Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Thor a Ender způsobili Apokalypsu v Hollywoodu

BD a DVD tipy: Thor a Ender způsobili Apokalypsu v Hollywoodu

Vydáno: 07.03.2014 21:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Z první březnové nabídky si může vybrat skoro každý. Vedle satirické komedie Apokalypsa v Hollywoodu je zde inteligentní sci-fi Enderova hra či pokračování Thora. A pro náročnější Komorník a Byzantium.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Apokalypsa v Hollywoodu (This Is the End) (Bonton)
BD obal filmu Apokalypsa v Hollywoodu / This Is the End
Parťácký film, ve kterém skupina slavných osobností hraje určitou verzi sebe sama, je politicky nekorektní satirou a zároveň nanebevzetím hollywoodské produkce. Platí, že čím víc se vyznáte v popkultuře, tím víc vás bude tato sebeuvědomělá a drzá sešlost bavit. Je ale třeba mít na vědomí, že se ve velké míře improvizovalo, a tak vedle řady vtipných cameí a trefných postřehů na adresu průmyslu jsou ve filmu i dlouhé minuty pouhé trapnosti. S U Konce světa, které bylo vydáno na DVD/BD minulý měsíc, se Apokalypsa v Hollywoodu měřit nemůže, ale kdo dává přednost částem na úkor celku, bude preferovat ji. Už díky řadě parodií různých žánrů (vč. invazivních sci-fi, exorcistických hororů a hixploiationů) .

Bonusy (BD): Komentář Setha Rogena; Režírování přátel (6:30 min.); Tohle je marketing - promo (Nepovedené scény, Aziz honí Craiga, Přiznání Jamese a Dannyho, Přiznání Johna, Přiznání Setha a Jaye, Obsazení, Upoutávky); Nepovedené záběry (6:16 min.); Vynechané scény (15:08 min.); Meta-Apokalypsa (7:43 min.); Král kanibalů (4:25 min.); Trocha techniky (10:44 min.); Jay a Seth vs. Apokalypsa - Původní krátký film (9:58 min.).
Bonusy (DVD):
Komentář Setha Rogena; Režírování přátel (6:30 min.); Tohle je marketing - promo (Nepovedené scény, Aziz honí Craiga, Přiznání Jamese a Dannyho, Přiznání Johna, Přiznání Setha a Jaye, Obsazení, Upoutávky).

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.35:1.
Obraz (DVD):
16:9 / 2.35:1.

Zvuk (BD): DTS HD Master 5.1 anglicky; Dolby Digital 5, 1 maďarský, ruský, Dolby Digital 5.1 polsky (VO).
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5, 1 maďarský, ruský, Dolby Digital 5.1 polsky (VO).

Titulky (BD): české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, lotyšské, litevské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovinské, turecké, ukrajinské.
Titulky (DVD):
české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, lotyšské, litevské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovinské, turecké, ukrajinské.

Doporučená cena: 499 Kč (BD), 299 Kč (DVD).

V obchodech od 5. března 2014.

Blu-ray bonus Král kanibalů k filmu Apokalypsa v Hollywoodu.

Enderova hra (Ender's Game) (Bonton)
BD obal filmu Enderova hra / Ender's Game
Stále platí, co jsme psali v recenzi při příležitosti uvedení adaptace části kultovní knižní série Orsona Scotta Carda do kin: "Enderova hra je tím nejlepším z filmografie Oscarem oceněného (za soc. drama Tsotsi) Gavina Hooda. Kvalitní adaptací, nečekaně temným i vážným sci-fi." Na nosičích pro domácí kina je navíc navzdory tiskovým podkladům distributora sedm vystřižených scén, které by alespoň z části mohly uchlácholit nečtenáře. Právě ti se ztráceli ve vedlejších postavách a nepotlačili nedůvěru ve fikci, protože měli problém s omezením vyprávění na titulní postavu, která prozře (a spolu s ní i divák) a pozná, že s ní bylo manipulováno v "mediální" válce.

Bonusy (BD): 8x film o filmu - Natáčení Enderovy Hry:Cesta na plátno (6:34 min.), Verbování jednotek (11:03 min.), Ender ve stavu beztíže (4:18 min.), O bitevní škole (4:21 min.), Psychohra (2:03), Za nepřátelskými liniemi (6:50 min.), Svět vetřelců (8:45 min.), Enderova mise u konce (5:52 min.); 7x vystřižené scény: Rozloučení (1:13 min.), Nováček (4:34 min.), Pro jeho vlastní dobro (0:58 min.), Vedení (1:02 min.), Potřebujeme Endera (2:16 min.), Měli by to vidět (1:16 min.), Kaskadérská zkouška (01:29 min.); Teaser (1:00 min.).
Bonusy (DVD):
Disk neobsahuje bonusový materiál.

Pozn. bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.35:1.
Obraz (DVD):
16:9 / 2.35:1.

Zvuk (BD): DTS HD Master 5.1 anglicky, česky.
Zvuk (DVD):
Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky.

Titulky (BD): české, české pro neslyšící.
Titulky (DVD):
české, české pro neslyšící, maďarské.

Doporučená cena: 499 Kč (BD), 299 Kč (DVD).

V obchodech od 5. března 2014.

Blu-ray trailer k filmu Enderova hra.

Komorník (The Butler) (Bonton)
DVD obal filmu Komorník / The Butler
Filmy s rasovou a sociální tematikou, které režíroval Lee Daniels, bývají kritizovány za to, že jsou akademickými kýči. Na Precious se snesla vlna výtek kvůli tomu, že jde o exploataci vážné problematiky, která je ale natočena tak, aby se zamlouvala maloměšťákům jako Oprah Winfrey. Komorník se zase dočkal přirovnání k Forrestu Gumpovi, jenž je považován za snadno přijatelnou obhajobu intelektuálně podměrečné postavy, která si žije spokojeně, protože se jí dějiny nedotýkají. Přes výchozí podobnost - sledování zlomových událostí Spojených států za několik desetiletí - se ale zapomíná na zásadní odlišnost: titulní komorník v podání uměřeného Foresta Whitakera projde vývojem od konformisty k bojovníkovi za práva Afroameričanů. A i životní etapa konformisty, který si nechce zadat, je provokativní svou myšlenkou, že tzv. domácí negr byl subverzivní, protože on ve skutečnosti rozhodoval o zásadních událostech v dějinách dominantně bílých lidí.

Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.

Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.

Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.

Titulky (DVD): české.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD).

V obchodech od 5. března 2014.

Rozhovory s herci (Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Cuba Gooding Jr., Lenny Kravitz) a režisérem (Lee Daniels) k filmu Komorník.

Thor: Temný svět (Thor: The Dark World) (Magic Box)
BD obal filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark World
Druhý díl Thora s podtitulem Temný svět jsme v naší makrorecenzi pochválili, i když nikoliv bezvýhradně. Většině z nás vadilo, že je pouhou výplní v  marvelovském universu: důmyslně odvyprávěnou (co do organizace jednotlivých segmentů i použití záblesků budoucího dění), chytrou a zábavnou, ale značně nesoudržnou. Kenneth Branagh z jedničky sice dělal Shakespeara, s čímž někteří mohli mít problém, ale převážně televizní režisér Alan Taylor ke dvojce přistoupil jako k seriálu, jehož ne všechny části jsou kvalitativně stejně vyrovnané. Možná je ale chyba nikoliv na straně díla (potažmo jeho tvůrců), z kterého nebylo přiliš scén vystřihnuto, ale diváků, kteří již nezvládají sledovat všechny Marvel One-shoty s vedlejšími postavami, číst prequel komiksy a seznamovat se s dalším materiálem uveřejněným všude možně.
 
Bonusy (BD): Audiokomentář režiséra Alana Taylora, producenta Kevina Feigeho, herce Toma Hiddlestona a kameramana Kramera Morgenthaua; Krátký film: Sláva králi (13:51 min.); Vystřižené a prodloužené scény (7:49 min. - Prodloužená scéna oslavy, Jane se dovídá o Aetheru, Loki: První Avenger, Thor s Friggou diskutují o Lokim, Temní elfové se připravují k bitvě, Prodloužená scéna z Vanaheimu); Nepovedené záběry (3:30 min.); Krátké dokumenty: Thor a Loki: Cesta dvou bratří (31:39 min.), Exkluzivní nahlédnutí - Captain America: Návrat prvního Avengera (3:35 min.), S Brianem Tylerem o skládání hudby k filmu Thor: Temný svět (5:21 min.); Informace; Krátké ukázky.
Bonusy (DVD):
Exkluzivní nahlédnutí - Captain America: Návrat prvního Avengera (3:35 min.); Vystřižená scéna - Jane se dovídá o Aetheru.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD):
16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS HD Master 7.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky.
Zvuk (DVD):
Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.

Titulky (BD): české, anglické, anglické pro neslyšící.
Titulky (DVD): 
české, anglické, anglické pro neslyšící.
.

Doporučená cena: 699 Kč (2D a 3D BD), 599 Kč (2D BD), 399 Kč (DVD).

V obchodech od 5. března 2014.

Casting Toma Hiddlestona, výňatek z bonusového materiálu na BD Thor: Temný svět.

Byzantium - upíří příběh Byzantium) (Magic Box)
DVD obal filmu Byzantium / Byzantium
Jelikož je Byzantium nezávislý snímek, Magic Box ho uvádí pouze na DVD. Při té příležitosti přidal atraktivní podtitul "upíří příběh". Bylo by ale chybou očekávat další wannabe Stmívání, přestože tento fenomén nepochybně přispěl k oživení zájmu o krvesajné nehynoucí postavy. Irského režiséra Neila Jordana, jenž už před deseti lety natočil jeden film s nemrtvými zakusujícími se do lidských krků (Interview s upírem), zajímá spíše hra s konvencemi žánru. Činí ho sebeuvědomělým, když zdůrazňuje proces vyprávění zapisováním zkušeností upírky do deníku, a rozpojuje kauzální vazby mezi scénami a zesiluje významové. Víc než řešení jedné (vztahy mezi dvěma upírkami, láska "mladší" z nich k živému klukovi) a druhé - protilehlé - linie (vyšetřování) akce mu jde o ukázání toho, jaké to je být věčně naživu a potloukat se mezi vyvrheli společnosti. A jde mu to skoro tak dobře jako poslednímu Jarmuschovi, jehož upířina Přežijí jen milenci jde do kin koncem tohoto měsíce.
 
Bonusy (DVD): Disk neobsahuje bonusový materiál.

Obraz (DVD):
16:9 / 2.35:1.

Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.

Titulky (DVD):
české.

Doporučená cena: 199 Kč (DVD).

V obchodech od 12. března 2014.


Česky otitulkovaná upoutávka na film Byzantium.

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Sestra II poráží Poirota (18.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Přízraky v Benátkách (21.07.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ray Stevenson (22.05.2023 19:36 v Novinky | Zprávy)
- Cillian Murphy je Oppenheimer v novém traileru (09.05.2023 07:30 v Novinky | Trailery)
- První teaser: Přízraky v Benátkách (27.04.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Příchozí následník bojuje u Thermopyl a je ďábelsky váš (17.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Big George Foreman (02.02.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Oppenheimer (19.12.2022 12:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Těžce zamilovaný Taras Bulba touží po moci a prochází kouzelným parkem (21.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Coppolova Megalopolis končí obsazování (05.10.2022 07:39 v Novinky | Zprávy)
- Andor: prequel Star Wars má nový trailer (02.08.2022 09:45 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu