Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
National Board of Review: Filmem roku je indie romance Her

National Board of Review: Filmem roku je indie romance Her

Vydáno: 05.12.2013 19:00 v sekci Novinky | Zprávy - Marek Slovák

Američtí recenzenti vybrali nejlepší domácí i zahraniční, fikční i dokumentární, mainstreamové i indie snímky tohoto roku. Výsledky spolu s komentářem najdete v článku.

SDÍLET:    
Joaquin Phoenix, Amy Adams, Spike Jonze při natáčení filmu  / HerDen poté, co své preference dali najevo newyorští kritici, přišlo national Board of Review s podrobným seznamu toho nejlepšího, co letos stálo v angloamerické kinodistribuci za pozornost. Nejlepším filmem byla vyhlášena atypická romance mezi mužem a strojem se ženským hlasem Her, jejíž tvůrce Spike Jonze byl zvolen nejlepším režisérem. Znamená to, že se má s tímto indie počinem počítat i na Oscarech? Mezi nominovanými v kategorii Nejlepší celovečerní film nejspíš ano, protože za posledních třináct let se National Board of Review trefilo vždy. Mezi oceněnými ale s největší pravděpodobností ne, protože od roku 2008, kdy sošku získal Milionář z chatrče, se "Nejlepší film" podle National Board of Review neshodoval s většinovým názorem Akademiků.

Podrobný seznam, který je rozčleněn podle kategorií i typu produkce, si můžete přečíst níže:  

Nejlepší film: Her.
Nejlepší režie: Spike Jonze (Her).
Nejlepší herec: Bruce Dern (Nebraska).
Nejlepší herečka: Emma Thompson (Saving Mr. Banks).
Nejlepší herec ve vedlejší roli: Will Forte (Nebraska)
Nejlepší herečka ve vedlejší roli: Octavia Spencer (Fruitvale Station).
Nejlepší adaptovaný scénář: Terence Winter (Vlk z Wall Streetu).
Nejlepší animovaný film: The Wind Rises.
Průlomový herecký výkon: Michael B. Jordan (Fruitvale Station).
Průlomový herecký výkon: Adele Exarchopoulos (Život Adéle).
Nejlepší režijní debut: Ryan Coogler (Fruitvale Station).
Nejlepší zahraniční (cizojazyčný) film: The Past.
Nejlepší dokument: Stories We Tell.
"William K. Everson Film History Award": George Stevens Jr.
Nejlepší herci (ansábl): Zmizení.
"Spotlight Award": spolupráce Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
National Board of Review - cena za svobodu vyjádření: Wadjda.
Cena za kreativní inovaci: Gravitace.

Top filmy (v abecedním pořadí):
12 let v řetězech
Fruitvale Station
Gravitace
Inside Llewyn Davis
Lone Survivor
Nebraska
Zmizení
Saving Mr. Banks
Walter Mitty a jeho tajný život
Vlk z Wall Streetu

Top 5 zahraničních (cizojazyčných) filmů (v abecedním pořadí):
Beyond the Hills
Gloria
Velmistr
Únos
Hon

Top 5 dokumentů (v abecedním pořadí):
20 Feet from Stardom
The Act of Killing
After Tiller
Casting By
The Square

Top 10 nejlepších nezávislých filmů (v abecedním pořadí):
Ain't Them Bodies Saints
Klub poslední naděje
In a World...
Mother of George
Much Ado About Nothing
Mud
Za borovicovým hájem
Short Term 12
Sightseers
The Spectacular Now

WEDOS.cz - Nejlevnější registrátor domén v ČR, neomezený webhosting, virtuální a dedikované servery

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 20. 10. 2017 - 26. 10. 2017
TV tipy: Šílený Max, Luther, Jindřich IV. a Méďa Béďa se vydávají na zběsilou cestu Tento týden je v televizi dosti specifický, protože se v něm sešlo hned několik méně známých a mnohdy i docela povedených žánrovek. Největším tahákem je ale premiéra vychvalovaného sci-fi Šílený Max: Zběsilá cesta. čtěte zde
Vydáno: 20.10.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Bajkeři 3/10
Recenze: Bajkeři mají Snowboarďáky a Rafťáky jako nedostižný vzor Česká teenagerská komedie Bajkeři vypráví o tom, jak tři kluci, závislí na internetu, počítači a mobilu, vyrazí proti své vůli na kolech do přírody a zjistí, že se s holkama dá bavit i jinak než jen přes sociální sítě.... čtěte zde
Vydáno: 19.10.2017 09:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
matka! 5/10
Recenze: Aronofskyho matka! dělí diváky na dva tábory a děsí biblickými vizemi Drama/horor/podobenství matka! začíná jako intenzivní psychologicky-vztahové dusno, které se ovšem postupně překlápí do krvavých a brutálních biblických alegorií. Těžkopádný blábol, nebo mistrovské, originální a... čtěte zde
Vydáno: 18.10.2017 12:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 42. týden
Kinopremiéry: Před globálním nebezpečím chrání bajkery matka! Ač do kin aktuálně vstupuje sedm premiér, široce atraktivní jsou vlastně jen dvě, a to psychologický snímek Darrena Aronofského matka! a katastrofické sci-fi Geostorm. Divácky navštěvovaná bude zřejmě i tuzemská komedie Bajkeři. ... čtěte zde
Vydáno: 18.10.2017 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
TOP 20 ČR: 41. týden
TOP 20 ČR: severský Sněhulák zmrazil konkurenci Z prvního místa hned po týdnu vymetla Blade Runner 2049 adaptace Nesbøho detektivky Sněhulák, i přes rozpačité ohlasy kritiků. Na třetí místo se nově vyhoupli animovaní poníci v My Little Pony Film. čtěte zde
Vydáno: 17.10.2017 16:00 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Alfonso Cuarón chystá hororovou TV sérii s Caseym Affleckem (19.10.2017 12:41 v Novinky | Zprávy)
- Marvelovský Black Panther se představuje v novém traileru (16.10.2017 17:07 v Novinky | Trailery)
- Creed 2: Sylvester Stallone znovu za kamerou (11.10.2017 11:03 v Novinky | Zprávy)
- Jared Leto bude Hughem Hefnerem v chystaném biopicu (05.10.2017 09:19 v Novinky | Zprávy)
- Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese vzkřísili biopic Roosevelt (27.09.2017 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Gal Gadot a Bradley Cooper budou hrát ve sci-fi Deeper (21.09.2017 10:29 v Novinky | Zprávy)
- The Shape of Water: del Torova romantická fantasy má nový trailer (15.09.2017 09:45 v Novinky | Trailery)
- Zemřel herec Frank Vincent (14.09.2017 18:01 v Novinky | Zprávy)
- Box Office: Horor To trhal kasovní rekordy (11.09.2017 07:30 v Komentáře | Box office)
- The Shape of Water vítězem 74. ročníku benátského festivalu (09.09.2017 23:25 v Novinky | Zprávy)
- Martin Scorsese a Todd Phillips chystají film o Jokerovi (23.08.2017 05:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: The Meyerowitz Stories: Nová dramedie s Adamem Sandlerem (15.08.2017 21:29 v Novinky | Trailery)
- Teaser: Jane Fonda a Robert Redford hledají lásku v Our Souls at Night (10.08.2017 15:57 v Novinky | Trailery)
- Creed 2: Vrátí se Ivan Drago? (09.08.2017 15:37 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel dramatik a herec Sam Shepard (31.07.2017 20:33 v Novinky | Zprávy)
- The Shape of Water: Del Torova hororová pohádka v traileru (20.07.2017 15:25 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Alfréd Veliký předvádí špinavý trik, aby se s Kate a Leopoldem dostal na horskou dráhu (14.07.2017 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   42/2017

matka!
5/10

Drama/horor/podobenství matka! začíná jako intenzivní psychologicky-vztahové dusno, které se ovšem postupně překlápí do krvavých a brutálních biblických alegorií. Těžkopádný blábol, nebo mistrovské, originální a mnohovýznamové veledílo?

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Killing Gunther (4x)
The Punisher (2x)
I, Tonya (1x)
The Shape of Water (1x)
12 Strong (1x)
Hangman (2x)
Bajkeři (6x)
matka! (9x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: FILMSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver