Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Téma: Nejočekávanější filmy roku 2014, část III. – žánrovky

Téma: Nejočekávanější filmy roku 2014, část III. – žánrovky

Vydáno: 14.01.2014 12:30 v sekci Články | Publicistika - Pavel Pinker | foto: facebook tvůrce

Kdo by občas nezatoužil po latentní pecce, která nepředstírá velké ambice a diváka prostě baví. Není na škodu hodit mysl do režimu relax u neškodného béčka, či se potěšit atraktivní žánrovou prací. Co nám tady rok 2014 nabídne?

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Žánrové filmy, béčka, projekty „kluků a holek od vedle“ a celkově záležitosti z té „druhé ligy“ (ač je takové škatulkování vůči nim občas nespravedlivé) se obvykle nemohou měřit s mediálním zájmem, jemuž se těší blockbustery. Až na výjimky se nedočkají ani superlativ od odborné kritiky. Možná právě proto však představují ideální odpočinkovou kategorii a maximální potěšení subjektivních požadavků. Níže přinášíme sedmnáct takových filmů, jimiž nás letošní sezóna potěší (snad). V závorce je uveden originální název.

První část našeho preview roku 2014, kde představujeme blockbustery, najdete tady.

Druhou část, kde představujeme autorské filmy a potenciální oscarovky, najdete tady.

Co: Need for Speed
Kdy: 13. března
Fotografie z filmu  / Need for SpeedKultovní série závodních počítačových her se dvacet let po vydání prvního dílu dočkala filmové adaptace. Škarohlídi tvrdí, že jde o pouhý klon Rychle a zběsile, nicméně trailer vypadá v rámci možností solidně a fandové rychlých kol si zřejmě přijdou na své. Na místě je ovšem otázka, zda se v tomhle případě může vesměs béčkový film postavit úspěchu své slovutné předlohy. Režíruje ex-kaskadér Scott Waugh, hrají Aaron PaulDominic Cooper, hromada aut a žánrové klišé o pomstě za mrtvého kamaráda.

Originální trailer filmu Need for Speed

Co: Sabotage
Kdy: zatím nepotvrzeno (11. dubna v USA)
Arnold Schwarzenegger ve filmu  / SabotageArnold Schwarzenegger to na stará kolena rozjíždí ve velkém a v šestašedesáti letech se stále touží vracet na akční filmové plátno. S Davidem Ayerem ukuchtili thriller o partě drsných hochů z protidrogového, kteří si notně přilepší díky ututlané kořisti ze zátahu na drogové doupě. Zatímco jejich šéf je nepochybně rád, že přestali škemrat o zvýšení platu, někdo jiný začíná drsňáky pěkně postaru odstraňovat. Nutno podotknout, že ze všech dosavadních Arnoldových návratů vypadá tenhle zatím nejslibněji. Spolutvrďáky mu obstarali mj. Sam Worthington či Terrence Howard

Originální trailer filmu Sabotage

Co: Transcendence
Kdy: 17. dubna
Johnny Depp ve filmu  / TranscendenceNolanův dvorní kameraman Wally Pfister byl vpuštěn do režijní arény a měl štěstí hned dvakrát, jelikož schytal atraktivní téma a veleoblíbeného Johnnyho Deppa. Příběh? Vědec je smrtelně raněn a jeho mysl končí uploadnutá v počítači. Jak už to tak bývá, brzy získává nesmírnou moc. Trailer nabízí hned několik sympatických prvků (antitechnologická radikální skupina - heh) a vůbec celé to vypadá na černého koně sci-fi žánru. Vedle virtuálního Deppa uvidíme také Morgana Freemana, Kate Maru a Cilliana Murphyho. Teď už zbývá jen doufat, že tato kyberpunkem načichlá věc naplní očekávání a nestane se z ní novodobý Johny Mnemonic či Trávníkář.

Originální trailer filmu Transcendence

Co: 3 Days to Kill
Kdy: 17. dubna
Kevin Costner ve filmu  / 3 Days to KillJoseph McGinty Nichol (tvůrce nepříliš vřele přijatého čtvrtého Terminátora či druhých Charlieho andílků) režíruje umírajícího tajného agenta Kevina Costnera. Ten si hledá cestu k vlastní dceři (Hailee Steinfeld) a především k vlastnímu životu - existuje totiž experimentální lék, jehož získání je ovšem podmíněno splněním jednoho úkolu. Pravda, příběhů o tom, kterak je potřeba k vykoupení splnit ještě ten jeden poslední úkol, jsme viděli už tucty, ale přejme Kevinovi úspěch. Pod scénář se podepsal nevyzpytatelný Luc Besson, ve filmu dále uvidíme Amber Heard či Connie Nielsen

Originální trailer filmu Three Days to Kill

Co: Earth to Echo
Kdy: zatím nepotvrzeno (25. dubna v USA)
Fotografie z filmu  / Earth to EchoNení nad to, když se odněkud vynoří nenápadná a zcela nečekaná žánrová záležitost. Tahle si bere na paškál oblíbený osmdesátkový motiv „děti a cosi z jiného světa“; zřejmě se navzdory found footage traileru dočkáme nostalgické sci-fi pohodovky. Ve hře bude mimozemšťan, který prostřednictvím mobilních telefonů (od osmdesátých let nějaký ten pátek uběhl) kontaktuje několik výrostků a požaduje od nich pomoc. Slíbená odměna je samozřejmostí. O tvůrčím týmu se dá říct jediné - český divák patrně nebude znát jediné jméno. Jedná se o celovečerní debut režiséra Davea Greena.

Originální trailer filmu Earth to Echo

Co: Všechny cesty vedou do hrobu (A Million Ways to Die in the West)
Kdy: 12. června
Fotografie z filmu  / A Million Ways to Die in the WestSeth MacFarlane se po veleúspěchu sprostého plyšáka rozhodl pobavit příznivce rychlých koltů a odcestoval na Divoký západ. Ve své nové komedii si sám zahraje farmáře, jenž poněkud selže v tradiční pistolnické disciplíně muž proti muži, respektive - úplně ji vzdá, čímž se logicky připraví o čest i partnerku. Čas ale všechny rány zahojí a farmář se učí střílet. Komplikace přijdou s jeho novou známostí, jejíž manžel je ostřílený parchant a my se ptáme, zda budou postavy filmu opět střílet především hlášky. Dále hrají Amanda SeyfriedCharlize TheronGiovanni Ribisi a Liam Neeson.

Co: Hercules: The Thracian Wars
Kdy: 24. července
Dwayne Johnson ve filmu  / HerculesZatímco první letošní Herkules vypadá v trailerech nefalšovaně tragicky, ten druhý má jedno testosteronové eso v rukávu. Jmenuje se Dwayne „The Rock“ Johnson, aneb lidská hora, jež s věkem nabírá charisma a svalovou hmotu. Thrácké války jsou adaptací komiksu a dávají příslib obstojné řeži. Tvůrci se zveřejňováním materiálu poněkud šetří, tak si jen připomeňme, že režisérskou sesli obsadil Brett Ratner a vedle Rocka se objeví například John HurtRufus Sewell či Joseph Fiennes.

Co: Lucy
Kdy: 7. srpna
Luc Besson stále žije, stále točí a tentokrát bude dirigovat Morgana FreemanaScarlett Johansson a „Oldboye“ Choi Min-sika. Scarlett v nejnovějším francouzově výplachu získává superschopnosti díky pašování speciálních drog, nicméně ze stejného důvodu silně hazarduje se svým životem. Posléze se rozhodne vyhledat profesora přes lidskou evoluci (Freeman), aby jí pomohl. Besson si sám napsal scénář a má přinejmenším štěstí, že Černé vdově Johanssonce role superagentek sluší.

Co: The Expendables 3
Kdy: 14. srpna
Banner filmu  / The Expendables 3Začíná se nám z toho stávat trochu kolovrátek, každopádně Sylvester Stallone opět povolává bandu akčních veteránů a velí do útoku. Novými tvářemi budou Antonio BanderasHarrison Ford, někdejší upírobijec Wesley Snipes a především Mel Gibson, jenž bude vedle artrózy hlavním záporákem Slyovy sebranky. Předchozí díly nabídly de facto pouze příležitost ke splnění vlhkého snu kluků, kteří už dávno klukama nejsou, ale proč si to neužít znovu. Režíruje nezkušenný Patrick Hughes, autor povedených Cedulek.

Oficiální teaser filmu Expendables 3

Co: Sin City 2: Dáma, pro kterou se zabíjí (Sin City: A Dame to Kill For)
Kdy: 21. srpna
Josh Brolin ve filmu Sin City 2 / Sin City: A Dame to Kill ForPřed devíti lety natočili Robert RodriguezQuentin Tarantino a autor původního komiksu Frank Miller stylovku Sin City - Město hříchu. Film s relativně skromným rozpočtem sklízel komerční úspěch a cizí nebyl ani kritikům. Miller se po famózním vstupu na filmové plátno oprostil od svých kumpánů a pokusil se o další pecku, nicméně Spirit byl veřejností roztrhán jako filmová životnost Seana Beana. Ve druhém Městě hříchu se proto do hry vrací Rodriguez a s ním celá plejáda herců z jedničky, jmenovitě Mickey RourkeJessica AlbaRosario Dawson či Clive Owen. Novými tvářemi pro drsné kratochvíle budou Eva GreenJoseph Gordon-LevittRay Liotta a Josh Brolin.

Co: Teenage Mutant Ninja Turtles
Kdy: 28. srpna
Alan Ritchson, Megan Fox při natáčení filmu A filmově nabitý srpen pokračuje. Želvy Ninja letos slaví třicet let svojí existence a producent Michael Bay se rozhodl, že z komiksových pizzožroutů v krunýři udělá... mimozemšťany. Ale není to vlastně jedno? April O'Neil si totiž střihne Megan Fox, díky které si nemalé procento mužských diváků ani nevšimne, že jsou ve filmu nějaké želvy. Roli Trhače uzmul William Fichtner. Poněkud méně radostnou zprávou je, že režírovat bude rutinér Jonathan Liebesman.

Co: Labyrint: útěk (The Maze Runner)
Kdy: 18. září
Fotografie z filmu  / The Maze Runner I teenageři potřebují svůj malý hit. Labyrint vypráví o skupině kluků, kteří přišli o paměť a ocitají se v neznámém prostředí (jak originální). Všude kolem nich se rozkládá obrovské bludiště. Autor knižní předlohy James Dashner nepopírá, že jde o román pro mladé, nicméně také říká, že se můžeme těšit na sci-fi variaci Pána much. Režisér Wes Ball se na scénu uvedl efektním (a bezduchým) kraťasem Ruin a bude se snažit ukočírovat plejádu vesměs neznámých herců. Abychom nezapomněli - vše je zasazeno do postapokalyptického světa. Možná to přeci jen bude stát za to...

Co: Dracula Untold
Kdy: 2. října
Luke Evans ztvární Draculu v chystaném filmu Dracula UntoldAneb Dracula začíná. O tomhle projektu se mluví už dlouho a bylo s ním spojováno mnoho jmen, finální verze se nakonec ujal debutující Gary Shore. Film sleduje legendární postavu světa upírů, jíž není nikdo jiný, než Vlad III. Dracula, alias Vlad Tepes (Napichovač). Dracula chce za každou cenu ubránit svou zemi, svůj lid i svou rodinu před invazí tureckých vojsk do Rumunska, díky čemuž se nakonec upíše ďáblu. Co se z něj potom stane, to všichni víme. Dodejme jen, že před časem byl tento film prezentován jako mimořádně brutální dílo (včetně objasnění, proč se Vladovi říkalo napichovač). Nechme se překvapit. V hlavních rolích se představí Luke Evans a Dominic Cooper.

Co: Paranormal Activity 5
Kdy: 23. října
Fotografie z filmu Paranormal Activity: Prokletí / Paranormal Activity: The Marked OnesNe, děs ještě neskončil. Zatímco mnozí diváci trnou hrůzou, jak se tahle fraška mění v nekonečný seriál, jiným divákům vlasy hrůzou skutečně vstávají a neváhají Paranormálním aktivitám solit penízky. V lednu již měl premiéru spin-off Paranormal Activity: Prokletí, ve druhé polovině roku se dočkáme oficiálního pokračování. Režisérem je debutující Gregory Plotkin, jehož dosavadní práce se týkala filmové střižny. Fanoušci série nechť jsou v pozoru.

Co: Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day
Kdy: 6. listopadu
Film s opravdu dlouhým, nezvyklým, komickým a praštěným názvem natáčí Miguel Arteta, jehož zkušenosti se dosud pohybovaly na hřišti televizních seriálů. Synopse je poměrně strohá: Titulní hrdina se probudí se žvýkačkou ve vlasech a v průběhu dne je všechno stále horší a horší - soudě dle názvu si užijeme jeden opravdu příšerný den. Hrají Steve Carell a Jennifer Garner.

Co: Fury
Kdy: 13. listopadu
Shia LaBeouf, Jon Bernthal, Brad Pitt, Michael Peña, Logan Lerman ve filmu  / FuryJe tam Brad Pitt v tanku a bojuje proti náckům, to opravdu potřebujete vědět víc? Tak dobře. Jedná se již o druhý letošní počin režiséra Davida Ayera a po Pittově boku se v něm objeví mj. Shia LaBeoufMichael Peña či Jon Bernthal. O co půjde? Inu, film sleduje v závěru Druhé světové války pětičlenou posádku tanku, která se rozhodne, že vypálí nacistické nestvůře jeden ultimátní pohlavek. Přejme téhle bitvě za osmdesát milionů úspěch.

CoNoc v muzeu 3 (Night at the Museum 3)
Kdy: 25. prosince
Třetí díl přiblblé, nicméně také úspěšné série na nás zaútočí o Vánocích a v opětovné režii Shawna Levyho přinese opětovná dobrodružství Bena Stillera v muzeu, jež se po nocích mění v bláznivou arénu ožívajících exponátů. O příběhu zatím není mnoho známo, nicméně vzhledem k tomu, že se o trilogii stará stále stejný tým, dá se čekat další nášup téhož. Inu, mlaťme slámu, dokud sype.

Čtvrtou a závěrečnou část preview roku 2014 vám přineseme o víkendu. Na co ze zmíněných snímků se nejvíce těšíte vy?

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Cillian Murphy bude hájit spravedlnost (26.03.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Rozhovor dekády (19.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu