TOP 20: Středozem spláchly Něžné vlny

Vydáno: 14.01.2014 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Falcon

Dřív nebo později to přijít muselo. Hobitovo čtyřtýdenní kralování končí s premiérou české komedie Něžné vlny, která si urvala pěkných pár melounů. Třetí příčka patří fantasy 47 Róninů.
Fotografie z filmu Něžné vlny / Něžné vlny
Zatímco loni dovedl sestřelit Hobita až Nespoutaný Django ke konci ledna, Něžné vlny mají oproti Tarantinově westernu dva týdny náskok. Šmakova dračí poušť opouští první příčku stejně jako loni Neočekávaná cesta s tržbami kolem dvou a půl milionu. To ovšem nic nemění na faktu, že má přes pět set padesát tisíc diváků na kontě a tohle číslo určitě ještě pěkně poroste.

Zlatá novinka Něžné vlny Jiřího Vejdělka startuje v českých kinech s vynikajícím výsledkem na hranici osmi milionů korun. To se samozřejmě nedá srovnávat s dva roky starou komedií Muži v naději, která si za premiérový víkend připsala přes čtrnáct milionů. Ta ale vstupovala do kin s jednou velikánskou výhodou - stylově totiž navazovala na veleúspěšné Ženy v pokušení. Něžné vlny tedy byly sázkou do loterie, ale nakonec přinesly Jiřímu Vejdělkovi, který je zároveň i autorem scénáře, zasloužené ovoce – přes sedmapadesát tisíc diváků.

Fotografie z filmu 47 Róninů / 47 RoninNa trojce se umístil akční fantasty snímek 47 Róninů z prostředí japonských samurajů, kde si hlavní roli střihl Keanu Reeves. Oproti minule je o více než dva miliony chudší, ale stále si udržel dostatečný odstup od druhé z novinek Paranormal Activity s podtitulem Prokletí, která je podle režiséra Christophera Landona spíš takovým příbuzným z druhého kolene oblíbené americké série. Každopádně opět se diváci budou pořádně bát.

Po velice vyrovnaném souboji nakonec na pětce končí Nymfomanka 1. část, která sotva o pár tisíc předčila animák od Walta Disnaye Ledové království. Ten měl ještě minulý týden na kontě bronz, ale tentokrát se ocitl mezi v obležení Nymfomanek. Na sedmé příčce se totiž ještě s milionem umístila její 2. část. O tři příčky se propadlo Putování s dinosaury a hned v závěsu za ním skončil Walter Mitty a jeho tajný život. Oba snímky shodně odečítaly osmačtyřicet procent, zatímco Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců si své tržby ohlídali trochu líp a čekal je posun jen o dva stupně na desítku.

Druhou půlku otevírá novinka Na život a na smrt s Markem Wahlbergem v hlavní roli. Válečné drama se promítalo v osmadvaceti kinech a připsalo si bezmála sedm set tisíc korun. Dvanáctka patří Frajerům ve Vegas, kteří se tak propadli o pět příček a osmatřicet procent, stejně jako snímek Zpátky do ringu.

Mark Wahlberg ve filmu Na život a na smrt / Lone SurvivorO více než polovinu klesl zájem o Křídla vánoc nebo dvojku Nika, což není vzhledem k tomu, že Vánoce jsou už úspěšně za námi, žádné překvapení. Patnáctku obsadil český snímek Čtyři dohody s patnácti sty prodanými lístky, což je oproti minule jen nepatrné pohoršení, zatímco Velká nádhera a zejména Hunger Games: Vražedná pomsta sestupovali mílovými kroky o čtyři a šest příček. Poslední dvě místa patří navrátilcům, kteří jako jediní procenta přičítali. Na devatenáctku se vrátila Gravitace a poslední pozice patří Příběhu kmotra.

Ve čtvrtek se máme zase na co těšit. Čerstvě oceněný Leonardo DiCaprio zazáří ve Scorseseho snímku Vlk z Wall Street, dočkáme se ale i adaptace celosvětového bestselleru Markuse Zusaka Zlodějka knih a pobavíme se s francouzskou komedií S Moliérem na kole. A jako třesnička na dortu se ve vybraných kinech objeví také česko-polský dokument Návrat Agnieszky H. o oscarové režisérce Agnieszce Holland.

TOP 20: VÍKEND OD 9. 1. 2014

  1. Něžné vlny 8,2 mil. (novinka)
  2. Hobit: Šmakova dračí poušť 2,7 mil
  3. 47 Róninů 2,0 mil.
  4. Paranormal Activity: Prokletí 1,5 mil. (novinka)
  5. Nymfomanka 1. část 1,5 mil.
  6. Ledové království 1,5 mil.
  7. Nymfomanka 2. část 1,3 mil. (novinka)
  8. Putování s dinosaury 925 tis.
  9. Walter Mitty a jeho tajný život 875 tis.
  10. Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců 781 tis.

  11. Na život a na smrt 696 tis. (novinka)
  12. Frajeři ve Vegas 633 tis.
  13. Křídla vánoc 346 tis.
  14. Zpátky do ringu 321 tis.
  15. Čtyři dohody 158 tis.
  16. Niko 2 141 tis.
  17. Velká nádhera 119 tis.
  18. Hunger Games: Vražedná pomsta 94 tis.
  19. Gravitace 93 tis.
  20. Příběh kmotra 76 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY