Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: V nitru bratří Coenů, Walta Disneyho a Babovřesk

Vydáno: 19.02.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: StudioCanal

Novinka bratří Coenů je nejzajímavější premiérou v aktuální nabídce kin. Za zmínku stojí i disneyovská oddechovka Zachraňte pana Bankse o vzniku legendárního muzikálu. Komerčním hitem se nepochybně stanou druhé Babovřesky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
V nitru Llewyna Davise (Inside Llewyn Davis) (Blue Sky Film)

Plakát filmu V nitru Llewyna Davise / Inside Llewyn DavisDrama Joela a Ethana Coenových předchází pověst jejich vůbec nejsmutnějšího snímku. To ale jejich fanoušky od návštěvy kina zajisté neodradí, protože režisérská a scenáristická sourozenecká dvojka se těší velké popularitě nejen u nás. S příběhem o ambiciózním muzikantovi se navíc vrací do počátku šedesátých let minulého století, takže se dá očekávat minimálně příjemná dobovka. V hlavní roli se objeví Oscar Isaac, kterého doplňují třeba Carey Mulligan, Justin Timberlake nebo John Goodman. Snad tvůrci vysloveně nezklamou.

Synopse: Llewyn Davis (Oscar Isaac) je ambiciózní mladý hudebník, který se v New Yorku roku 1961 snaží získat trochu uznání a uplatnění. Ačkoli se jeho život zdá být jen dlouhým řetězcem smůly, on se nevzdává a pevně si jde za svým snem. Bez peněz přespává u různých kamarádů, jejichž seznam se ale povážlivě tenčí. Spásou se zdá být cesta do Chicaga, kam se vydává s cílem získat nového manažera a překonat vleklou smůlu.

Zajímavost: Po několika letech se autoři museli obejít bez dvorního kameramana Rogera Deakinse, kterého nahradil Bruno Delbonnel.

Český trailer filmu V nitru Llewyna Davise / Inside Llewyn Davis

Zachraňte pana Bankse (Saving Mr. Banks) (Falcon)

Český plakát filmu Zachraňte pana Bankse / Saving Mr. BanksStudio Disney si natočilo film o tom, jak těžce shánělo práva k legendárnímu filmu Mary Poppins. Režii svěřilo nadějnému Johnu Lee Hancockovi, který do titulních rolí získal Toma Hankse a Emmu Thompson, přesto se v zámoří hit nekonal. Ani Akademie si snímku příliš nevšímala a v hlavních oscarových kategoriích se vůbec neobjevuje. Možná to o lecčems svědčí, nicméně věřme, že pořád jde o solidní filmařinu, která pochopitelně nebude osobu Walta Disneyho nijak hanit, ale mohla by nabídnout oddechovou zábavu. Uvidíme, jak si snímek o muzikálu, který v tuzemsku není moc známý, povede u nás.

Synopse: Walt Disney (Tom Hanks) dlouhodobě usiluje o filmová práva k románu Mary Poppins. Opakovaně žádá autorku P. L. Travers (Emma Thompson) o setkání, ta ovšem dlouhodobě odmítá. Jelikož si ale uvědomuje, že prodejnost knihy klesá, v roce 1961 svolí k osobní schůzce. Na dva týdny odjíždí do Hollywoodu, aby projednala možné zfilmování své knihy. Ani najatí tvůrci, ani sám Disney však netuší, s kým mají tu čest a že je čeká hodně dlouhá cesta k oboustranné spokojenosti.

Zajímavost: Hanks si nechal narůst stejné vousy, jaké měl Disney.

Originální trailer filmu Zachraňte pana Bankse

Bella a Sebastián (Belle et Sébastien) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Bella a Sebastián / Belle et SébastienU nás svého času velmi populární dobrodružný román se dočkal nové filmové verze a těžko říci, co od ní očekávat. Jelikož pochází přímo z Francie, nemuselo by jít o úplně hloupou záležitost a mohla by být zachována atmosféra knihy. Jméno režiséra a scenáristy Nicolase Vaniera na druhou stranu není bůhvíjak známé, takže výsledek může dopadnout jakkoli. Ani v hlavních rolích se neobjevuje žádná slavná tvář, tuzemskému divákovi bude povědomý maximálně Tchéky Karyo. Nevyzpytatelná záležitost.

Synopse: Sebastián (Félix Bossuet) žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. V divokých horách spolu zažívají neuvěřitelná dobrodružství, aniž by tušili, že to největší je teprve čeká. Přichází totiž druhá světová válka.

Originální trailer filmu Bella a Sebastián / Belle et Sébastien

Má vlast (Né quelque part) (Film Europe)

Český plakát filmu Má vlast / Francouzsko-alžírské drama je zcela jasně náročnější záležitostí a určeno je opravdu jen milovníkům evropské kinematografie. Režijní a scenáristický debut Mohameda Hamidiho vypadá dle synopse na jakousi sociálně-kritickou sondu, která možná nabídne i určitý přesah. K pocitu autenticity zajisté pomůže i obsazení u nás neznámými tvářemi. Svého diváka si ale snímek určitě najde.

Synopse: Šestadvacetiletý student práv Farid (Tewfik Jallab) žije celý život ve Francii. Když onemocní jeho otec, pošle ho do Alžírska, kde se má pokusit zachránit rodný dům před demolicí. Farid najednou poznává zem, v níž nikdy nebyl, jejímž jazykem se nedomluví a považuje ji za zaostalou. Jenže v otcově obci potkává spoustu svérázných postaviček, jimž dominuje jeho bratranec (Jamel Debbouze), který chce vycestovat do Francie. Ačkoli mu Farad chce splnit přání, netuší, že on na něj chystá podvod.

Originální trailer filmu Má vlast / Né quelque part

Babovřesky 2 (Falcon)

Český plakát filmu Babovřesky 2 / Babovřesky 2Nestor českého lidového humoru Zdeněk Troška se vrací s pokračováním úspěšné letní komedie, která se těšila obrovské návštěvnosti. O komerčním úspěchu netřeba pochybovat, neboť velká skupina publika už se nemůže dočkat, jak si půjde do kina odpočinout a od srdce se zasmát. Kritici a náročnější diváci sice pláčou, to jim ale není nic platné. Víc netřeba dodávat. 

Synopse: Drbna Horáčková (Jana Synková) vybíhá naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou nenapadne nic lepšího než pozvat svou vnučku a šikovně ji narafičit sportovcům do cesty. O svém plánu však poví dalším babkám, což je samozřejmě veliká chyba.

Zajímavost: Natáčení na nějakou dobu přerušily povodně.

Originální trailer filmu Babovřesky 2 / Babovřesky 2
 PS: Již 17. února vstoupil do menších a artovějších kin údajně zajímavý tuzemský dokument Dál nic


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Vládcové nebes (10.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Maestro má první trailer (15.08.2023 19:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Wes Anderson ve filmu Asteroid City zvážněl, poprvé zkusil i sci-fi prvky (28.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Drive-Away Dolls (25.06.2023 11:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10+1 nejočekávanějších filmů roku 2023 (20.04.2023 15:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu