Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Soutěž o auto, zájezdy, notebooky - www.POJISTENI.cz
National Board of Review: Filmem roku je indie romance Her

National Board of Review: Filmem roku je indie romance Her

Vydáno: 05.12.2013 19:00 v sekci Novinky | Zprávy - Marek Slovák

Američtí recenzenti vybrali nejlepší domácí i zahraniční, fikční i dokumentární, mainstreamové i indie snímky tohoto roku. Výsledky spolu s komentářem najdete v článku.

SDÍLET:    
Joaquin Phoenix, Amy Adams, Spike Jonze při natáčení filmu  / HerDen poté, co své preference dali najevo newyorští kritici, přišlo national Board of Review s podrobným seznamu toho nejlepšího, co letos stálo v angloamerické kinodistribuci za pozornost. Nejlepším filmem byla vyhlášena atypická romance mezi mužem a strojem se ženským hlasem Her, jejíž tvůrce Spike Jonze byl zvolen nejlepším režisérem. Znamená to, že se má s tímto indie počinem počítat i na Oscarech? Mezi nominovanými v kategorii Nejlepší celovečerní film nejspíš ano, protože za posledních třináct let se National Board of Review trefilo vždy. Mezi oceněnými ale s největší pravděpodobností ne, protože od roku 2008, kdy sošku získal Milionář z chatrče, se "Nejlepší film" podle National Board of Review neshodoval s většinovým názorem Akademiků.

Podrobný seznam, který je rozčleněn podle kategorií i typu produkce, si můžete přečíst níže:  

Nejlepší film: Her.
Nejlepší režie: Spike Jonze (Her).
Nejlepší herec: Bruce Dern (Nebraska).
Nejlepší herečka: Emma Thompson (Saving Mr. Banks).
Nejlepší herec ve vedlejší roli: Will Forte (Nebraska)
Nejlepší herečka ve vedlejší roli: Octavia Spencer (Fruitvale Station).
Nejlepší adaptovaný scénář: Terence Winter (Vlk z Wall Streetu).
Nejlepší animovaný film: The Wind Rises.
Průlomový herecký výkon: Michael B. Jordan (Fruitvale Station).
Průlomový herecký výkon: Adele Exarchopoulos (Život Adéle).
Nejlepší režijní debut: Ryan Coogler (Fruitvale Station).
Nejlepší zahraniční (cizojazyčný) film: The Past.
Nejlepší dokument: Stories We Tell.
"William K. Everson Film History Award": George Stevens Jr.
Nejlepší herci (ansábl): Zmizení.
"Spotlight Award": spolupráce Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
National Board of Review - cena za svobodu vyjádření: Wadjda.
Cena za kreativní inovaci: Gravitace.

Top filmy (v abecedním pořadí):
12 let v řetězech
Fruitvale Station
Gravitace
Inside Llewyn Davis
Lone Survivor
Nebraska
Zmizení
Saving Mr. Banks
Walter Mitty a jeho tajný život
Vlk z Wall Streetu

Top 5 zahraničních (cizojazyčných) filmů (v abecedním pořadí):
Beyond the Hills
Gloria
Velmistr
Únos
Hon

Top 5 dokumentů (v abecedním pořadí):
20 Feet from Stardom
The Act of Killing
After Tiller
Casting By
The Square

Top 10 nejlepších nezávislých filmů (v abecedním pořadí):
Ain't Them Bodies Saints
Klub poslední naděje
In a World...
Mother of George
Much Ado About Nothing
Mud
Za borovicovým hájem
Short Term 12
Sightseers
The Spectacular Now

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TOP 20 ČR: 20. týden
TOP 20 ČR: i v Česku na vrchol žebříčku pronikl Vetřelec Vedení po dvou týdnech převzal od sequelu ke Strážcům Galaxie Ridley Scott se snímkem Vetřelec: Covenant, třetí příčku obsadil méně úspěšný Král Artuš: Legenda o meči. čtěte zde
Vydáno: 23.05.2017 17:00 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Twin Peaks (2017) 10/10
TV kritika: Twin Peaks (2017) - postmoderna je mrtva, ať žije moderna! TWIN PEAKS. Kultovní seriál Městečko Twin Peaks se po více než pětadvaceti letech vrací a možná klame tím, čím ve skutečnosti je. Jak se vyvedly první čtyři části, režírované Davidem Lynchem? čtěte zde
Vydáno: 23.05.2017 01:25 v sekci Články | Televize
0
Box office: 20. víkend
Box office: Vetřelec: Covenant přebírá vedení Vetřelec: Covenant jen těsně překonal Strážce Galaxie Vol. 2, čímž je po dvou týdnech odsunul z čela žebříčku Box Office. I tak je ale otvírák nejnovějšího filmu Ridleyho Scotta spíše zklamáním. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2017 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Téma: Deset nejlepších filmů Davida Lynche
Téma: Deset nejlepších filmů Davida Lynche David Lynch se vrací na televizní obrazovky s revivalem svého kultovního seriálu Městečko Twin Peaks. Lynch však proslul především jako filmový režisér. V tomto článku jsme se pokusili seřadit všechny jeho celovečerní filmy od... čtěte zde
Vydáno: 20.05.2017 19:03 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 19. 5. 2017 - 25. 5. 2017
TV tipy: Maršál, Robinsonovi, Austin Powers a myšák Stuart Little jsou kamarádi do deště Čas od času se stane, že televize diváky pěkně "vypečou" a program sestaví jen z repríz a na atraktivní počiny rezignují. Přesně k tomu došlo v tomto týdnu, takže v našem seznamu najdete filmy, které byste tam rozhodně nečekali. čtěte zde
Vydáno: 19.05.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- The Irishman se začne natáčet v létě (10.05.2017 15:54 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: The Circle ukazuje, jak nám internet a aplikace kradou soukromí (28.04.2017 18:08 v Recenze | Premiéry)
- Scorsese, De Niro a DiCaprio opět spolu (23.04.2017 11:28 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Nezvaná Godzilla se ztratí v Mnichově a způsobí apokalypsu v Hollywoodu (21.04.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Volání netvora: Příběh života – smrtelně vážné ne-fantasy (29.03.2017 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Život – kde si Vetřelec podává ruku s Gravitací (23.03.2017 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Warner Bros. chce rebootovat Matrix (15.03.2017 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Margot Robbie bude "Marian" v rebootu Robina Hooda (06.03.2017 20:45 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: Logan: Wolverine je masivní úspěch (06.03.2017 07:30 v Komentáře | Box office)
- Oscar 2017: Nejlepší film (26.02.2017 10:00 v Články | Publicistika)
- Netflix přebírá Scorseseho mafiánský opus The Irishman (22.02.2017 17:12 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Scorseceho Mlčení učaruje, ale slovy přímo plýtvá (20.02.2017 17:00 v Recenze | Premiéry)
- Láska nebeská: čeká nás krátkometrážní pokračování (16.02.2017 09:25 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Zlatým lékem na život v Trainspottingu je mlčení (15.02.2017 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2017: Nejlepší herečka v hlavní a vedlejší roli (14.02.2017 09:56 v Články | Publicistika)
- Oscar 2017: Technické kategorie (09.02.2017 09:10 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   20/2017

Vetřelec: Covenant
7/10

Druhý díl volné filmové trilogie, která předchází původnímu Vetřelci, je variací na předcházející snímek Prometheus, do něhož jsou vpleteny známé prvky vesmírného hororu.


Chaty

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (9x)
Wish Upon (2x)
Mumie (4x)
Twin Peaks (18x)
Liga spravedlnosti (1x)
Aquaman (2x)
The Alienist (4x)
Okja (3x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver