Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 5. týden

Kinopremiéry: Frankenstein a Jack Ryan jsou Blízko od sebe

Vydáno: 30.01.2014 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ze sedmi novinek vstupujících do kin je asi nejatraktivnější další filmové dobrodružství Jacka Ryana. Vedle něj se ale neztratí ani konverzačka Blízko od sebe. Dokument Koyaanisqatsi zase odstartuje letošní Projekt 100.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Jack Ryan: V utajení (Jack Ryan: Shadow Recruit) (CinemArt)

Český plakát filmu Jack Ryan: V utajení / Jack Ryan: Shadow RecruitPáté filmové dobrodružství analytika CIA je snahou o nastartování trvalejší série. Zámořské tržby tomu ale moc nepřejí a ani kritiky nejsou bůhvíjak nadšené. Režii obstaral a hlavního záporáka si zahrál Kenneth Branagh, Ryanovi propůjčil tvář Chris Pine, vedle nich se objeví kupříkladu Keira Knightley, Kevin Costner nebo Colm Feore. Snad bude výsledek alespoň příjemnou jednohubkou, která postavě, kterou kdysi vymyslel nedávno zesnulý Tom Clancy, neudělá velkou ostudu.

Synopse: Ačkoli je Jack Ryan (Chris Pine) poměrně mladý, má toho za sebou hodně. A práci ekonomického analytika v CIA pro jistotu tají i před vlastní ženou (Keira Knightley). Když zachytí nestandardní finanční operaci provedenou ruským finančním gigantem, pošle ho jeho řídící důstojník (Kevin Costner) do Moskvy, aby zjistil, co se stalo. Jenže Jack tu není vítán a čelí tu několika pokusům o likvidaci. Za všemi stojí mocný Viktor Čerevin (Kenneth Branagh), jenž osnuje plán, jak otřást světovou stabilitou. K dispozici má snad všechny trumfy a navíc také Jackovu manželku, která ho přijede do Ruska překvapit. Před mladým analytikem tak leží hodně složitý úkol.

Zajímavost: Snímek na rozdíl od předchozích "ryanovek" nevychází z žádné knižní předlohy.

Originální trailer filmu Jack Ryan: V utajení / Jack Ryan: Shadow Recruit

Blízko od sebe (August: Osage County) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Blízko od sebe / August: Osage CountyJelikož komediální drama vychází z divadelní hry, dá se čekat velké množství dialogů, komorní prostředí a důraz na herecké výkony. Těm by měly dominovat na Oscara nominované Meryl Streep a Julia Roberts, vedle kterých se objeví ještě třeba Julianne Nicholson, Juliette Lewis, Benedict Cumberbatch nebo Ewan McGregor. Režijně vše zaštítil poměrně neznámý John Wells. Zfilmované divadelní hry mívají u publika většinou úspěch, tak věřme, že tentokrát tomu nebude jinak.

Synopse: Rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) se zvrhlým potěšením rozdmýchává konflikty se svými třemi dcerami Barbarou (Julia Roberts), Ivy (Julianne Nicholson) a Karen (Juliette Lewis). Jenže ani jedna z nich to nemá snadné - jedné se hroutí manželství, druhá se snaží utajit aférku se svým bratrancem a třetí je čerstvě zasnoubená a chystá se na svatbu. Každému kromě ní je ale jasné, že její snoubenec Steve (Dermot Mulroney) není dobrý člověk.

Zajímavost: Streep kvůli roli zhubla, ostříhala si vlasy nakrátko a skoro celou dobu nosila paruku.

Český trailer filmu Blízko od sebe / August: Osage County

Já, Frankenstein (I, Frankenstein) (A-Company CZ)

Český plakát filmu Já, Frankenstein / I, FrankensteinPřiznané béčko těžící ze slavné literární postavy láká právě na slavné monstrum. Příběh je uzpůsoben dnešnímu divákovi a nakládá se s ním hodně volně. Režírující a nepříliš známý Stuart Beattie svěřil hlavní roli Aaronu Eckhartovi, jehož doplňují mimo jiné Miranda Otto nebo Bill Nighy. Těžko říct, jaký bude výsledek, ale vzhledem k tristním finančním tržbám v zámoří a nelichotivým recenzím bych příliš nečekal. Spíše asi půjde o poněkud zvrhlejší zábavu. Uvidíme.

Synopse: V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein (Aden Young) monstrum, kterému se podařilo přežít do dnešní doby. Nesmrtelný Adam (Aaron Eckhart) bloudí ulicemi města, v němž spolu démoni a chrliči bojují o osud lidstva. Démoni, které vede temný princ Naberius (Bill Nighy), se snaží přijít na tajemství Adamova stvoření, aby ho mohli použít ke svým účelům. Chrliči pod vedením královny Leonore (Miranda Otto) se ho naopak pokouší ochránit za každou cenu. Jenže je to nakonec sám Adam, který se musí rozhodnout, na čí stranu se přidá.

Zajímavosti: Natáčení probíhalo v Austrálii.

Originální trailer filmu Já, Frankenstein / I, Frankenstein

Cizí oběd (Dabba) (Aerofilms)

Český plakát filmu Cizí oběd / The LunchboxS bollywoodskou kinematografií se v našich kinech nesetkáváme příliš často, proto může být pro někoho toto indické koprodukční romantické drama jedinečnou příležitostí vidět tolik vychvalovaný filmový průmysl na plátně. Námět vypadá poměrně odlehčeně a předvídatelně, takže nejspíše bude prostor na to vychutnat si veškerou proslulou barevnost, kterou indické filmy nabízí. Tak snad bude režijní a scenáristický debut Riteshe Batry stát za to.

Synopse: Už sto dvacet let posílají ženy v Bombaji svým manželům do práce oběd v kastrůlcích prostřednictvím zvláštní sítě poslíčků. Podle průzkumu prý v takto dokonalém systému zabloudí jediný oběd z milionu. A právě takový zatoulaný oběd svede dohromady osudy dvou lidí - krásné Ily (Nimrat Kaur) a úředníka Saajana (Irrfan Khan). Zatímco ona žije osaměle a marně bojuje o manželovu pozornost, jemu důchod klepe na dveře. Přesto se tito dva dají dohromady a prožijí něco, v co už nikdo z nich nedoufal.

Mezinárodní trailer filmu Cizí oběd / Dabba

Spirit of ´45 (The Spirit of ´45)

Plakát filmu Spirit of ´45 / The Spirit of '45Britský dokument se snaží objektivně nahlížet na společenské události, které se odehrály v roce 1945, kdy byli lidé pospolití snad nejvíc v dějinách Velké Británie. Poměrně uznávaný Ken Loach se snaží najít paralely k dnešnímu dni a zkouší přijít na to, proč tehdejší politika moc dlouho nevydržela. Pokud máte rádi sociální dokumenty, bude tohle zřejmě přesně pro vás. Ostatní o snímek asi nezavadí. Víceméně pro zájemce. 

Synopse: Rok 1945 byl v britské historii klíčovým letopočtem. Solidarita, která Britům pomohla přežít válku, a hořké vzpomínky na předválečné roky přivedly lidi na myšlenku lepší společnosti. Režisér Ken Loach se snaží osvětlit a oslavit období nevídaně pospolitého ducha, jehož dopad přetrval mnoho let a i dnes je možno ho někde najít.

Originální trailer film Spirit of 45 / The Spirit of ´45

Koyaanisqatsi (Koyaanisqatsi: Life Out of Balance) (AČFK)

Plakát filmu Koyaanisqatsi / Koyaanisqatsi: Life Out of BalancePrvním letošním příspěvkem do oblíbeného Projektu 100 je dnes už legendární umělecký dokument o síle přírody a jejím kontrastu se zásahy člověka. Většina tuzemských diváků tak má unikátní možnost vidět veškeré nádherné obrazy, které zachytil režírující Godfrey Reggio, na plátně a přesvědčit se o tom, jak moc se za těch více než třicet let svět (ne)posunul. Nedílnou součástí snímku, v němž se nemluví, je samozřejmě krásná hudba Philipa Glasse. Není co dodat.

Synopse: Majestátní věkovitost skalních útesů, zdánlivá nehybnost pouště i věčná dynamika mořských vln sugerují v tomto uměleckém dokumentu Godfreyho Reggia prapůvodní čistotu života. Do ní však začíná nenápadně vstupovat člověk, který svou energií mění podobu světa i rytmus plynutí času. Přináší technický pokrok, propadá se do anonymity, vymýšlí úžasné vynálezy, zároveň ale zamořuje životní prostředí a rozpoutává zbytečné války.

Zajímavost: Název filmu pochází z jazyka indiánského kmene Hopi a znamená "život vychýlený z rovnováhy".

Originální trailer filmu Koyaanisqatsi / Koyaanisqatsi: Life Out of Balance

Krásno (Bontonfilm)

Český plakát filmu Krásno / KrásnoRežijní debut v poslední době stále oblíbenějšího herce a divadelního režiséra Ondřeje Sokola je prezentován jako černá komedie. Těch se u nás stále moc netočí, takže by mohlo jít minimálně o osvěžení tuzemského žánrového rybníčku. Jak to ale dopadne, je těžké odhadovat, neboť na scénáři se podíleli tři lidé (krom samotného režiséra ještě Martin Finger a Petr Vydra), což může být vždy problematické. Z herců se tu mimo autora objeví třeba Martin Finger, Karel Roden, Jana Krausová nebo Ondřej Malý. U českého filmu si zkrátka divák nemůže být nikdy jistý.

Synopse: Kamarádi z dětství Adam (Ondřej Sokol) a Michal (Martin Finger) se po dvaceti letech vracejí do rodného Šumperku. Tady leží mimo jiné i jejich temná minulost. Michalova máma totiž zemřela za záhadných okolností a jeho otec zemře pár dní po příjezdu. Oba muži se rozhodnou, že celé události přijdou na kloub a zjistí, jak to tenkrát všechno bylo a jak moc společného s tím má otcova nová žena (Jana Krausová). Tímto rozhodnutím roztočí spirálu absurdních situací, které jinak poklidné město obrátí vzhůru nohama.

Originální trailer filmu Krásno

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama o zákeřné nemoci Tancuj Matyldo zpracovává autenticky prožité situace (07.12.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Sestra II poráží Poirota (18.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu