Top 20 ČR: Křídla Vánoc prohrála v souboji s Thorem

Vydáno: 19.11.2013 09:14 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Víkendový souboj nakonec dopadl ve prospěch Thora, a tak se novinka Křídla vánoc musela spokojit se stříbrnou příčkou. Příběh Kmotra znovu klesl o jednu příčku, a připsal si tudíž poslední medailovou pozici.
Co do počtu diváků se Křídla vánoc Thorovi málem vyrovnala, ale 3D příplatek nakonec vymrštil Chrise Hemswortha jako boha s kladivem na první příčku s náskokem více než sedmi set tisíc. Křídla vánoc si ovšem nemají na co stěžovat.

Svou pouť českými kiny odstartovaly málem šesti miliony, což sice není tolik, co zvládl před čtyřmi týdny Příběh kmotra, ale oproti nepřesvědčivým výsledkům českých snímků posledních měsíců, to tuhle komedii s Richardem Krajčo staví do velmi příznivého světla.

Fotografie z filmu Lásky čas / About TimeZájem o příběh kmotra opadl oproti minulému víkendu zhruba o pětatřicet procent, stejně ovšem dopadlo i drama Richarda Curtise Lásky čas,  což Kmotrovi zajistilo bronz. Na Lásky čas se nalepila Gravitace, která sice snížila jejich rozdíl v tržbách, ale na čtvrtou příčku to prostě nestačilo. Šestku pak po týdnu obhájil šnečí závodník Turbo

Sedmou příčku si ukořistila hororová novinka Insidious 2, které jen tak tak unikl milion na kontě. O dvě místa na osmičku se propadl Ptačí úlet, který se vměstnal mezi dvě novinky, na devítku totiž vystoupila opožděná premiéra komedie s Robertem De Niro Mafiánovi. První půlku pak uzavírají Rivalové

Na jedenáctku klesl český animovaný snímek Husiti a dvanácté místo obhájila pohádka Zataženo, občas trakaře. Největším propadlíkem tohoto týdne je pak se ztrátou pětašedesáti procent Enderova hra, což pro ni znamená posun o čtyři místa vzad.

Jason Statham, Sylvester Stallone při natáčení filmu  / HomefrontČtrnácté místo a sto pětasedmdesát tisíc získala poslední novinka uplynulého víkendu Crazy Joe. Akční thriller s Jasonem Stathamem si nenechalo ujít na dvanáct set diváků, jen o několik málo méně než Plán útěku. Ten se v těsném závěsu zařadil na patnáctku. Pohoršili si také Šmoulové 2 a to skoro o pětatřicet procent.

Z třiadvacítky se na sedmnáctku vrátil italský snímek Velká nádhera režiséra Paola Sorrentina  a i zbývající příčky patří veteránům z třetí desítky s výjimkou snímku Cesta za vánoční hvězdou, která se v tuzemských kinech promítá teprve druhý týden. Devatenáctku ale znovu získal Hořící keř a na dvacítce se umístil animák Letadla.

Ještě než se s novinkami znovu roztrhne pytel poslední týden v listopadu, uvedou distributoři alespoň pětku filmů, z nichž minimálně dva mají značný potenciál zamíchat medailovými pozicemi. Jednak se dočkáme pokračování očekávané adaptace celosvětového bestselleru Hunger Games: Vražedná pomsta a také dobrodružného dramatu Kapitán Phillips s Tomem Hanksem v hlavní roli. Krom toho dojde řada i na německou komedii Vlhká místa nebo dva tuzemské snímky – komedii Maturita a drama Bella Mia.

1. Thor: Temný svět 6,5 mil 
2. Křídla vánoc 5,9 mil. (novinka)
3. Příběh kmotra 2,7 mil. 
4. Lásky čas 1,4 mil.
5. Gravitace1,1 mil.
6. Turbo 1,1 mil.
7. Insidious 2 988 tis. (novinka)
8. Ptačí úlet 937 tis.
9. Mafiánovi 633 tis. (novinka)
10. Rivalové 557 tis.

11. Husiti  354 tis.
12. Zataženo, občas trakaře 2 292 tis.
13. Enderova hra 2 200 tis.
14. Crazy Joe 177 tis. (novinka)
15. Plán útěku 175 tis.
16. Šmoulové 2 156 tis. 
17. Velká nádhera 154 tis. 
18.Cesta za vánoční hvězdou 133 tis.
19. Hořící keř 125 tis.
20. Letadla 118 tis. 



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY