Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy - Je třeba vzít Liberaceho útokem

BD a DVD tipy - Je třeba vzít Liberaceho útokem

Vydáno: 21.11.2013 18:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Tipy na poslední dva listopadové týdny budou co do počtu titulů slabší, protože z nových vydání stojí za upozornění pouze čtyři. Měl by si z nich však vybrat každý, ať již preferuje art, české filmy, či blockbustery.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Liberace! (Behind the Candelabra) (Magic Box)

DVD obal filmu Liberace / Behind the CandelabraBiografie homosexuálního pianisty a baviče Liberaceho byla odmínuta filmovými studii s odůvodněním, že je "příliš gay". Steven Soderbergh ji proto natočil u kabelové stanice HBO, která v Americe snímek odvysílala v televizi. V Evropě byl ovšem Liberace! uveden do kin, což některé obdivovatele krále nezávislých filmů vedlo k povzdechnutí, že posledním Soderberghovým kinotitulem před avizovaným tvůrčím důchodem měly raději zůstat Vedlejší účinky. Mezi nejčastější kritické připomínky patřilo, že jde o příliš konvenční a tradičně strukturovaný biopic s klasickým stylem. Výtky jsou to však liché, protože biografie povětšinou začnou formativním momentem z dětství, aby poté skočily o několik let dopředu a ukázaly postupnou cestu na vrchol spolu se všemi zlomovými okamžiky. Liberace! se ovšem omezuje na deset let ze života titulní lasvegaské hvězdy, na které atypicky nahlíží z perspektivy jejího (v počátcích vztahu teprve šestnáctiletého) milence Scotta Thorstona. Nezvyklá je i výstavba, kdy je dvouhodinový film sice rozdělen do čtyř větších bloků, ale s každým se změní žánr, a tak se dočkáme i hollywoodské satiry či (mimo)soudního dramatu. A styl co se týče okázalosti (přeplněná mizanscéna, campové kostýmy, nasvícení), rozhodně vybočuje z normy americké televizní produkce dramat podle skutečných událostí. Jenom škoda, že Behind the Candelabra, jak se snímek jmenuje, je asi příliš gay pro českou distrbuci, aby ho vydala i na Blu-rayi.

Bonusy (DVD): Film je distribuován bez bonusových materiálů.

Obraz (DVD): 16:9 / 2.35:1.

Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky.

Titulky (DVD): české.

Doporučená cena:
299 Kč (DVD - vychází pouze na tomto nosiči).

V obchodech od 20. listopadu 2013.

Film o filmu Liberace!.

Útok na Bílý dům (White House Down) (Bonton)

BD obal filmu White House Down / White House Down
V hollywoodské kinematografii se čas od času stane, že jsou v jednom roce uvedeny dva svým námětem, žánrem i cílovkou velmi podobné tituly. Byla by ale škoda Útok na Bílý dům minout či si ho plést s o poznání horším Pádem Bílého domu, který se do kin dostal dřív a byl komerčně úspěšnější. Se vzorci amerického akčního filmu přelomu 80. a 90. let pracuje mnohem důmyslněji, když jich kombinuje hned několik, sebeironicky přitom pomrkává na znalého diváka a na rozdíl od výše zmíněného "konkurenta" se nerozpadá do sledu atrakcí pro diváky, kterým ke spokojenosti stačí Rková přístupnost. Naopak je nejnovější Emmerichova destrukce amerických monumentů (vedle Bílého domu dojde i na Kapitol) velmi nápaditě vystavěna, když od 15. minuty každých deset minut dál dojde ke spojení řady vypravěčských linií několika protagonistů s navzájem protichůdným/společným cílem. Oproti Fuquově verzi záchrany americké demokracie se ta Emmerichova liší i ve vyznění, když jako nepřítele na místo Severních Korejců volí zrádce zevnitř a osobní vývoj protagonisty spočívá v získání práce ochranky u afroamerického prezidenta, kterého obdivuje jeho dcera a na kterého v dobrém změní názor i on jakožto jeho nevolič.

Bonusy (BD): Nepovedené záběry (cca. 6 min.); Série 13 minidokumentů - Energické duo: Channing Tatum a Jamie Foxx (4 min.); Muži akce: Příprava kaskadérů (cca. 4 min.); Seznamte se s Insidery: Herci ve vedlejších rolích (cca. 5,5 min.); Roland Emmerich - Navýšení sázky (cca. 5 min.); Příběh ze zákulisí: Od scénáře až na filmové plátno (cca. 3 min.); Bestie: Uvnitř prezidentské limuzíny (cca. 5 min.); Plná výzbroj: Pušky, granáty, tanky a vrtulníky (cca. 5 min.); Prezidentská péče: Velkolepá produkce (cca. 4,5 min.); Zničení Oválné pracovny - Rozbor speciálních efektů (cca. 4 min.); Odstranění bestie (cca. 3,5 min.); Obnova Bílého domu (cca. 9,5 min.); Speciální vizuální efekty bez limitů (cca. 3,5 min.); Světla, kamera, strhující akce (cca. 3,5 min.).

Bonusy (DVD): Série 4 minidokumentů - Energické duo: Channing Tatum a Jamie Foxx (4 min.); Muži akce: Příprava kaskadérů (cca. 4 min.); Seznamte se s Insidery: Herci ve vedlejších rolích (cca. 5,5 min.); Roland Emmerich - Navýšení sázky (cca. 5 min.).

Pozn.: bonusový materiál obsahuje české titulky.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 2.40:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 anglicky, česky, Dolby Digital 5. 1 maďarsky, polsky, turecky, rusky, polsky (voice-over).
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, maďarsky, rusky, turecky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over), Dolby Stereo česky.

Tiulky (BD): anglické, české, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, lotyšské, litevské, polské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, slovenské, slovinské, turecké. 
Titulky (DVD): anglické, české, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, hebrejské, hindské, islandské, lotyšské, litevské, polské, portugalské, rumunské, ruské, sbrské, slovenské, slovinské, turecké, ukrajinské, maďarské.

Doporučená cena:
499 Kč (BD v klasickém balení), 599 Kč (BD ve steelbooku), 399 Kč (DVD).

V obchodech od 20. listopadu 2013.

Nepovedené záběry z filmu Útok na Bílý dům.

Je třeba zabít Sekala (Magic Box)
BD obal filmu  / Je treba zabít Sekala
Při troše zjednodušování lze napsat, že u Je třeba zabít Sekala existují dva názorové tábory. Překvapivě se shodují, že jde o povedený film, ale rozcházejí se na tom, jestli není přeceňovaný, protože rekordních 10 Českých lvů je (ne)zasloužených. (Faktická: pokud u Ve stínu započítáme i sošku za plakát, tak Ondříčkův neonoir Michálkův eastern dorovnal.) Na malé ploše BD a DVD tipů tento spor ani rozčísnout nelze, protože má širší rozměr než na jednu vesničku omezený příběh o sedlákovi Sekalovi (Boguslaw Linda) a uprchlíkovi Jurovi Baranovi (Olaf Lubaszenko) za dob německé okupace. Vydání na Blu-rayi v remasterované edici dá ale vyniknout promyšlenému stylu, kdy kameraman Martin Štrba pracuje s několika plány najednou a dlouhými jízdami, zatímco volba prostředí a práce se zvukem tvoří kontrast k dramatu, které se odehrává na jednom místě.

Bonusy (BD): Fotografie z natáčení.
Bonusy (DVD): Fotografie z natáčení.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 1.85:1.
Obraz (DVD): 16:9 / 1.85:1.

Zvuk (BD): DTS-HD Master 5.1 česky.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 česky.

Tiulky (BD): české, anglické. 
Titulky (DVD): české, anglické.

Doporučená cena:
399 Kč (BD), 99 Kč (DVD).

V obchodech od 13. listopadu 2013.

Ukázka z filmu Je třeba zabít Sekala.

Wolverine (The Wolverine) (Bonton)

BD obal filmu Wolverine / The WolverineWolverinovo druhé samostatné dobrodružství bez kolegů s genofondem X dopado lépe, než když jsme sledovali jeho přiznaně osmdesátkově přepálený origin story. V sequelu a zároveň spin-offu k X-Men: Poslední vzdor je drsňák s adamantiovými drápy zranitelný hned nadvakrát: jednak emocionálně, protože se vyrovnává se smrtí milované mutantky Jean Grey, jednak fyzicky, když v Japonsku přijde o část svých regeneračních schopností. Posun k větší uvěřitelnosti a strachu o nejoblíbenějšího z Xavierových rekrutů funguje díky tomu, že je ústřední postava pojata jako následovník archetypu hrdinů-soliterů (především protagonistů westernů a samurajských epik z 50. let, městských thrillerů z let 70.). Selhává ovšem spojení těchto tradic s komiksovou poetikou, z které vychází nedostatečně motivovaní záporáci s nadpřirozenými schopnostmi a scény střetů s robotickými arcilotry. A prodloužená verze tuto propast ještě více prohlubuje. 

Bonusy (BD - 2D):  Kinoverze a prodloužená verze; Komentář režiséra u prodloužené verze; Alternativní závěr; Roninova cesta – Podívejte se, jak tvůrci příběh převáděli z komiksu na filmové plátno.

Bonusy (DVD): Roninova cesta - Inspirace: Roninovo putování.

Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.40:1.
Obraz (DVD - 2D): 16:9 / 2.40:1.
Obraz (DVD - 3D): 16:9 / 2.40:1 + 3D.

Zvuk (BD - 2D): 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, kastilsky, maďarsky, Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over), Dolby Stereo kastilsky. 
Zvuk (BD - 3D):
7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, rusky, turecky, Dolby Stereo francouzsky.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 angicky, česky, hindsky, tamilsky, telugsky.

Titulky (BD - 2D): anglické, české, kastilské, maďarské, polské.
Tiulky (BD - 3D): anglické, české, slovenské, francouzské, holandské, ruské, arabské, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, islandské, litevské, lotyšské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské, turecké, ukrajinské.
Titulky (DVD): anglické, české, arabské, bulharské, chorvatské, hebrejské, hindské, islandské, portugalské, slovinské, tamilské, telugské.

Doporučená cena:
599 Kč (3x BD, 2D + 3D, balení s návlekem), 699 Kč (3X BD, 2D + 3D, balení ve steelbooku a s návlekem), 399 Kč (DVD).

V obchodech od 27. listopadu 2013.

Upoutávka na DVD/Blu-ray vydání filmu Wolverine.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel Norbert Lichý (19.01.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Ridley Scott je stále bez Oscara (28.05.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel herec Lance Reddick (17.03.2023 21:18 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot (08.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Slepý obhájce nevinných Zátopek je strážce majáku (30.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozhněvaný muž Buster Keaton spustil tichou revoluci (07.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Jackass porazil Moonfall (07.02.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Katastrofický Moonfall baví jen tupými dialogy a okázalou vyšinutostí (06.02.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mimořádná událost v podobě bodu varu a ohrožení Měsíce (02.02.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Katastrofické sci-fi Moonfall má nový trailer (06.01.2022 17:37 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2022 (11.12.2021 12:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Maxinožka Bernadetta je člověk ze železa (10.12.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Channing Tatum se vrátí Bez kalhot (30.11.2021 09:43 v Novinky | Zprávy)
- Nový trailer katastrofického filmu Moonfall (02.11.2021 07:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nepříčetná policajtka vydává příkaz k popravě (17.09.2021 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu