Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
National Board of Review: Filmem roku je indie romance Her

National Board of Review: Filmem roku je indie romance Her

Vydáno: 05.12.2013 19:00 v sekci Novinky | Zprávy - Marek Slovák

Američtí recenzenti vybrali nejlepší domácí i zahraniční, fikční i dokumentární, mainstreamové i indie snímky tohoto roku. Výsledky spolu s komentářem najdete v článku.

SDÍLET:    
Joaquin Phoenix, Amy Adams, Spike Jonze při natáčení filmu  / HerDen poté, co své preference dali najevo newyorští kritici, přišlo national Board of Review s podrobným seznamu toho nejlepšího, co letos stálo v angloamerické kinodistribuci za pozornost. Nejlepším filmem byla vyhlášena atypická romance mezi mužem a strojem se ženským hlasem Her, jejíž tvůrce Spike Jonze byl zvolen nejlepším režisérem. Znamená to, že se má s tímto indie počinem počítat i na Oscarech? Mezi nominovanými v kategorii Nejlepší celovečerní film nejspíš ano, protože za posledních třináct let se National Board of Review trefilo vždy. Mezi oceněnými ale s největší pravděpodobností ne, protože od roku 2008, kdy sošku získal Milionář z chatrče, se "Nejlepší film" podle National Board of Review neshodoval s většinovým názorem Akademiků.

Podrobný seznam, který je rozčleněn podle kategorií i typu produkce, si můžete přečíst níže:  

Nejlepší film: Her.
Nejlepší režie: Spike Jonze (Her).
Nejlepší herec: Bruce Dern (Nebraska).
Nejlepší herečka: Emma Thompson (Saving Mr. Banks).
Nejlepší herec ve vedlejší roli: Will Forte (Nebraska)
Nejlepší herečka ve vedlejší roli: Octavia Spencer (Fruitvale Station).
Nejlepší adaptovaný scénář: Terence Winter (Vlk z Wall Streetu).
Nejlepší animovaný film: The Wind Rises.
Průlomový herecký výkon: Michael B. Jordan (Fruitvale Station).
Průlomový herecký výkon: Adele Exarchopoulos (Život Adéle).
Nejlepší režijní debut: Ryan Coogler (Fruitvale Station).
Nejlepší zahraniční (cizojazyčný) film: The Past.
Nejlepší dokument: Stories We Tell.
"William K. Everson Film History Award": George Stevens Jr.
Nejlepší herci (ansábl): Zmizení.
"Spotlight Award": spolupráce Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
National Board of Review - cena za svobodu vyjádření: Wadjda.
Cena za kreativní inovaci: Gravitace.

Top filmy (v abecedním pořadí):
12 let v řetězech
Fruitvale Station
Gravitace
Inside Llewyn Davis
Lone Survivor
Nebraska
Zmizení
Saving Mr. Banks
Walter Mitty a jeho tajný život
Vlk z Wall Streetu

Top 5 zahraničních (cizojazyčných) filmů (v abecedním pořadí):
Beyond the Hills
Gloria
Velmistr
Únos
Hon

Top 5 dokumentů (v abecedním pořadí):
20 Feet from Stardom
The Act of Killing
After Tiller
Casting By
The Square

Top 10 nejlepších nezávislých filmů (v abecedním pořadí):
Ain't Them Bodies Saints
Klub poslední naděje
In a World...
Mother of George
Much Ado About Nothing
Mud
Za borovicovým hájem
Short Term 12
Sightseers
The Spectacular Now

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 50. týden
Kinopremiéry: Obávaný poslední z Jediů vyzve Seveřanku Thelmu Jako už tradičně je poslední velkou premiérou roku film ze světa Star Wars, tentokrát dokonce regulérní osmá epizoda. A je logické, že srovnatelnou konkurenci nemá, alternativou tak budiž tři evropská dramata a jedna komedie. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Jumanji: Vítejte v džungli 4/10
Recenze: V Jumanji: Vítejte v džungli se z deskové hry stala videohra bez pravidel V pokračování dobrodružného filmu Jumanji z roku 1995 se stejnojmenná desková hra přetvoří ve videohru, která vcucne několik teenagerů do svého herního světa uprostřed džungle. čtěte zde
Vydáno: 12.12.2017 21:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Zlaté glóby 2017: Nominacím vévodí Tvář vody a Akta Pentagon
Zlaté glóby 2017: Nominacím vévodí Tvář vody a Akta Pentagon Před chvílí byly vyhlášeny nominace na 75. výroční předávání filmové ceny Zlatý glóbus. Nejvíce nominací získaly dobový fantasy snímek Guillerma del Tora Tvář vody a Spielbergovo drama Akta Pentagon: Skrytá válka.... čtěte zde
Vydáno: 11.12.2017 15:33 v sekci Novinky | Zprávy
0
Box Office: 49. víkend
Box Office: Další triumf pro animovanou pixarovku Coco Právě uplynulý víkend znamenal další první místo pro pixarovku Coco, kterou nemohla z trůnu setřást jediná novinka, nevýrazná akční komedie Just Getting Started. Výborně si ale vede Francův The Disaster Artist. čtěte zde
Vydáno: 11.12.2017 07:00 v sekci Komentáře | Box office
0
Přání k mání 6/10
Recenze: Český vánoční film Přání k mání překvapuje nápaditou stylizací S vánočně laděným rodinným filmem Přání k mání režisér Vít Karas výrazně překonává svůj předchozí film, pohádku Micimutr. Největším vítězstvím je jeho audiovizuální stylizace. čtěte zde
Vydáno: 10.12.2017 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Creed II získal nového režiséra (12.12.2017 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Tarantinův Star Trek skutečně vznikne. A bude eRko. (08.12.2017 08:48 v Novinky | Zprávy)
- Tarantinův devátý film získal datum premiéry (02.12.2017 08:24 v Novinky | Zprávy)
- Tom Cruise v novém Tarantinově filmu? (16.11.2017 14:58 v Novinky | Zprávy)
- Tarantino hledá pro svůj devátý film nové studio (03.11.2017 14:26 v Novinky | Zprávy)
- Alfonso Cuarón chystá hororovou TV sérii s Caseym Affleckem (19.10.2017 12:41 v Novinky | Zprávy)
- Marvelovský Black Panther se představuje v novém traileru (16.10.2017 17:07 v Novinky | Trailery)
- Creed 2: Sylvester Stallone znovu za kamerou (11.10.2017 11:03 v Novinky | Zprávy)
- Jared Leto bude Hughem Hefnerem v chystaném biopicu (05.10.2017 09:19 v Novinky | Zprávy)
- Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese vzkřísili biopic Roosevelt (27.09.2017 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Gal Gadot a Bradley Cooper budou hrát ve sci-fi Deeper (21.09.2017 10:29 v Novinky | Zprávy)
- The Shape of Water: del Torova romantická fantasy má nový trailer (15.09.2017 09:45 v Novinky | Trailery)
- Zemřel herec Frank Vincent (14.09.2017 18:01 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: Horor To trhal kasovní rekordy (11.09.2017 07:30 v Komentáře | Box office)
- The Shape of Water vítězem 74. ročníku benátského festivalu (09.09.2017 23:25 v Novinky | Zprávy)
- Martin Scorsese a Todd Phillips chystají film o Jokerovi (23.08.2017 05:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: The Meyerowitz Stories: Nová dramedie s Adamem Sandlerem (15.08.2017 21:29 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Jane Fonda a Robert Redford hledají lásku v Our Souls at Night (10.08.2017 15:57 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   48/2017

120 BPM
7/10

Francouzský film 120 BPM je intimním vztahovým gay dramatem, portrétem aktivistického hnutí ACT UP v Paříži 90. let i sugestivní připomínkou, že na AIDS se umírá i dnes.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Jumanji: Vítejte v džungli! (7x)
Altered Carbon (4x)
Tomb Raider (6x)
Star Wars: Poslední z Jediů (1x)
Cizinec ve vlaku (1x)
Out (1x)
Obávaný (1x)
Manželka a manžel (1x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver