Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 29. 11. 2013 - 5. 12. 2013

TV tipy: Ve stínu kriminálek a další akce

Vydáno: 29.11.2013 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Falcon

První prosincová televizní nabídka bude zajímavá hlavně pro příznivce akčnějších žánrů, protože v ní dostávají přednost třeba western, tuzemská noirová detektivka, válečné drama nebo klasická kriminálka. A na řadu přijde i horor.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Síla odvahy (Les Femmes de l´ombre) (pátek 29. 11., ČT2, 23.50 - 01.45)

Český plakát filmu Síla odvahy / Les femmes de l'ombreFrancouzské válečné drama je výjimečné tím, že jeho hlavními hrdinkami jsou ženy. Režisér a scenárista Jean-Paul Salomé jinak natočil v podstatě tuctovou žánrovku, která se rozjíždí velmi slušně, aby s postupujícím časem tempo upadlo. Výsledku škodí i to, že se zaštiťuje skutečnými událostmi, ale vše je malinko zjednodušené a lehce naivní. Obsazení je ale vyvedené a v hlavních rolích tak mimo jiné uvidíte výborné Sophii Marceau, Julii Depardieu nebo nevýrazného Moritze Bleibtreu. Solidní a naprosto neškodný kousek.

Synopse: V květnu 1944 seskočí skupina pěti odbojářek na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit britského geologa zajatého v Normandii a při té příležitosti zabít plukovníka SS Heindricha (Moritz Bleibtreu). Skupinu žen vede vdova po vůdci odboje (Sophie Marceau), která chce zároveň pomstít svého manžela. Mise ale nebude vůbec jednoduchá. 

Zajímavost: Hrdinka, kterou je film inspirován, zemřela v roce 2004 ve věku osmadevadesáti let.

Originální trailer filmu Síla odvahy / Les Femmes de l´ombre

Keoma (Keoma) (sobota 30. 11., Fanda, 16.50 - 18.35 / neděle 1. 12., 11.40 - 13.20)

Plakát filmu  / KeomaItalský snímek je možná úplně posledním zástupcem subžánru spaghetti westernu. Režírující Enzo G. Castellari si nebral servítky a natočil hodně nekompromisní záležitost, která se nevyhýbá drsným scénám a hutné atmosféře. Zaujme i to, že je tu plno biblických motivů, které jsou zajímavě využity. V hlavní roli se objeví uhrančivý a charismatický Franco Nero, na jehož kreaci hned tak nezapomenete. Potěší i náznaky jakéhosi mysteriózna. Klasika, která nestárne.  

Synopse: Indiánský míšenec Keoma (Franco Nero) se po válce vrací domů. Jeho bratři ho ale kvůli jeho původu nevítají příliš nadšeně a spiknou se proti němu. Keoma se tak s nimi bude muset vypořádat a pozor musí dávat i na desperáty, kteří terorizují okolí. Pomsta bude hodně krvavá. 

Zajímavost: Jméno Keoma znamená svoboda.

Originální trailer filmu Keoma / Keoma

Dostaňte agenta Smarta (Get Smart) (sobota 30. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.05 / neděle 1. 12., 12.20 - 14.25)

Český plakát filmu Dostaňte agenta Smarta / Get SmartPřekvapivě povedená krimikomedie není jen hloupou parodií na špionské filmy, ale jde vlastní cestou. Příběh se tak snaží o zajímavou zápletku, v níž sice nechybí pár klišé, nicméně je lze přejít mávnutím ruky, protože hlavní hrdina je poměrně sympatický a není to onen typický ňouma. Režírující Peter Segal zvládá akci tak napůl (zejména v exteriérech je slušná), ale s pohodovou atmosférou problém nemá. V hlavní roli se objeví ucházející Steve Carell, kterého doplňují třeba Anne Hathaway, Dwayne Johnson nebo Alan Arkin. Veskrze pohodová záležitost.

Synopse: Jednoho dne je napadeno velitelství americké tajné služby a identita většiny zaměstnanců je prozrazena. Jejímu šéfovi (Alan Arkin) tak nezbývá nic jiného než do akce poslat analytika Maxwella Smarta (Steve Carell), který už dlouho sní o tom, že bude tvořit dvojici se superhvězdným Agentem 23 (Dwayne Johnson). Jenže místo toho je přidělen k jedinému dalšímu agentovi, kterému zůstala tajná identita - k milé, ale nevyzpytatelné Agentce 99 (Anne Hathaway). Tihle dva tedy budou muset spolupracovat, protože nebezpečí sílí.

Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenného seriálu vysílaného v letech 1965 - 1970.

Originální trailer filmu Dostaňte agenta Smarta / Get Smart

Ve stínu (sobota 30. 11., Nova, 20.20 - 22.25 / neděle 1. 12., Nova Cinema, 02.05 - 03.50)

Plakát filmu Ve stínu / Ve stínuJeden z nejlepších tuzemských snímků loňského roku oceněný devíti Českými lvy se na dobu minulého režimu dívá bez příkras a nadsázky, což stále není samozřejmost. Režírující David Ondříček dokázal vytvořit hodně stísněnou, bezvýchodnou a místy až noirovou atmosféru padesátých let, k čemuž mu pomohly i výtečné dobové kulisy a výprava. Také obsazení, v němž nechybí skvělí Ivan Trojan, Soňa Norisová, Sebastian Koch nebo Jiří Štěpnička, je naprosto parádní. To už pak tolik nevadí, že ústřední kriminální zápletka není tak propracovaná a konec je příliš smířlivý. Vynikající kousek.

Synopse: Kapitán Hakl (Ivan Trojan) vyšetřuje v padesátých letech krádež v klenotnictví. Z běžné vloupačky se ale brzy stává politická kauza. Vyšetřování přebírá major Zenke (Sebastian Koch) z NDR, který případ vede zcela jiným směrem. Hakl ale dál pátrá na vlastní pěst, i když ví, jak nebezpečné to je.

Zajímavost: Koch přijal svou roli po pětihodinové debatě.

Český trailer filmu Ve stínu

Melodie podzemí (Mélodie en sous-sol) (sobota 30. 11., ČT1, 22.30 - 00.15)

Český plakát filmu Melodie podzemí / Mélodie en sous-solKlasické francouzsko-italské krimidrama sice zastaralo z hlediska tempa, které je neúměrně pomalé a rozvleklé, jinak ale poměrně baví. Režírující Henri Verneuil se tedy nemohl opřít o propracovaný scénář, který nabízí jen "obyčejný" příběh se zvláštním koncem, částečně to napravil obsazením, v němž excelují Alain Delon a Jean Gabin. Nechybí tu ani humor a velmi solidní akce, která ale nejspíš dnešního diváka zcela neuspokojí. Pro milovníky starších evropských filmů jde ale o výborný zážitek.

Synopse: Charles (Jean Gabin) je po pěti letech propuštěn z vězení. Venku se toho hodně změnilo, Paříž je staveniště a ani v branži už to není, co bývalo. Navíc se rozhodl, že provede ještě jednu loupež, kterou zajistí svou rodinu a poté odejde do ústraní. K tomu, aby vyloupil největší kasino v Cannes, však potřebuje partnera. Tím se stává mladý a nezkušený Francis (Alain Delon), který se rychle učí. Jenže neudělat chybu je hodně těžké.

Zajímavost: Snímek získal Zlatý glóbus za nejlepší cizojazyčný film.

Ukázka z filmu Melodie podzemí / Mélodie en sous-sol

Chata v horách (The Cabin in the Woods) (neděle 1. 12., Nova, 00.05 - 01.45)

DVD obal filmu Chata v horách / The Cabin in the WoodsV loňském roce oslavovaný horor uspěl hlavně tím, že si střílí ze zaběhnutých klišé a nebere se vůbec vážně. Začíná totiž tam, kde většina podobných žánrovek končí, aby ve svém závěru v dobrém slova smyslu bavil a šokoval. Režírující Drew Goddard, jemuž se scénářem pomohl i Joss Whedon, toho moc neřešil a kombinoval, co se dá, a logicky to někdy přehnal. To ale vůbec nevadí, protože celé je to zábavné a to platí i o obsazení, v němž uvidíte mimo jiné Chrise Hemswortha. Pro fanoušky žánru takřka kult.

Synopse: Pětice přátel se rozhodne trávit víkend v opuštěné chatě v horách. Tady se jim začnou dít samé špatné a děsivé věci. Jenže posléze se jejich osudy ubírají zajímavým a nečekaným směrem.

Zajímavost: Film měl být uveden už v roce 2010, ale kvůli převádění do 3D byla premiéra odsunuta. Nakonec však plán selhal a do kin šel snímek pouze ve 2D.

Originální trailer filmu Chata v horách / The Cabin in the Woods

Balada pro banditu (pondělí 2. 12., Barrandov, 21.20 - 23.10)

Plakát filmu Balada pro banditu / Balada pro bandituČeskoslovenský romantický muzikál zaujme zejména na svou dobu originálním tvůrčím přístupem. Režisér Vladimír Sís totiž prolíná realitu s fikcí, což evokuje svérázný filmový záznam divadelní hry na motivy románu Ivana Olbrachta. Používá i časté metafory a velmi správně vsadil také na tehdy neokoukané herce, mezi nimiž nechybí Miroslav Donutil, Iva Bittová nebo Boleslav Polívka. Snímek rozhodně nesedne každému, ale budete-li naladěni s tvůrci na stejnou notu, budete se příjemně bavit.

Synopse: Do amfiteátru se scházejí diváci, které vítají zpívající herci. Postupem času jsou přehlušováním melodie vtahováni do děje, ze skutečnosti se stává sen a příběh pozvolna začíná.

Zajímavost: Pavel Nový se v tomto snímku vrátil k filmu po šestnácti letech.

Ukázka z filmu Balada pro banditu

Už tady nežijeme (We Don´t Live Here Anymore) (úterý 3. 12., Nova Cinema, 22.20 - 00.20 / středa 4. 12., 01.20 - 06.15)

Plakát filmu Už tady nežijeme / We Don't Live Here AnymoreBravurní kanadsko-americké romantické drama je mrazivou vztahovou sondou, která nenechá nikoho chladným. Režírující John Curran měl v zádech fantasticky napsaný scénář, výborné obsazení v čele s Markem Ruffalem, Laurou Dern, Peterem Krausem a Naomi Watts a vše natočil syrově a nepodbízivě, čímž ještě zdůraznil intenzitu příběhu. Navíc nikomu nenadržuje a snaží se o maximální realističnost a chladný odstup. Na škodu může být snad jen přehnané množství dialogů.

Synopse: Nejlepší přátelé Jack (Mark Ruffalo) a Hank (Peter Krause) přednášejí na malé univerzitě. Jejich manželky Terry (Laura Dern) a Edith (Naomi Watts) se starají o děti a domácnost. Jacka pohlcuje milostná aféra s Edith a Hanka naopak zajímá jen jeho začínající spisovatelská kariéra. Jenže nic není tak, jak vypadá.

Zajímavost: Snímek vychází ze dvou povídek Andreho Dubuse.

Originální trailer filmu Už tady nežijeme / We Don´t Live Here Anymore

Paprika (Paprika) (úterý 3. 12., ČT art, 23.40 - 01.10)

Plakát filmu Paprika / PapurikaJaponské anime je určeno hlavně příznivcům žánru, protože je hodně svérázné a divácky poměrně náročné. Režisér Satoshi Kon tu střídá několik časových rovin a prolíná svět reality s tím snovým. Tomu odpovídá i originální a místy bizarní vizuální stránka, která je podmanivá a hodně barevná. Pozitivem je i krátká stopáž, která divákovi prakticky neumožní se nudit, i když se mnohdy dějí nepochopitelné věci. Víc psát nemá smysl, protože tohle je potřeba vidět.

Synopse: V centru dění je magický přístroj, který vědcům umožňuje vstupovat do lidských snů. Když je ukraden, spojí své síly neohrožený detektiv a skvělá terapeutka, kteří musí zabránit tomu, aby nepadl do rukou "snových teroristů".

Zajímavost: Jde o adaptaci stejnojmenného románu Jasutaky Cucuie.

Oficiální trailer filmu Paprika / Paprika

Pán draků (Long xiao ye) (čtvrtek 5. 12., Barrandov, 23.30 - 01.35)

Český plakát filmu Pán draků / Long xiao yeHongkongské akční drama napsal, natočil a hlavní roli si v něm zahrál legendární Jackie Chan. Tato informace sama o sobě stačí k tomu, aby si divák udělal rámcovou představu co očekávat. A příliš se nesplete. I tady dostane parádní akční scény s propracovanou choreografií, výtečné sportovní scény a taktéž typický humor, který ne každému sedne. Snímek navíc trpí nevyrovnaným tempem a žánrovou rozmáchlostí, neboť v začátku působí jako komedie, aby skončil jako drama. Fandům oblíbeného tvůrce to ale vadit asi nebude.

Synopse: Drak (Jackie Chan) by měl doma studovat literaturu a bojová umění, místo toho se však poflakuje a vymýšlí vylomeniny s kamarádem. Vede vcelku spokojený život, který je lemován řadou sportovních úspěchů. Tomu je ale konec ve chvíli, kdy se zaplete do boje mezi obchodníky s vzácnými čínskými předměty. Pak bude muset použít všech dovedností k tomu, aby ochránil sebe i své okolí.

Zajímavost: Chan si při natáčení zranil spodní čelist.

Originální trailer filmu Pán draků / Long xiao ye

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Alan Arkin (30.06.2023 16:29 v Novinky | Zprávy)
- Stroj času: Původní Kráčející skála slaví 50 let (01.04.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dillinger s Tonyou cestují na tajuplný ostrov, kde řeší trable o Vánocích (09.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rebel v žitě dosáhl na mistrovskou úroveň a píše přání Ježíškovi (02.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Sr. (15.11.2022 16:03 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Hobbs a Shaw vyprávějí Pinocchiovi legendu o Zorrovi (28.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Filmový Black Adam představuje nové postavy z komiksového světa DC (24.10.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Black Adam skóruje (24.10.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Obžalovaný Black Adam za vším hledá ženu (19.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Jared Leto bude Karl Lagerfeld (07.10.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Válečník král Škorpion podnikl cestu kolem světa (23.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Dwayne Johnson je Black Adam v novém traileru (09.09.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Armageddon Time (08.09.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- Black Adam má nový trailer (25.07.2022 18:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu