech.

Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenné románové předlohy Gastona Lerouxe.

Ukázka z filmu Krysy z temnot / Les Gaspards

Nová noční můra (New Nightmare) (pondělí 31. 3., Nova Cinema, 22.30 - 00.35)

Plakát filmu Nová noční můra / New NightmareNa zahraničních databázích velmi slušně hodnocený horor je dodnes dost nedoceněný. Režisér a scenárista Wes Craven se s ním vrátil k sérii, kterou kdysi započal a naznačil v něm, jakým směrem se jeho další tvorba bude ubírat. Skvěle si tu pohrává jak se žánrem, který lehce paroduje, tak i se samotnou formou, kdy děj umisťuje do dalšího děje. Mezi vesměs neznámými a místy nevhodně vybranými herci nesmí samozřejmě chybět Robert Englund. Vyloženě zamrzí jen nedotažený a tuctový konec. Jinak ale hodně zajímavá žánrovka.

Synopse: Natáčení nového dílu Noční můry z Elm Street se odehrává nejen v zákulisí, ale i na place. Hlavní roli ztvárňuje herečka Heather Langenkamp. Po skončení natáčení se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a jednoho z herců řízne do ruky. Heather se probudí a zjišťuje, že vše byl jen zlý sen. Jenže manžel má ruku opravdu pořezanou.

Zajímavost: Jako zdravotní sestra se ve filmu objevila i dcera Wese Cravena Jessica.

Originální trailer filmu Nová noční můra / New Nightmare

Šílená jízda (Drive) (úterý 1. 4., Barrandov, 22.10 - 00.30 / středa 2. 4., 23.50 - 02.05)

Plakát filmu Šílená jízda / DriveU překvapivě vydařeného akčního béčka nesmíte řešit příběh, který postrádá elementární smysl a je strašlivě hloupý. To ale režírující Steve Wang dobře ví, protože všechno vsadil na parádně a svižně natočenou akci, během níž se vystřídají snad všemožné honičky, bitky a zbraně, a která vzdáleně připomíná podobné hongkongské žánrovky. V hlavní roli uvidíte tradičně toporného Marka Dacascose, jehož doplňují třeba Kadeem Hardison a Brittany Murphy. Hodně zábavná podívaná.

Synopse: Tobyho Wonga (Mark Dacascos) hledají nájemní vrazi, které najal mocný byznysman Lau (James Shigeta). Toby totiž uprchl z Hongkgonku i s biomotorem, který má implantovaný místo srdce a má ho doručit do Los Angeles. Na útěku se seznámí se spisovatelem Malikem Brodym (Kadeem Hardison), jenž se posléze stává jeho nedobrovolným spojencem.

Zajímavost: Jedná se o Wangův dosud poslední celovečerní snímek. 

Originální trailer filmu Šílená jízda / Drive

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu