Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 45. týden

Kinopremiéry: Lásky čas s Thorovým komorníkem

Vydáno: 07.11.2013 08:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jednoznačným tahákem prvních listopadových premiér je návrat boha Thora na filmová plátna. Mimo pozornost by ale neměly zůstat minimálně potenciální oscarový kandidát v podobě dramatu Komorník a romantická komedie Lásky čas.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Thor: Temný svět (Thor: The Dark World) (Falcon)

Plakát filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark WorldPokračování komiksového hitu slibuje další velkolepou podívanou plnou akce a speciálních efektů. Režii tentokráte obstaral méně známý Alan Taylor, takže těžko říci, na co se vlastně můžeme těšit. Jisté je, že v hlavních rolích se vrací Chris Hemsworth, Natalie Portman nebo Tom Hiddleston. Nebude chybět ani atraktivní příběh velmi volně inspirován severskou mytologií. Je zřejmé, že o komerční výdělky tenhle film mít starosti nebude. Jak to dopadne s kvalitou, se dozvíme v kině. 

Synopse: Asgardský bůh hromu Thor (Chris Hemsworth) usiluje o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, který je mnohem silnější než samotný Odin (Anthony Hopkins) a celý Asgard, se Thor musí vydat na nebezpečnou cestu. Oporu má v krásné Jane Foster (Natalie Portman), jenže události ho přinutí obětovat úplně vše.

Zajímavost: Jde o první film Marvelu, který se dějově vůbec neodehrává v Americe.

Český trailer filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark World
Komorník (The Butler) (EEAP Film Distr.)

Plakát filmu Komorník / The ButlerJeden z potenciálních oscarových kandidátů je životopisným dramatem, které pohledem sluhy několika amerických prezidentů nahlíží na důležité milníky v dějinách USA. Režírující Lee Daniels dostal krom atraktivního námětu k dispozici hvězdné obsazení, v němž se mimo jiné objeví Forest Whitaker, John Cusack, Lenny Kravitz, Robin Williams, Alan Rickman, Liev Schreiber a další. Tady to vypadá, že bychom mohli mít co dělat s velmi kvalitní žánrovkou. Snad tvůrci nezklamou.

Synopse: Cecil Gaines (Forest Whitaker) pracoval v Bílém domě jako komorník a mezi lety 1952 - 1968 obsluhoval sedm prezidentů. Byl při mnoha významných historických epochách USA a celý život se zasazoval o práva afroamerických zaměstnanců Bílého domu. Krom toho ale prožívá i svůj soukromý boj, neboť chce znovu najít cestu k odcizené manželce a synovi, který odmítá jeho profesi.

Zajímavosti: Po patnácti letech jde o první film, v němž Oprah Winfrey nehraje samu sebe.

Originální trailer filmu Komorník / The Butler
Lásky čas (About Time) (CinemArt)

Český plakát filmu Lásky čas / About TimeBritská romantická komedie s prvky sci-fi vzbuzuje v mnohých vysoká očekávání, protože jejím autorem je uznávaný Richard Curtis. Jeho devízou jsou inteligentní a vtipné dialogy, nekýčovitá romantika a pohodová atmosféra. Není důvod se nedomnívat, že bychom přesně tohle neměli dostat. V hlavních rolích se objeví Domhnall Gleeson a Rachel McAdams, kteří by měli také být zárukou určité kvality. Pokud se vše vydaří, jak má, měli bychom vidět příjemnou záležitost pro všechny.

Synopse: Tim (Domhnall Gleeson) je obyčejný nesmělý Brit, který má starostlivou matku (Lindsay Duncan), potrhlou sestru a úžasného otce (Bill Nighy). Jediné, co mu chybí, je nějaké děvče. To se má ovšem brzy změnit. Tim totiž dospěl do věku, kdy se všichni mužští členové rodu mohou tak trochu vracet do minulosti. Tak trochu znamená, že znovu prožijí události, které již jednou prožili. Mladík toho okamžitě využije a znovu navazuje kontakt s krásnou Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny chyby se dají okamžitě napravit. Jenže nic netrvá věčně.

Zajímavosti: Původně měla hlavní ženskou roli ztvárnit Zooey Deschanel, ale kvůli velkému pracovnímu vytížení se jí musela vzdát.

Oficiální trailer filmu Lásky čas / About Time
Cesta za vánoční hvězdou (Reisen til julestjernen) (Film Europe)

Český plakát filmu Cesta za vánoční hvězdou / Reisen til julestjernenAť se vám to líbí, nebo ne, údajně nejkrásnější svátky v roce se opět blíží a v kinech se tak budete moci setkávat s tématickými příspěvky. Aktuálně jde o norský rodinný snímek, jehož synopse vypadá hodně pohádkově. Jelikož jméno režírujícího Nilse Gaupa řekne něco jen málokomu, je velmi těžké odhadovat, jaký bude výsledek. Severská kinematografie je sice momentálně hodně v kurzu, ale v úplně jiném žánru. Tady je tipování jakýchkoli kvalit velmi ošidné.

Synopse: Do malé norské vesničky zavítá v předvánočním čase dvanáctiletá dívka Sonja (Vilde Zeiner) v doprovodu lupičů, kteří ji drží v zajetí. Vesnice je totiž zakletá, stejně jako celé království. Král (Anders Baasmo Christiansen) kdysi dávno ztratil svou jedinou dceru, která v lese hledala Vánoční hvězdu. Nikdy se však nevrátila, načež královna zemřela žalem a král Vánoční hvězdu proklel. Na království pak sestoupila tma a smutek. Jednoho dne mu mudrc předpověděl, že když se mu do deseti let podaří hvězdu rozzářit, dcera se vrátí domů. Devět let už uplynulo a zůstává poslední naděje. A tou se stává právě Sonja.

Originální trailer filmu Cesta za vánoční hvězdou / Reisen til julestjernen
Nepravděpodobná romance (Artcam)

Český plakát filmu  / Nepravděpodobná romanceČeské drama vypadá už ze synopse hodně komplikovaně a režisér Ivan Vojnár v něm zřejmě bude střídat několik časových rovin a možná i vypravěčů. Uvidíme, jak se s tímto náročným konceptem vyrovnal a jak nakonec všechno dopadlo. V hlavních rolích se objevují víceméně neznámá jména, takže alespoň pocit autenticity by mohl fungovat. Milovníci netradičních tuzemských filmů by si mohli přijít na své.

Synopse: Luisa (Berenika Kohoutová) a Erika (Alžběta Pažoutová) se snaží splnit si své sny o životním úspěchu. Luisa se chce stát herečkou, i když její manžel je proti a začne jí komplikovat život. Erika by se ráda stala učitelkou, jenže na studia si musí vydělávat jako uklízečka v divadle. Dočkají se naplnění svých tužeb?

Originální trailer filmu Nepravděpodobná romance
Husiti (CinemArt)

Český plakát filmu  / HusitiTuzemská animovaná historická komedie by mohla být slušnou zábavou. Režisér Pavel Koutský si dějiny vyložil dle svého a vůbec je nebere vážně. V kombinaci s neobvyklou animací by s trochou štěstí opravdu mohlo jít o vydařenou záležitost, její kouzlo navíc umocňují ústřední dabéři Jiří Lábus a Oldřich Kaiser. O snímku se sice moc nemluví, ale to v tomto případě příliš nevadí. Věřme, že půjde minimálně o slušnou záležitost.

Synopse: Mlhoš je nemajetný šlechtic a Záboj chudý odjakživa. V jedné pražské hospodě se náhodou setkali, když oba utíkali před svými vlastními problémy. Jako ideální pěšáky si je vybere Čeněk z Vartemberka, který lavíruje mezi panovníky Václavem IV. a Zikmundem. Úkol, který jim zadá, vypadá jednoduše - převézt kacířského kazatele Jana Husa na kostnický koncil. Nikdo ale nemá tušení, že tím se spustí řetězec událostí, který markantně ovlivní české dějiny.

Zajímavosti: Na filmu pracovalo asi pětadvacet lidí, z toho devět animátorů.

Oficiální trailer filmu Husiti
DK (Aerofilms)

Český plakát filmu  / DKNázev dokumentu daly iniciály architekta Davida Kopeckého, jehož život a dílo tvůrci v čele s režírující Bárou Kopeckou sledují. Pro ty, kterým je toto jméno neznámé, půjde asi o velmi překvapivou záležitost, neboť Kopecký je prý dost kontroverzní a pro většinu lidí nesympatický. Těžko odhadovat, jak si s touto látkou autoři poradili, ale je jasné, že výsledek se bude odvíjet od toho, jak na vás pozorovaná osoba zapůsobí.

Synopse: Celovečerní dokument o životě radikáního architekta Davida Kopeckého, jehož přátelé popisují jako plachého excentrika, chladnokrevného panikáře a asketického hédonika. Nevkusné obrazy vyhazoval lidem z oken. Nikomu v ničem neustupoval, za což byl stejně obdivován jako bit. Je možné svobodně tvořit ve světě finančníků a malomešťáků? Dá se žít s vizionářem? A čím se platí za život bez kompromisu?

Originální trailer filmu DK

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Citlivý člověk (31.05.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Ray Stevenson (22.05.2023 19:36 v Novinky | Zprávy)
- Chris Hemsworth se vrací v traileru Vyproštění 2 (16.05.2023 16:19 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vyproštění 2 (03.04.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu