Exkluzivní informace o pokračování Dne nezávislosti

Vydáno: 27.10.2013 18:40 - | foto: Twentieth Century Fox

Bylo potvrzeno, že do pokračování Dne nezávislosti se vrátí Bill Pullman a Jeff Goldblum, kteří hráli v jedničce. Dlouho se spekulovalo o účasti Willa Smitha. Režisér Roland Emmerich v rozhovoru prozradil víc, než chtěl.
Fotografie z filmu Den nezávislosti / Independence DayBěhem propagace vydání White House Down na DVD/Blu-rayi byl Roland Emmerich redaktory Playlistu dotázán, jak se to má s připravovaným Dnem nezávislosti s pořadovou číslovkou 2. Překvapivě poskytl upřímnou odpověď, když si povzdechl, že jde o každodenní boj ohledně rozpočtu, herců a dalších nezbytných záležitostí. Následně sice novináře ujišťoval, že vše vypadá dobře, ale tím jejich zvědavost neutišil. Vyptávali se na (ne)účast Willa Smitha, který hrál frajerského armádního pilota, jenž se dovede postarat o svou ženu a malého syna. Původem německý režisér nejprve zareagoval, že odpovídat nebude, ale po naléhání přišel s velmi zajímavou zprávou.

Scenárista James Vanderbilt, který je podepsán i pod White House Down, napsal dvě verze pokračování Dne nezávislosti. A pouze v jedné se s návratem Willa Smitha do jeho ikonické role počítá. Otázkou je, jak moc se od sebe oba scénáře odlišují a jestli je v obou postava dnes již dospělého Smithova syna z prvního dílu, protože po internetových vodách se již delší dobu šíří fáma, že by si ho mohl zahrát Michael B. Jordan z Fruitvale Station. Emmerich samozřejmě nezapomněl dodat, že vše vypadá (především ohledně návratu Smithova doutníky kouřícího a mimozemšťany do obličeje pěstí mlátícího otce od rodiny) dobře.

Will Smith ve filmu Den nezávislosti / Independence DayJe možné pouze odhadovat, jestli měl být Jordan náhradou za Smitha, nebo bylo v plánu řešit vztah otce-syna. Potvrzené je pouze to, že na konec nepůjde o dva filmy, ale o jeden, protože už tak Emmerich s projektem stráví čtyři roky svého života. V nadsázce řekl, že "má jít o film o mimozemšťanech" a "že by se nerad stal jedním z nich". Nic bližšího o Dni nezávislosti 2, jehož americká premiéra je naplánována na 3. července 2015, nevíme. Vanderbilt jako scenárista, velmi pravděpodobný comeback Willa Smitha, linie s otcem a synem, zápletka čítající mimozemšťany a natáčení pouze jednoho, nikoliv dvou pokračování, jak je v módě, dává za pravdu Emmerichovi a jeho "vypadá to dobře".


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY