Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 13. týden

Kinopremiéry: Biblický Noe ve futuristickém světě

Vydáno: 26.03.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Z posledních březnových novinek v kinech na sebe největší pozornost strhává biblický epos Darrena Aronofského Noe. Pozadu ale nemusí zůstat ani oscarová romance a "upířina" Jima Jarmusche. Třešínkou na dortu je legendární sci-fi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Noe (Noah) (CinemArt)

Český plakát filmu Noe / NoahNejočekávanější film března je tady a filmoví fanoušci se tak konečně dozvědí, jak artový a uznávaný režisér Darren Aronofsky zvládl svůj první regulérní blockbuster. Uvidíme, jak se s biblickým eposem nakonec popral a také to, zda se mu podaří do snímku, jehož hlavní devízou by měly být velkolepé efekty, propašovat nějaký filozofický přesah. V hlavních rolích Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson a Anthony Hopkins. Chybět nesmí ani 3D. Věřme, že osobitý režisér zůstane alespoň trošku svůj.

Synopse: Noema (Russell Crowe) v poslední době čím dál častěji pronásleduje ve snech vidina smrtící záplavy. Tu i další zvláštní znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzálem (Anthony Hopkins). Země se ocitla na pokraji zkázy, kam ji zavedla lidská rasa. Proto se Bůh rozhodl pro novou šanci, která přijde po gigantické potopě. Pro obnovu lidské civilizace si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože ten ví, že zkáza přijde z vody, začne stavět obří archu, na níž by se jeho rodina zachránila. Nebojuje ale jen s časem, nýbrž také s předsudky, vlastními pochybami a nenávistí soukmenovců.

Zajímavost: Pro natáčení byla postavena replika Noemovy Archy, která měřila 137 metrů.

Oficiální trailer filmu Noe / Noah

Ona (Her) (Falcon)

Český plakát filmu Ona / HerOscarem za scénář oceněné romantické drama s prvky sci-fi míří do našich kin, a i když je to malinko později, než bychom si přáli, můžeme být rádi, že k premiéře nakonec došlo. Na snímek režiséra a v tomto případě i debutujícího scenáristy Spikea Jonzeho je slyšet chvála ze všech stran, takže to vypadá, že příliš zklamáni by diváci být neměli. Téma odcizené společnosti, kde vztahy mezilidské nahrazují vztahy mezi člověkem a strojem, je navíc silně aktuální. V hlavní roli se objeví Joaquin Phoenix, jehož "partnerku" namluvila Scarlett Johansson. Dále uvidíte třeba Amy Adams nebo Rooney Mara.

Synopse: Komplikovaný a citlivý Theodore (Joaquin Phoenix) se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Momentálně má však těsně před rozvodem s celoživotní kamarádkou (Rooney Mara), který se snaží odkládat, co to jde. Život mu změní až instalace nového operačního systému, který na něho promlouvá hlasem Samanthy (Scarlett Johansson). Ta má zajímavé postřehy, je milá, vtipná a inteligentní. Není tedy divu, že Theodore se do ní zamiluje.

Zajímavost: Na MFF v Římě byla za herecký výkon oceněna Scarlett Johansson, ačkoli se ve snímku vůbec neobjeví.

Český trailer filmu Ona / Her

Přežijí jen milenci (Only Lovers Left Alive) (HCE)

Plakát filmu Přežijí jen milenci / Only Lovers Left AliveSpojení upírská romance už asi na většinu příčetných a dospělých diváků působí jako příslovečný červený hadr na býka. Tato by ale přece jen mohla být trošku jiná a zajímavější, neboť jejím tvůrcem je nekorunovaný král amerického nezávislého filmu Jim Jarmusch. Už jen tohle jméno by mělo stačit k tomu, abyste snímku, který podle synopse opravdu vypadá tuctově, dali šanci. Ústřední pár vytvořili Tom Hiddleston a Tilda Swinton, podstatnou roli tu sehraje i Mia Wasikowska. Ohlasy jsou jako už tradičně u podobných autorů dost rozporuplné a záleží jen na vás, na kterou stranu se přikloníte.

Synopse: Talentovaný hudebník Adam (Tom Hiddleston) žije v ponurém Detroitu. Jelikož je zklamán ze světa kolem sebe, přemýšlí o sebevraždě. V Tangeru žije jeho tajemná přítelkyně Eve (Tilda Swinton), která miluje poezii. Oběma je tisíc let a před mnoha staletími se rozhodli, že kvůli čerstvé krvi nebudou zabíjet lidi, ale budou ji dobývat v nemocnici. Dohodli se, že budou žít odděleně, jenže moc dlouho jim to nevydrželo. Do jejich vztahu ale osudově promluví mladší sestra Eve Ava (Mia Wasikowska), která neumí ovládat své emoce. Oba milenci tak před ní musejí prchnout.

Zajímavost: Na festivalu v Cannes získal snímek cenu za nejlepší soundtrack.

Český trailer filmu Přežijí jen milenci / Only Lovers Left Alive

(Ne)zadaní (That Awkward Moment) (Blue Sky Film)

Český plakát filmu (Ne)zadaní / That Awkward MomentAmerická romantická komedie prakticky nemá nač lákat. Její námět vypadá dost otřepaně a klišovitě, režisérem a scenáristou je v podstatě neznámý Tom Gormican a jedinou slavnější tváří v obsazení je Zac Efron. Těžko říct, co ve výsledku očekávat a zda vůbec půjde o něco, co by stálo za pozornost. Je ovšem pravda, že podobné žánrovky vždycky táhnou, takže by to z tohoto hlediska nemusel být distribuční krok vedle. Uvidíme.

Synopse: Poté, co Mikeyho (Michael B. Jordan) manželka požádá o rozvod, jeho kamarádi Jason (Zac Efron) a Daniel (Miles Teller) mu slíbí, že zůstanou svobodní společně s ním. Vyhlídky na volný život a nevázanost vypadají dost lákavě, takže by neměl být problém se jim oddat. Jenže Mikey si brzy začne hledat náhradu za manželku a oba jeho přátelé se zamilují. Přiznat to nemůže ale nikdo z nich, protože by porušil slib. Jsou tedy kamarádi důležitější než holky?

Zajímavost: Zac Efron bojoval při natáčení se silnou závislostí na drogách a alkoholu, po jeho skončení se rozhodl pro půlroční odvykací kúru.

Oficiální trailer filmu (Ne)zadaní / That Awkward Moment

Yves Saint Laurent (Yves Saint Laurent) (Bioscop)

Český plakát filmu Yves Saint Laurent / Yves Saint LaurentFrancouzské drama je už dle názvu věnováno životu a tvorbě slavného módního návrháře, jehož jméno je dnes uznávanou značkou. Režírující Jalil Lespert láká hlavně na to, že scénář, jenž vychází i z knihy Laurence Benaïma, byl konzultován s návrhářovým přítelem a obchodním partnerem Pierrem Bergém a štáb se díky tomu prý dostal k hodně exkluzivním informacím. Jak moc to ovlivní výslednou podobu snímku, lze ale odhadovat jen těžko. V hlavních rolích Pierre Niney a Guillaume Gallienne.

Synopse: Jako sedmnáctiletý odešel Yves Saint Laurent (Pierre Niney) do Paříže, kde se setkává se spolupracovníky slavného Christiana Diora. V pouhých jedenadvaceti letech je pak požádán, aby po Diorově smrti dohlížel nad jeho módním domem. Stává se novým uměleckým ředitelem a takřka vzápětí přichází s novou kolekcí, která se stává hitem. Během jedné módní přehlídky se seznamuje s Pierrem Bergém (Guillaume Gallienne), svou budoucí láskou a obchodním partnerem. O tři roky později společně zakládají značku Yves Saint Laurent. Ale to je jen předzvěst jejich dalších starostí a značně bouřlivého vztahu.

Oficiální trailer filmu Yves Saint Laurent / Yves Saint Laurent

2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey) (AČFK)

Český plakát filmu 2001: Vesmírná Odysea / 2001: A Space OdysseyV rámci Projektu 100 má tuzemský divák ojedinělou možnost vidět na plátně legendární sci-fi, které de facto definovalo moderní podobu svého žánru. I po více než čtyřiceti letech zůstává filmová báseň geniálního Stanleyho Kubricka nadčasovým dílem, o jehož významu lze debatovat hodiny a hodiny. Románovou předlohu napsal Arthur C. Clarke, který se společně s režisérem podílel i na scénáři, takže kvalita je v tomto případě zaručena. Vychutnejte si tak znovu několik ikonických scén, Oscarem oceněné vizuální efekty a parádní hudební doprovod z pera absolutních klasiků. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: Počátky existence lidstva, dobývání vesmíru, cesta do nekonečna, tajemný monolit, konec, který je jen začátkem. Po nalezení zvláštního artefaktu se skupinka astronautů společně s inteligentním počítačem HALem vydává na výlet na Měsíc, aby o něm v zájmu celé společnosti zjistila co možná nejvíce.

Zajímavost: Celková stopáž snímku byla údajně dvěstěkrát delší než ta finální.

Originální trailer filmu 2001: Vesmírná Odysea / 2001: A Space Odyssey

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (23.08.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Mark Margolis (04.08.2023 19:34 v Novinky | Zprávy)
- Joaquin Phoenix jako Napoleon v prvním traileru (11.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu