Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 13. 12. 2013 - 19. 12. 2013

TV tipy: Vánoční klasika, Predátoři a James Bond

Vydáno: 13.12.2013 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jelikož se Vánoce blíží mílovými kroky, je televizní program plný osvědčené a úspěšné klasiky. I z toho důvodu najdete v našem výběru snímky, na které se v průběhu roku zkrátka nedostává. Většinou jde o velmi slušné žánrovky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Odvaha pod palbou (Courage Under Fire) (pátek 13. 12., Prima Cool, 22.15 - 00.35)

Plakát filmu Odvaha pod palbou / Courage Under FireNetradiční válečné drama ostříleného Edwarda Zwicka doplácí na vysoké ambice. Tvůrce se totiž soustředil na psychologickou linii a zobrazení jedné situace z několika úhlů pohledu a nedokázal tak úplně vyvážit tempo a napětí. Příliš mu nepomáhají ani odstup od všech postav a nedostatek emocí. Na druhou stranu měl k dispozici výborné herce, mezi nimiž nechybí Denzel Washington, Meg Ryan nebo Lou Diamond Phillips, kteří snímek drží nad vodou i ve slabších chvílích, a poměrně atraktivní téma. Žánrová jednohubka, která neurazí. 

Synopse: Během války v Perském zálivu je jako velitel tanku nasazen důstojník Serling (Denzel Washington). V noci se jeho vozidlo ocitne uprostřed palby, takže vydá rozkaz zničit nepřítele. Když se situace uklidní, Serling zjistí, že v akci zlikvidoval i jedno z vozidel americké armády, ve kterém zahynul jeho přítel. Za několik měsíců je Serling vyznamenán a armáda se k incidentu už nechce vracet. Jenže muž se pocitu viny zbavit nedokáže.

Zajímavost: Matt Damon kvůli menší roli vojáka zhubl o osmnáct kilogramů. 

Oficiální trailer filmu Odvaha pod palbou / Courage Under Fire

Pod povrchem (What Lies Beneath) (pátek 13. 12., Prima, 23.25 - 02.15)

Plakát filmu Pod povrchem / What Lies BeneathNa dlouhých dvanáct let poslední hraný film Roberta Zemeckise sice není nikterak originální a využívá spousty klišé, slavný tvůrce ho ovšem natočil tak, že nenudí ani chvilku. Prostor k vyniknutí tak dostávají hutná atmosféra, solidní napětí a výtečné ústřední duo, které ztvárnili Harrison FordMichelle Pfeiffer. Je pravda, že příběh je předvídatelný a nikoho nepřekvapí, vzhledem ke svižnému tempu to ale zase tak nevadí. Mrzí jen zbytečně akční finále.

Synopse: Claire Spencer (Michelle Pfeiffer) se kvůli manželovi vzdala nadějné hudební kariéry. Její muž Norman (Harrison Ford) jí za to miluje. Když se však žena jednoho dne zmíní o tom, že v jejich domě slyší záhadné hlasy a zjevuje se jí podivná osoba, zdánlivě dokonalé manželství získává první trhliny. Ačkoli muž přesvědčuje Claire o tom, že jde jen o její představy, ta začíná pátrat po tom, co se vlastně děje. A to, co se dozví, se jí líbit určitě nebude. 

Zajímavost: Dům, v němž se děj odehrával, byl krátce po natáčení zbourán, neboť nesplňoval místní stavební předpisy.

Originální trailer filmu Pod povrchem / What Lies Beneath

Mapa mého světa (A Map of the World) (sobota 14. 12., Prima Love, 20.15 - 23.15)

Plakát filmu Mapa mého světa / A Map of the WorldV našich končinách ne moc známé drama zaujme silným a atraktivním příběhem. Režírující Scott Elliott ale jeho realizaci úplně nezvládl, protože se na divácké emoce snaží působit příliš křečovitě a jeho snaha tak vychází naprázdno. Nepotěší ani předvídatelný děj a lehce přehnaná délka. Jinak tu ale najdete pár výtečně zrealizovaných momentů a hlavně Sigourney WeaverJulianne Moore v titulních rolích, které jsou naprosto fantastické. Milovníci uvěřitelných a civilních filmů by ale měli být vesměs spokojeni.

Synopse: Školní zdravotní sestra Alice (Sigourney Weaver) žije na farmě v malém městečku, má dvě nádherné holčičky, milujícího manžela (David Strathairn) a nejlepší kamarádku Theresu (Julianne Moore). Jednoho dne slíbí Alice, že vezme Theresiny děti společně s těmi svými k vodě. Jenže při koupání dojde k tragédii a věrné přátelství je rázem vystaveno nejtěžší zkoušce, která je plná bolesti a provinění. 

Zajímavost: Snímek měl premiéru v nesoutěžní sekci festivalu v Torontu.

Originální trailer filmu Mapa mého světa / A Map of the World

V tajné službě Jejího veličenstva (On Her Majesty´s Secret Service) (sobota 14. 12., ČT2, 20.55 - 23.15)

Plakát filmu Ve službách jejího veličenstva / On Her Majesty's Secret ServicePro vývoj postavy Jamese Bonda zcela zásadní snímek platí za jednu z nejopovrhovanějších bondovek vůbec. Dáno je to tím, že nesmrtelného agenta si tu jedinkrát v životě zahrál George Lazenby, jenže nedisponoval přílišným charismatem a roli pojal zcela jinak. Ve výsledku je ale nutno přiznat, že režírující Peter R. Hunt zvládl výtečné akční scény, vytvořil parádní atmosféru a nešetřil ani svérázným humorem. Záporáka si vystřihl neméně výborný Telly Savalas, klíčovou úlohu bondgirl zvládla Diana Rigg. Nechybí ani famózní soundtrack. Škoda jen přílišné délky a pomalejšího rozjezdu.  

Synopse: Ernst Blofeld (Telly Savalas) osnuje ve svém ústavu vysoko v Alpách ďábelský plán, který může být osudný pro celý svět. Vyvinul totiž smrtící virus, který chce po Zemi šířit pomocí mladých dívek, které již shromáždil ve své laboratoři. Do Švýcarska se však také vydává James Bond (George Lazenby), který je svému nepříteli již dlouho na stopě.

Zajímavost: Jde o první film v celé sérii, v němž byly použity flashbacky, zpomalovačka a v němž Bond lyžuje.

Oficiální trailer filmu V tajné službě Jejího veličenstva / On Her Majesty´s Secret Service

Safe (Safe) (sobota 14. 12., Nova, 22.15 - 00.05)

Plakát filmu  / SafeAkční thriller je poctivou žánrovou oldschoolovou podívanou s ryze béčkovým nádechem. Režisér Boaz Yakin si nenapsal nijak zázračný scénář a všechno vsadil na svěží a údernou režii, velké množství bitek a nápaditých choreografií a Jasona Stathama v hlavní roli. Nic dalšího skutečně nečekejte, protože příběh je nesmyslný, jednoduchý a jakási snaha o psychologii postav vyznívá směšně. Příznivce hlavní hvězdy a ohroženého žánru ale snímek rozhodně potěší.

Synopse: Zápasník bojových umění Luke Wright (Jason Statham) pokazí zmanipulovaný zápas a ruská mafie pro výstrahu zavraždí jeho ženu a každého, s kým by se pokusil navázat kontakt. Muž se tak ocitá na okraji společnosti a uvažuje o sebevraždě. Do cesty se mu připlete desetiletá čínská dívka Mei (Catherine Chan), kterou pronásledují ruští mafiáni. Luke najednou ucítí šanci na pomstu a získává novou chuť do života. 

Zajímavost: Snímek se z větší části natáčel v New Yorku a ve Philadelphii.

Originální trailer filmu Safe / Safe

Predátoři (Predators) (sobota 14. 12., Prima, 22.40 - 00.55)

Plakát filmu Predátoři / PredatorsNěco mezi remakem a poctou naprosté žánrové klasice asi neuspokojí úplně každého, stranou zájmu by ale zůstat úplně nemělo. Režírující Nimród Antal zásadně neselhává a servíruje slušnou akci, údernou hudbu, potřebné tempo, vtipné hlášky a nutné napětí. K zahození není ani obsazení, v němž hrají prim Adrien Brody, Alice Braga, Oleg Taktarov, lehce upozaděný Danny Trejo a výborný, leč zbytečný Laurence Fishburne. Kvality sráží delší stopáž, viditelně digitální triky a nesmyslně dlouhé dialogové scény. Ve výsledku ale solidní záležitost. 

Synopse: Elitní žoldák Royce (Adrien Brody) je unesen na neznámé místo, kde se setkává s dalšími, zdánlivě náhodně vybranými jedinci. S výjimkou jednoho zneuznaného lékaře však mají společné to, že jde o nebezpečné zabijáky, žoldáky a odsouzené trestance, kteří se mají stát živou kořistí nové rasy Predátorů. Ačkoli by se nejraději povraždili navzájem, musí se spojit proti děsivému nepříteli. 

Zajímavost: Brody nabral kvůli roli zhruba jedenáct kilogramů svalové hmoty.

Originální trailer filmu Predátoři / Predators

Napříč vesmírem (Across the Universe) (sobota 14. 12., Nova Cinema, 23.40 - 01.45 / neděle 15. 12., 03.50 - 06.00)

Plakát filmu Napříč vesmírem / Across the UniverseRomantický muzikál sestavený z repertoáru legendární kapely The Beatles zaujme rozhodně po vizuální stránce. Režírující Julie Taymor nešetří barvami a servíruje chvílemi kýčovitou, ale relativně fungující podívanou a sází na na Oscara nominované kostýmy. Mnohem hůř je na tom příběh, který je předvídatelný, plný klišé a nenápaditý. Na to doplácí zejména hlavní romantická linie. Snaha o poselství se jakž takž daří, i když autorka jakýsi přesah ukrývá na žánr možná až moc hluboko, takže se míjí účinkem. Radost ale udělá obsazení, v němž hlavní role získali spolehliví a sympatičtí Jim SturgessEvan Rachel Wood. Pro milovníky žánru jasná volba.

Synopse: Milenci Jude (Jim Sturgess) a Lucy (Evan Rachel Wood), jejichž vztah probíhá v divokých šedesátých letech, jsou společně s menší skupinkou přátel a hudebníků vtaženi do víru protiválečného a protikulturního hnutí. Pohnuté události oba zamilované rozdělí, ti tudíž musí navzdory osudu najít zpět cestu jeden k druhému. 

Zajímavost: Drtivá většina skladeb byla nahrávána přímo na place a nebylo nutné je dabovat později.

Originální trailer filmu Napříč vesmírem / Across the Universe

Cesta bojovníka (Merantau) (úterý 17. 12., ČT2, 00.00 - 01.50)

Plakát filmu Cesta bojovníka / MerantauIndonéské akční drama je zajímavou ukázkou jiného asijského pojetí žánru. Režisér a scenárista Gareth Evans celou dobu osciluje mezi dobrými nápady a filmařskou naivitou spočívající hlavně v přehnanosti některých momentů. Choreografie bojových scén možná není tak propracovaná a je spíše umírněná, to je ale vykompenzováno přehledností a nezbytným nábojem. Potěší také absence jakýchkoli pokusů o humor a docela obstojný Iko Uwais v titulní roli, který není pouze typickým toporným hrdinou. Spíše fanouškovská záležitost, která ovšem přijde vhod. 

Synopse: Mladík Yuda (Iko Uwais) se na západní Sumatře připravuje na tzv. Merantau - prastarý rituál přerodu z jinocha v muže. Kvůli tomu musí opustit rodinu a vydat se do Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Jenže život tu není jednoduchý a po sérii neúspěchů si Yuda přestává být budoucností jist. Náhodou se setká s dívkou Astrií (Sisca Jessica), která je obětí obchodníků s lidmi. Když se mu ji podaří osvobodit, rázem má v patách gang, který touží po svém zboží a po odplatě.

Zajímavost: Poprvé v historii se v tomto snímku objevilo bojové umění Silat, které je charakteristické pomalými pohyby.

Originální trailer filmu Cesta bojovníka / Merantau

Vztekle tvá (The Upside of Anger) (úterý 17. 12., ČT2, 21.50 - 23.45)

Plakát filmu Vztekle tvá / The Upside of AngerV zahraničí mnohem vřeleji přijatý počin režiséra a scenáristy Mikea Bindera doplácí hlavně na to, že neví, zda chce být komedií, nebo dramatem. Tvůrce se tak po celou dobu pohybuje mezi oběma žánry a příliš se mu nedaří je nějak vyvážit. Příběhová stránka je příjemně civilní a uvěřitelná, i když předvídatelná a neoriginální. To by ale až tak vadit nemělo, neboť klíčové role ztvárnili vynikající Joan Allen a velmi dobrý, i když malinko zastíněný Kevin Costner. Absolutně nenáročná a neškodná oddechovka.

Synopse: Terry Wolfmeyer (Joan Allen) opustil manžel a ponechal ji na pokraji zoufalství  a napospas čtyřem dcerám. Osamělá žena brzy naváže zvláštní vztah se svým zdánlivě nevlídným sousedem Dennym (Kevin Costner). Vypadá to, že jediné, co je spojuje, je láska k alkoholu, jenže i pro ně platí, že štěstí najdeš tam, kde ho čekáš nejméně.

Zajímavost: Costner přibral kvůli roli devět kilogramů.

Oficiální trailer filmu Vztekle tvá / The Upside of Anger

Don Juan DeMarco (Don Juan DeMarco) (středa 18. 12., Nova Cinema, 21.40 - 23.25 / čtvrtek 19. 12., 00.10 - 01.40)

Plakát filmu  / Don Juan DeMarcoZajímavé romantické komediální drama by bohužel potřebovalo výraznějšího tvůrce a odvážnější přístup. Režisér a scenárista Jeremy Leven se totiž pokouší banální příběh oživit filozofováním o vztazích a lásce jako takové, což se mu sice poměrně daří, jenže jeho přístup je sázkou na jistotu, tudíž mnoho atraktivních momentů vyšumí do prázdna. Občasné nudě se tak neubráníte a moc na tom nemění ani to, že v hlavních rolích se objevují Marlon Brando, Johnny Depp a Faye Dunaway. Sluší se ještě zmínit, že ústřední píseň byla nominována na Oscara. Lehce nadprůměrná žánrovka.

Synopse: Jedenadvacetiletý mladík (Johnny Depp) tvrdí, že je slavný Don Juan DeMarco, měl tisíce žen a je nejlepším milencem na světě. Odmítla ho jen jediná - Dona Ana (Géraldine Pailhas). Kvůli ní chce skočit z obrovského billboardu. V tom mu zabrání psychiatr Jack Mickler (Marlon Brando), který má zároveň rozhodnout o jeho dalším osudu. Ani jeden z nich netuší, jak je toto setkání vzájemně ovlivní. 

Zajímavost: Nejtěžší na práci s Brandem bylo dle Deppa udržet vážnou tvář.

Oficiální trailer filmu Don Juan DeMarco / Don Juan DeMarco

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu