Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
National Board of Review: Filmem roku je indie romance Her

National Board of Review: Filmem roku je indie romance Her

Vydáno: 05.12.2013 19:00 v sekci Novinky | Zprávy - Marek Slovák

Američtí recenzenti vybrali nejlepší domácí i zahraniční, fikční i dokumentární, mainstreamové i indie snímky tohoto roku. Výsledky spolu s komentářem najdete v článku.

SDÍLET:    
Joaquin Phoenix, Amy Adams, Spike Jonze při natáčení filmu  / HerDen poté, co své preference dali najevo newyorští kritici, přišlo national Board of Review s podrobným seznamu toho nejlepšího, co letos stálo v angloamerické kinodistribuci za pozornost. Nejlepším filmem byla vyhlášena atypická romance mezi mužem a strojem se ženským hlasem Her, jejíž tvůrce Spike Jonze byl zvolen nejlepším režisérem. Znamená to, že se má s tímto indie počinem počítat i na Oscarech? Mezi nominovanými v kategorii Nejlepší celovečerní film nejspíš ano, protože za posledních třináct let se National Board of Review trefilo vždy. Mezi oceněnými ale s největší pravděpodobností ne, protože od roku 2008, kdy sošku získal Milionář z chatrče, se "Nejlepší film" podle National Board of Review neshodoval s většinovým názorem Akademiků.

Podrobný seznam, který je rozčleněn podle kategorií i typu produkce, si můžete přečíst níže:  

Nejlepší film: Her.
Nejlepší režie: Spike Jonze (Her).
Nejlepší herec: Bruce Dern (Nebraska).
Nejlepší herečka: Emma Thompson (Saving Mr. Banks).
Nejlepší herec ve vedlejší roli: Will Forte (Nebraska)
Nejlepší herečka ve vedlejší roli: Octavia Spencer (Fruitvale Station).
Nejlepší adaptovaný scénář: Terence Winter (Vlk z Wall Streetu).
Nejlepší animovaný film: The Wind Rises.
Průlomový herecký výkon: Michael B. Jordan (Fruitvale Station).
Průlomový herecký výkon: Adele Exarchopoulos (Život Adéle).
Nejlepší režijní debut: Ryan Coogler (Fruitvale Station).
Nejlepší zahraniční (cizojazyčný) film: The Past.
Nejlepší dokument: Stories We Tell.
"William K. Everson Film History Award": George Stevens Jr.
Nejlepší herci (ansábl): Zmizení.
"Spotlight Award": spolupráce Martina Scorseseho a Leonarda DiCapria.
National Board of Review - cena za svobodu vyjádření: Wadjda.
Cena za kreativní inovaci: Gravitace.

Top filmy (v abecedním pořadí):
12 let v řetězech
Fruitvale Station
Gravitace
Inside Llewyn Davis
Lone Survivor
Nebraska
Zmizení
Saving Mr. Banks
Walter Mitty a jeho tajný život
Vlk z Wall Streetu

Top 5 zahraničních (cizojazyčných) filmů (v abecedním pořadí):
Beyond the Hills
Gloria
Velmistr
Únos
Hon

Top 5 dokumentů (v abecedním pořadí):
20 Feet from Stardom
The Act of Killing
After Tiller
Casting By
The Square

Top 10 nejlepších nezávislých filmů (v abecedním pořadí):
Ain't Them Bodies Saints
Klub poslední naděje
In a World...
Mother of George
Much Ado About Nothing
Mud
Za borovicovým hájem
Short Term 12
Sightseers
The Spectacular Now

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box Office: 7. víkend
Box Office: Black Panther trhal rekordy Nejnovější marvelovka Black Panther trhala rekordy s otvírákem blížícím se hranici 200 milionů. Jde o pátý nejlepší otvírák všech dob. Ostatní novinky neměly šanci. čtěte zde
Vydáno: 19.02.2018 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Oscar 2018: Nejlepší herečka v hlavní a vedlejší roli
Oscar 2018: Nejlepší herečka v hlavní a vedlejší roli V kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli je favoritkou Frances McDormand za roli Mildred ve filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem. Ve vedlejší roli má pak nejvíc šancí Allison Janney v dramatu Já, Tonya. čtěte zde
Vydáno: 18.02.2018 13:49 v sekci Články | Publicistika
0
Oscar 2018: Nejlepší herec v hlavní a vedlejší roli
Oscar 2018: Nejlepší herec v hlavní a vedlejší roli Favoritem letošního ročníku v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli je Gary Oldman za ztvárnění Winstona Churchilla v dramatu Nejtemnější hodina. V kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli to je Sam Rockwell za film Tři billboardy... čtěte zde
Vydáno: 17.02.2018 12:50 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 16. 2. 2018 - 22. 2. 2018
TV tipy: Hodný dinosaurus a učitelka hledají své mládí v srdci moře Po dvou slabých týdnech televize konečně ožívají a nabízí hned několik zajímavých a atraktivních premiér. Mezi nimi vynikají pixarovka Hodný dinosaurus, Sorrentinovo drama Mládí, dobrodružné V srdci moře a Hřebejkova Učitelka.... čtěte zde
Vydáno: 16.02.2018 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Pračlověk 4/10
Recenze: Ručně animovaný Pračlověk je nejslabší film studia Aardman Film o pralidech, kteří zaspali dobu bronzovou a musejí se naučit hrát fotbal, aby zachránili svůj domov, bohužel selhává nejen v rámci práce s postavami a s fikčním světem, ale i z hlediska humoru. čtěte zde
Vydáno: 16.02.2018 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Black Panther – poctivá a neotřelá marvelovka (14.02.2018 09:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Ewa Farna a Black Panther hledí do tváře vody (14.02.2018 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Martin Scorsese chystá TV sérii The Caesars (12.02.2018 13:00 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2018: Nejlepší kamera (11.02.2018 10:56 v Články | Publicistika)
- Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson (10.02.2018 21:48 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Tvář vody je láskyplnou poctou americké filmové historii a brakovému žánru (05.02.2018 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Roman Polanski v novém Tarantinově filmu (02.02.2018 14:14 v Novinky | Zprávy)
- Creed 2 našel oponenta (16.01.2018 09:33 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2018, část 1. (14.01.2018 10:02 v Články | Publicistika)
- Leonardo DiCaprio potvrzen pro Nový film Quentina Tarantina (13.01.2018 19:26 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Knihy hoří v TV filmu Fahrenheit 451 (12.01.2018 19:08 v Novinky | Trailery)
- Téma: nejlepší filmy roku 2017 podle filmserver.cz (08.01.2018 15:00 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Dokonalý šéf hraje za zdí špinavou hru s komornou (29.12.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- George Clooney kšeftuje s Netflixem (18.12.2017 14:04 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Paddington, řidič aut a Seabiscuit uhánějí do Země zítřka (15.12.2017 07:30 v Radar | TV tipy)
- Black Panther: Nový trailer ukazuje vyspělost Wakandy (13.12.2017 15:31 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   07/2018

Black Panther
8/10

Šestý film v rámci třetí fáze a celkově osmnáctý film v rámci Marvel Cinematic Universe přináší dostatek nových nápadů a odlišností v zavedené sérii a celkově funguje.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

ČESKÉ TRAILERY

Star Wars: Síla se probouzí
V kinech od 17.12.2015
Jak básníci čekají na zázrak
V kinech od 14.04.2016
Captain America: Občanská válka
V kinech od 05.05.2016

NOVÉ FOTOGRAFIE

Noční hra (1x)
Gringo: Zelená pilule (2x)
Cobra Kai (1x)
Ready Player One: Hra začíná (1x)
Pračlověk (9x)
Úžasňákovi 2 (1x)
Trust (1x)
Black Panther (5x)
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver