Trailer: Space opera Jupiter Ascending chce překonat Matrix

Vydáno: 10.12.2013 05:00 - | foto: facebook tvůrce

Jupiter Ascending byl od zvěřejnění směšně působící zápletky a prvních fotografií s okázale campovými kostýmy vysmívaným projektem. Trailer space opeře sourozenců Wachowských napravuje reputaci.
Fotografie z natáčení filmu  / Jupiter AscendingSourozenci Wachowští po dvou formálně nesmírně progresivních, ale kasovně neúspěšných adaptacích Speed RacerAtlas mraků potřebují kasovní trhák. Space opera Jupiter vychází, kterou duo režíruje podle svého původního scénáře, by komerčně úspěšná být mohla. "Od tvůrců Matrixu" díky kultovnímu statusu prvního dílu trilogie může na některé diváky stále zabírat. A i kritici Atlasu mraků, na kterém se vedle dynamického dua podílel ještě německý režisér, scenárista a skladatel Tom Tykwer, ze všech dějových linií nejvíc vyzdvihovali sci-fi část Wachowských.

Na rozdíl od Atlasku mraků není problém s prezentováním zápletky na krátké ploše upoutávky, protože se pouze variují mytické vzorce a archetypální postavy (záchrana princezny a utvoření páru s ní). A na rozdíl od Speed Racera trailer neodrazuje část divácké skupiny svou okázalou stylizovaností, přestože první fotografie z natáčení, které prozrazovaly inspiraci různými národními folklóry včetně toho ruského, nasvědčovaly opak. 

Z traileru se zdá, že se mnohem komplexnější záležitost kondenzuje do genderově "nekorektní", ale pro většinu přijatelné podívané o odlišném páru ze dvou různých světů, který naruší stávající řád, aby mohl být spolu. Ovšem styl i kostýmy zjevně ovlivněné klasikami jako Blade RunnerTerminátorTHX 1138 spolu s náznaky propracovaného fikčního světa dávají najevo, že ambice tvůrců budou nemalé. Svědčí o tom i jejich prohlášení, že chtějí posunout matrixovský bullet-time na novou úroveň.

Na jakou, se podívejte v traileru:

První upoutávka k filmu Jupiter Ascending.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Aha, další fantasy, která se bude prezentovat j... (Sýr, 10.12.2013 16:36) Reagovat

    Aha, další fantasy, která se bude prezentovat jako sci-fi. To už mě nebaví.

  • "Speed Racer" a nesmírně progresivní? Taková n... (Overthinker, 10.02.2014 07:56) Reagovat

    "Speed Racer" a nesmírně progresivní? Taková neskutečná kýčovitá sračka se podle mě teda jen tak nevidí.Když sem na to náhodně koukal u otce na TV tak sem jen nevěřícně kroutil hlavou, že takovou příšernost natočili Wachowští...

  • Jupiter Ascending (IgorKL, 08.03.2015 21:36) Reagovat

    Geniálny film. Ak by som mal hodnotit na skale od 0 do 10 tak námet, dej, hudba, efekty, akčné scény, láska, skrátka všetko excelentné. Hodnotím 20!!!!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY