Top 20 ČR: Leonardo DiCaprio vás stále okrádá o peníze

Vydáno: 28.01.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Vlk z Wall Street znovu obhájil zlatou příčku, ačkoliv mu na paty šlapala premiérová česká komedie Vejška. Na trojku tak klesly Něžné vlny a Hobit musel z kola ven.
Jiří Mádl, Eva Josefíková, Tomáš Vorel ml. ve filmu Vejška / VejškaZ téměř deseti milionů mu zbylo skoro sedm. Vlk z Wall Street se udržel na první pozici s náskokem osmi set tisíc, což se může zdát málo i moc, vzhledem k tomu, že souboj o zlato svedl s tuzemským snímkem. Nakonec tedy znovu nasadil královskou korunu a to zaslouženě. Promítal se totiž jen v padesáti kinech, zatímco novinka Vejška se objevila na programech hned sto patnácti bijáků.
O tři miliony, tedy rovnou o polovinu chudší skončil český snímek Něžné vlny, ale přesto se mu podařilo udržet si pozici na stupni vítězů a bere bronz. Čtvrtá příčka zůstala od minule beze změny, ačkoliv ani Ledové království neušlo drobnému poklesu na tržbách. Na rozdíl od Hobita se ale udrželo nad jedním milionem. Fantasy nadšenci vyměnili Bilba za Herkula a Šmakova dračí poušť na tom prodělala přes osmačtyřicet procent.

Na šesté místo se vyhoupla druhá novinka v pořadí, 12 let v řetězech. Životopisný snímek Stevea McQueena přilákal do kin málem pět a půl tisíce diváků a o padesát tisíc předstihl premiéru Herkules: Zrození legendy. Mezi oba nováčky se ještě vmáčklo Putování s dinosaury.

Fotografie z filmu Herkules: Zrození legendy / The Legend of HerculesO dvě příčky na devítku se propadl animák Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců a zbytek snímků, který ještě minulý týden hrdě obýval první půlku žebříčku, musel pryč, protože desítku si už po druhé připsala Nymfomanka II. část. Její starší sestra se tak musela spokojit s třináctkou a fantasy snímek s Keanu Reevesem 47 Róninů to vzal hopem z pětky o sedm příček vzad. Paranormal Activity: Prokletí vyměnilo osmou pozici dokonce až za sedmnáctku.

Do TOPky se probojovaly ještě dvě novinky s jednou premiérou. Na jedenáctku vystoupal hvězdně obsazený Špinavý trik s třemi sty padesáti tisíci a osmnáctka patří snímku Klub poslední naděje, kde si zahráli po boku Matta McConaugheyho třeba i Jared Leto nebo Jennifer Garner. Týden dopředu se v žebříčku objevil sci-fi akčnák Já, Frankenstein, v němž si hlavní roli střihl Aaron Eckhart.

V půlce druhé desítky zakotvila Zlodějka knih a víceméně na svém zůstal snímek Čtyři dohody. Walter Mitty a jeho tajný život a Niko 2 to dotáhli s padesátiprocentním poklesem až úplně na konec.

Fotografie z filmu Já, Frankenstein / I, FrankensteinNa poslední lednový čtvrtek si pro nás distributoři připravili dokonce hned sedm novinek. Krom zmiňovaného Frankensteina si milovníci akčních hrdinů smlsnou na akční novince Jack Ryan: V utajení režiséra Kennetha Branagha. Z dramat se konečně dočkáme očekávaného snímku s Meryl Streep Blízko od sebe nebo filmu Cizí oběd v indicko-francouzsko-německé koprodukci. Představí se nám také dva dokumenty, a to KoyaanisqatsiSpirit of ´45 a z českých luhů a hájů snímek Krásno.

 TOP 20: VÍKEND OD 23. 1. 2014

  1. Vlk z Wall Street 6,9 mil.
  2. Vejška 6,1 mil. (novinka)
  3. Něžné vlny 3,1 mil.
  4. Ledové království 1,2 mil.
  5. Hobit: Šmakova dračí poušť 906 tis.
  6. 12 let v řetězech 704 tis. (novinka)
  7. Putování s dinosaury 702 tis.
  8. Herkules: Zrození legendy 659 tis. (novinka)
  9. Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců 551 tis.
  10. Nymfomanka část II. 370 tis.

  11. Špinavý trik 348 tis. (novinka)
  12. 47 Róninů 330 tis.
  13. Nymfomanka část I. 302 tis.
  14. Zlodějka knih 267 tis.
  15. Já, Frankenstein 247 tis. (předpremiéra)
  16. Čtyři dohody 245 tis.
  17. Paranormal Activity: Prokletí 225 tis.
  18. Klub poslední naděje 190 tis. (novinka)
  19. Walter Mitty a jeho tajný život 133 tis.
  20. Niko 2 119 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY