Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 46. týden

Kinopremiéry: Mafiáni, duchové, upíři a Jason Statham

Vydáno: 14.11.2013 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po atraktivním minulém týdnu tentokráte do našich kin nevstupuje žádný potenciální komerční hit, ale spíše zajímavé žánrovky. Zajít tak můžete na pokračování hororu Insidious nebo režijní novinku kdysi vzývaného Luca Bessona.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Insidious 2 (Insidious: Chapter 2) (Falcon)

Český plakát filmu Insidious 2 / Insidious: Chapter 2Pokračování veleúspěšného hororu obstaral znovu aktuální žánrový bůh James Wan. To znamená, že fanoušci budou hodně natěšeni a očekávání budou značně vysoká. První ohlasy to prozatím potvrzují, takže není důvod se netěšit. V hlavní roli se vyjma Patricka Wilsona a Rose Byrne neobjeví příliš známé tváře, což ale zrovna u tohoto žánru nevadí. Příznivci hororů nemají v poslední době moc jistot, ale James Wan je jednou z nich. Věřme, že své výsadní postavení potvrdí.

Synopse: V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla (Steve Coulter), který o pomoc poprosí i svou spolupracovnici Elise (Lin Shaye). Ta zjistí, že chlapec má zvláštní schopnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. I proto se po dohodě s matkou rozhodne, že nejlepší bude, když chlapec na svůj dar zapomene. O pětadvacet let později je Elise zavražděna a Josh (Patrick Wilson) je hlavním podezřelým. Ten se svou rodinou odcestuje ke své matce, aby zjistil, že staré události znovu ožívají.

Zajímavosti: Podle samotného tvůrce jde o poslední horor, který režíruje. Chce se zaměřit na jiné žánry.

Český trailer filmu Insidious 2 / Insidious: Chapter 2

Byzantium (Byzantium) (EEAP Film Distr.)

Plakát filmu Byzantium / ByzantiumKoprodukční fantasy drama se zřejmě poveze na momentálně populární vlně všemožných upírských filmů. Jeden z mála rozdílů je ten, že adaptuje nikoli knihu, ale divadelní hru z pera Moiry Buffini. Režii obstaral Neil Jordan, v hlavních rolích se objeví Saoirse Ronan a Gemma Arterton, ani to ale počáteční skepsi nezmírní. Uvidíme, zda půjde alespoň o nadprůměrnou podívanou, nebo o další tuctovou teen romanci, kterých už jsme letos mohli vidět dost.

Synopse: Dvě tajemné dívky Eleanor (Saoirse Ronan) a Clara (Gemma Arterton) hledají útočiště v chátrajícím pobřežním letovisku. Zde se pokoušejí sehnat peníze a ubytování. Clara si začne vydělávat prostitucí a brzy se seznámí se stydlivým a osamělým Noelem (Daniel Mays), který jim poskytne azyl v opuštěném penzionu jménem Byzantium. Clara ho okamžitě promění na dům neřesti a Eleanor nachází spřízněnou duši ve Frankovi (Caleb Landry Jones), jemuž prozradí děsivé tajemství.

Zajímavost: Ronan prošla kvůli natáčení intenzivním dvanáctitýdenním rychlokurzem hry na piano.

Oficiální trailer filmu Byzantium / Byzantium

Mafiánovi (The Family) (Bisoscop)

Český plakát filmu Mafiánovi / The FamilyPo dvou letech se k režii vrátil kdysi vzývaný Francouz Luc Besson a divákům nabízí krimikomedii, jež se skví poměrně slušným obsazením (mimo jiné Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones) a tuctovým námětem. Dle prvních ohlasů a hlavně zámořských tržeb to na díru do světa nevypadá, takže svého času obdivovaný tvůrce se do staré formy zřejmě nevrátil. Nicméně uvidíme, jak si snímek povede v našich končinách.

Synopse: Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za ukázkovou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Jenže žít slušným životem se jim moc nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, neboť mafiánské klany pátrají po udavači s jasným cílem. A tak se z nich stávají Blakeovi a jejich novým domovem je ospalé městečko v Normandii. Starého psa ale novým kouskům nenaučíš.

Zajímavost: Snímek je adaptací knihy Badfellas Tonina Benacquisty, která vyšla před třemi lety.

Oficiální trailer filmu Mafiánovi / The Family

Crazy Joe (Redemption) (Intersonic)

Plakát filmu Crazy Joe / RedemptionPo delší době se do českých kin dostává sólový film Jasona Stathama. Podle synopse by tedy mělo jít o klasickou akční záležitost jednoho proti všem, přesto jsou hodnocení poměrně vstřícná. Tvůrcem snímku je oceňovaný scenárista a letos debutující režisér Steven Knight, takže těžko říci, co vlastně očekávat. Podle prvních ohlasů ale tvůrci nabízí i jakýsi přesah. Tak snad budeme mít co dělat se slušnou žánrovkou. 

Synopse: Bývalý člen elitní zásahové jednotky Joey (Jason Statham) utíká před svou minulostí, která ho dohnala až k vojenskému soudu. Hnán touhou po pomstě se přidává k londýnskému podsvětí, kde bere spravedlnost do vlastních rukou. Dokáže všem svou pravdu?

Zajímavost: Zhruba ve čtyřicáté minutě vybírá hlavní hrdina výpalné od ženy, která telefonuje ve slovenštině.

Oficiální trailer filmu Crazy Joe / Redemption

Odhalený přístav (Vuosaari) (Film Europe)

Český plakát filmu Odhalený přístav / Vuosaari Populární severskou kinematografii zastupuje tento týden finské drama z loňského roku. Dle synopse to vypadá, že režírující Aku Louhimies sází na mozaiku příběhů několika hrdinů, na níž chce zřejmě ukázat zranitelnost obyčejných lidí. V hlavních rolích se objevují neznámé tváře, takže pocit autenticity bude asi zaručen. Pro milovníky depresivních dramat ze severu Evropy zřejmě jasná volba. 

Synopse: Několik postav čelí jednoho šedého a chladného zimního týdne čemusi nevyhnutelnému, neboť se pokouší hledat lásku a uznání. Jenže ve světě, kde jsou očekávání společnosti velmi vysoká, je velmi těžké zapadnout a nebýt přitom nějak zraněn. Navíc když jsou všichni lidé slabí a ztracení a vzájemně si ubližují.

Zajímavost: Práva na skladbu Feel Robbieho Williamse nestály prý víc než letenka z Finska do Prahy.

Originální trailer filmu Odhalený přístav / Vuosaari

Perverzní průvodce ideologií (The Pervert´s Guide to ideology) (Film Europe)

Český plakát filmu Perverzní průvodce ideologií / The Pervert's Guide to IdeologyAtraktivní název slibuje mnohé. Jaký je ale výsledek, vědí snad jen ti, kteří znají osobu svérázného Slavoje Žižeka, který je průvodcem i scenáristou tohoto britsko-irského dokumentu. Režírující Sophie Fiennes už jen jeho myšlenky dala dohromady a sestříhala tak, aby vše bylo pokud možno přijatelné a možná i kontroverzní. Malinko děsivá je snad jen délka dosahující zhruba dvou a čtvrt hodiny, což v podobném žánru nikdy nedělá dobrotu. Zájemci nechť běží do nejbližšího kina.

Synopse: Dokument reflektuje současnou společnost a divákům nabízí pohled na podstatu ideologie. Slavoj Zizek, jenž je průvodcem snímku, vychází z Freudovy psychoanalýzy a téma se pokouší nahlížet pomocí snů. Je tedy jasné, že definice ideologie bude podle něho dost svérázná a netradiční.

Originální trailer filmu Perverzní průvodce ideologií / The Pervert´s Guide to Ideology

Křídla vánoc (Falcon)

Plakát filmu Křídla vánoc / Křídla VánocÚdajně nejkrásnější svátky v roce se opět přiblížily a tento týden můžete v kinech vidět české komediální drama, které se odehrává právě o Vánocích a využívá několika motivů, které s nimi úzce souvisejí. Režisérka a scenáristka Karin Babinska se pokusila o mozaiku několika příběhů, které by se měly v určité chvíli protnout. V hlavních rolích se objeví Vica Kerekes, David Novotný, Jakub Prachař a Richard Krajčo, který obstaral i hudbu. Jak se autorce vše vyvedlo, se dozvíme v kinech.

Synopse: Optik Tomáš (Richard Krajčo) má rád volnost a ženy a žije v přívěsu nedaleko obchodního centra. Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i drzým vystupováním. Radek (David Novotný) pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. Čerstvě vystudovaný herec (Jakub Prachař) marně obchází castingy a musí si vystačit s tím, že pobíhá po nákupním centru v kostýmu zajíce a rozdává radost dětem. Životy čtyř kamarádů se v čase Vánoc osudově protnou a je možné, že v tak kouzelné době se stane i nějaký ten zázrak.

Originální trailer filmu Křídla vánoc

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu