Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy - Sandra, Arnie a Slye U Konce světa

BD a DVD tipy - Sandra, Arnie a Slye U Konce světa

Vydáno: 20.02.2014 18:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Ačkoliv nostalgici po osmdesátkové akci uvítají vydání setkání Stallona a Schwarzeneggera v digibooku a fanoušci tvorby Davida Lynche si mohou čekání na Mazací hlavu zkrátit koupí Lost Highway, titulem č. 1 je Gravitace.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plán útěku (Escape Plan) (Bonton)
BD obal filmu Plán útěku /
Švédský režisér Mikael Håfström se přesunul do Hollywoodu poté, co jeho drama o dospívání Zlo mezi námi bylo nominováno na Oscara za nejlepší zahraniční (cizojazyčný) film. Na rozdíl od kanadského režiséra Denise Villeneuva, o jehož Zmizení jsme psali v minulých BD a DVD tipech, ovšem Håfström v Americe nenatočil žádnou pozoruhodnou žánrovku. Plán útěku není výjimkou, i když pro generaci filmových fanoušků vyrůstajících na osmdesátkových a devadesátkových akčňácích se Sylvesterem Stallonem a Arnoldem Schwarzeneggerem může být splněným snem. Oba jmenovaní se totiž v útěkářském akčním thrilleru konečně setkávají na ploše větší než pouhých pár minut.

Na rozdíl od Expendables ovšem Plánu útěku chybí sebeironie, která by přiměla diváka přistoupit na nepravděpodobně vyprofilované postavy (Schwarzenegger jako kyber-terorista a Stallone jako inteligentní odborník na hledání děr ve vězeňském systému) a omluvit nejednotnost snímku. První a poslední akt funguje velmi dobře, protože se spoléhá na divákovu žánrovou paměť (Slye je spojován s postavami poukazujícími na nedostatky systému a hrál ve vězeňských snímcích, proto prvních 25 minut šlape; Arnold a Slye jsou ikonami akčních bijáků 80. let, proto závěrečná akce ohlížející se na typologii jejich postav a odkazující se na konkrétní snímky pamětníky pobaví). Existují ale ucelenější a sebeuvědomělejší podívané, které se navrací ke kinematografii 80. let a které funkčněji zúročují nostalgii po ní, např. jmenovaní Postradatelní.

Bonusy (BD): Komentář režiséra Mikaela Håfströma a spoluscenáristy Milese Chapmana; Provedení plánu: Jak se tvořil Plán útěku (22:13 min.); Maximální zabezpečení: Skutečná kobka (21:57 min.); Souboj Titánů (15:34 min.); Vynechané scény (8:13 min.).
Bonusy (DVD):
Komentář režiséra Mikaela Håfströma a spoluscenáristy Milese Chapmana; Provedení plánu: Jak se tvořil Plán útěku (22:13 min.); Maximální zabezpečení: Skutečná kobka (21:57 min.); Souboj Titánů (15:34 min.); Vynechané scény (8:13 min.).

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD):
16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS HD Master 7.1 anglicky; DTS HD Master Audio 5.1 česky, maďarsky.
Zvuk (DVD):
Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky.

Titulky (BD): české, české pro neslyšící, maďarské.
Titulky (DVD):
české, české pro neslyšící, maďarské, rumunské.

Doporučená cena: 499 Kč (BD), 599 Kč (BD - balení digibook v limitovaném počtu 500 ks), 299 Kč (DVD).

V obchodech od 19. února 2014.

Upoutávka na BD Plán útěku.


Gravitace
 (Gravity) (Magic Box)
BD obal filmu Gravitace /
Gravitace získala všemožná ocenění od různých cechů (např. producentského, režisérského), i když na Glóbech byla spíše jenom do počtu (a v případě Oscarů se ještě uvidí). Jako nejlepší film loňska ji vyzdvihli američtí kritici a i v naší redakci při bilancování roku 2013 nezůstala bez povšimnutí. Mezi vším tím jednoznačným nadšením nad nepochybně opojným a nesmirně vtahujícím sci-fi survivalem ovšem zapadají kritické ohlasy (viz naše makrorecenze) mající za to, že v rámci žánru a společné tvorby režiséra Cuaróna a kameramana Lubezkiho nepředstavuje Gravitace nic výjimečného.

Bonusy (BD): Cesta za vyčištěním vesmíru - vyprávěno Edem Harrisem (22:28 min.); Aningaaq - krátký film Jonáse Cuaróna s volitelným úvodem (10:11 min.); Film o filmu (106:36 min.): Začalo to příběhem, Výzvy: Dlouhé záběry a nulová gravitace, Previzualizace, Zabarvení vesmíru, Stav beztíže, Vesmírná technika, Sandra a George: Pár ve vesmíru, Finální animace, Úplné ticho; Analýza scén (36:48 min.): Za skafandrem, Požár ve vesmírné stanici, Znovuzrození doktorky Stoneové, Zvuk akce ve vesmíru, "Splashdown"; Překvapení od Sandry.
Bonusy (DVD):
Distributor nedodal specifikace disku.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD):
16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS HD Master Audio 5.1 anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, japonsky, maďarsky, rusky, thajsky, turecky, ukrajinsky, hindsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Zvuk (DVD):
Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, ukrajinsky.

Titulky (BD): anglické pro neslyšící, české, arabské, bulharské, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, indonéské, japonské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, srbské, thajské, turecké.
Titulky (DVD):
anglické pro neslyšící, české, estonské, litevské, lotyšské, ruské.

Doporučená cena: 599 Kč (2D BD v klasickém amaray balení), 699 Kč (3D + 2D BD v klasickém amaray balení), 799 Kč (3BD + 2BD ve futurepacku), 399 Kč (DVD).

V obchodech od 26. února 2014.

Krátkometrážní film Aningaaq režiséra a scenáristy Jonáse Cuaróna.

Lost Highway
 (Lost Highway) (Magic Box)
BD obal filmu  / Lost Highway
Lost Highway i po téměř dvou dekádách od uvedení v kinech zůstává záhadou s několika různými výklady. Zápletka - žena nalezne na schodech luxusní vily pásku se záznamem vlastní smrti rukou manžela, který se po zadržení policií v cele promění v někoho jiného, kdo se zaplete s ženou mafiánského bose - je podružná. Někteří diváci budou tvrdit, že podstatná je atmosféra, která je vytvářena odlišným barevným laděním, způsobem svícení a hudbou (Rammstein, Marilyn Manson, Trent Reznor, David Bowie) u obou přinejmenším žánrově odlišných částí (detektivní, neonoirové). Jiní budou mít za to, že film se nepůlí, protože stále jde o příběh schizofrenika s psychogenickou fugou, což se odráží i na způsobu vyprávění a od toho odvislé výstavby. A další si přisadí, že snímek je obdobou Möbiovy pásky, kterou někdo rozpůlil na jejím okraji, a tak jsou do sebe vnořeny dva příběhy, z nichž první (detektivní) nevykazuje znaky druhého (neonoirového), který je ale ovlivněn předcházejícím.


Bonusy (BD):
Disk neobsahuje bonusové materiály.
Bonusy (DVD):
Disk neobsahuje bonusové materiály.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.39:1.
Obraz (DVD):
16:9 / 2.39:1.

Zvuk (BD): DTS HD Master Audio 5.1 anglicky, česky.
Zvuk (DVD):
Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.

Titulky (BD): české.
Titulky (DVD):
české.

Doporučená cena: 399 Kč (BD), 99 Kč (DVD).

V obchodech od 26. února 2014.

Rozhovor "Lynch 2005", které je součástí bonusové výbavy některých zahraničních DVD edic filmu Lost Highway.



U Konce světa (The World´s End) (Bonton)

BD obal filmu U Konce světa / The World's EndU Konce světa je završením tzv. Cornetto trilogie, jejíž předchozí části - Soumrak mrtvých a Jednotku příliš rychlého nasazení - znát nepotřebujete. Propojení je totiž dáno výskytem výše zmíněné zmrzlinové pochutiny v každém díle a společnými formálními i tematickými rysy, protože za každým dílem stojí stejná parta (Edgar Wright jako režisér a spoluscenárista, Simon Pegg jako herec a spoluscenárista a Nick Frost jako herec). Právě u U Konce světa panuje neshoda, jestli jde o zatím nejlepší a nejdospělejší počin jmenovaného tria, nebo jestli se koncept žánrového přepisování tvůrcům nerozpadl pod rukama a neukázal jako vyčerpaný.

Po romantické zombie komedii (Soumrak mrtvých) a hororové parťácké akční komedii (Jednotka příliš rychlého nasazení) se tentokrát jedná (překvapivě!) o komedii, která z týmovky o srazu středoškolských přátel přejde k invazivní sci-fi, na pozadí které se řeší konflikty postav z minulosti. Zmnožení protagonistů na pět sice vede k menši soudržnosti filmu jako celku a ta s největším prostorem neprojde žádným vývojem, a tudíž je označení "nejdospělejší" sporné, ale i tak se jedná o jednu z nejlepších komedií minulého roku.

Bonusy (BD): Komentář Edgara Wrighta a Simona Pegga; Dokončení Zlaté míle (48 min.); Z natáčení filmu U Konce světa; Vynechaná scéna (1 min.).
Bonusy (DVD):
Disk neobsahuje bonusový materiál.

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD):
16:9 / 1080p Full HD / 2.35:1.
Obraz (DVD):
16:9 / 2.35:1.

Zvuk (BD): DTS HD Master Audio 5.1 anglicky, česky.
Zvuk (DVD):
Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).

Titulky (BD): anglické, české, španělské, bulharské, kantonské, chorvatské, hebrejské, maďarské, korejské, polské, rumunské, ruské, thajské, turecké, čínské, estonské, litevské, lotyšské, slovinské, ukrajinské, portugalské, řecké.
Titulky (DVD):
české, anglické, chorvatské, hebrejské, maďarské, polské, čínské, slovinské.

Doporučená cena: 499 Kč (BD), 399 Kč (DVD).

V obchodech od 26. února 2014.

Nepovedené scény z filmu U Konce světa, které jsou součástí zahraniční BD edice.

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Režisér Duny chystá Nuclear War (05.04.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Blade Runner bude pokračovat (20.02.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu