Box Office: Thor nepřestává kralovat

Vydáno: 18.11.2013 08:39 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Thor: Temný svět i nadále vládne žebříčku návštěvnosti zámořských kin, na paty se mu ale překvapivě lepí komedie Best Man Holiday. Neměla to příliš těžké, tento víkend byl na novinky chudý...
Chris Hemsworth ve filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark WorldStejně jako minulý víkend neměl ani tentokrát Thor: Temný svět příliš mnoho konkurence. Výdělek sice klesnul na "pouhých" osmatřicet milionů, u Marvelu si však rozhodně už teď můžou spokojeně mnout ruce - snímek má slušně našlápnuto nejen k tomu, aby v celkových tržbách s přehledem předběhl svého předchůdce (což už se vlastně stalo), ale má i nemalý rekordní potenciál: s velikou pravděpodobností si už teď pojišťuje místo v Top 10 nejvýdělečnějších počinů roku.

Překvapením týdne je komedie Best Man Holiday, která do kin vnesla sice vděčnou kombinaci tématiky vánočních svátků a rodinných vztahů, okořeněnou nenáročným humorem, druhé místo s třicetimilionovým ziskem jí však věštil málokdo. Vzhledem k hereckému obsazení cílí - podobně jako snímky Tylera Perryho - spíše na afroamerické publikum, jinde než v zámoří tedy podobného úspěchu téměř jistě nedosáhne. Určitě jí pomohl již zmíněný nedostatek konkurence - Gravitace již má svůj vrchol za sebou, nadšení z Jackass pomalu opadá a osvědčené animáky - s výjimkou Ptačího úletu - se již na plátnech kin také hřejí delší dobu.

Kevin Kline, Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman ve filmu Frajeři ve Vegas / Last VegasVzestupu se dočkali hvězdně obsazení Frajeři ve Vegas - navzdory téměř dvacetiprocentnímu poklesu tržby poskočili ze čtvrté na bronzovou pozici. Za Ptačím úletem se umístil jackassovský Bad Grandpa; spadl rovnou o tři příčky níže. Šestého místa se sveřepě drží veleúspěšná Gravitace - a v horní desítce si zajisté ještě nějakou dobu pohoví. Za Gravitací následuje Enderova hra12 Years a Slave a Kapitán Phillips, o tři příčky si polepšilo drama s tématikou AIDS a nelegálního obchodu s léky Dallas Buyers Club

Další novinkou je novinka Alexandera Paynea Nebraska. Černohumorná road-movie s prvky smutného dramatu o soužití se stárnoucím člověkem a jeho stále více zmatenou myslí se s nasazením do čtyř kin umístila na jedenadvacátém místě, o šest příček níže se zatím nesměle krčí snímek The Christmas Candle.

Příští týden čeká diváky komedie Kena Scotta Pozdravy ze spermobanky s Vincem Vaughnem a především dlouho očekávané Hunger Games: Vražedná pomsta. Jak dopadne souboj dosud kralujícího Chrise Hemswortha s Jennifer Lawrence a Joshem Hutchersonem?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 15.11.2013

1. Thor: Temný svět 38,5 mil.
2. The Best Man Holiday 30,6 mil. (novinka)
3. Frajeři ve Vegas 8,9 mil.
4. Ptačí úlet 8,3 mil.
5. Bad Grandpa 7,7 mil.
6. Gravitace 6,3 mil.
7. Enderova hra 6,2 mil.
8. 12 Years a Slave 4,7 mil.
9. Kapitán Phillips 4,5 mil.
10. Lásky čas 3,5 mil.

Tržby jsou uvedené v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY