Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 25. 10. 2013 - 31. 10. 2013

TV tipy: Nemožná mise se sladkobolnými filmy

Vydáno: 25.10.2013 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Hodně zajímavá je tento týden naše televizní nabídka. Vedle různých sladkobolných dramat, romancí a odlehčených snímků uvidíte mimo jiné i druhou část trilogie Milénium. Lákadlem je však premiéra čtvrté Mission: Impossible.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pod toskánským sluncem (Under the Tuscan Sun) (pátek 25. 10., Prima Love, 20.15 - 22.50 / sobota 26. 10., 14.05 - 16.25)
Český plakát filmu Pod toskánským sluncem / Under the Tuscan SunRomantická záležitost doplácí na to, že neví, zda chce být komedií, nebo dramatem a ve výsledku se tak pohybuje někde mezi oběma žánry a není tak vlastně ničím. Režírující Audrey Wells vsadila na optimistickou notu a celý snímek vyznívá až nerealisticky pozitivně, čímž se z něho stává výhradně dámská záležitost. Mužské publikum zaujmou snad jen nádherná kamera snímající okouzlující italskou krajinu a výborná Diane Lane v titulní roli. Víceméně pohodová záležitost vyžadující větší míru tolerance.

Synopse: Čerstvě rozvedená spisovatelka Frances (Diane Lane) dostává od své přítelkyně nabídku na desetidenní dovolenou v Toskánsku. Příliš se jí ale nechce, přesto se nechá přemluvit a vyrazí na cestu. Prostředí na jihu Evropy ji nakonec okouzlí natolik, že si koupí zchátralou vilu a začne žít nový život.

Zajímavost: Režisérka chtěla do rolí polských imigrantů obsadit skutečné polské herce, kvůli problémům s pracovními vízy se však této myšlenky musela vzdát.

Originální trailer filmu Pod toskánským sluncem / Under the Tuscan Sun

Můj kamarád gepard (Duma) (sobota 26. 10., Nova Cinema, 16.05 - 18.00 / neděle 27. 10., 07.15 - 08.55)

Český plakát filmu Můj kamarád gepard / DumaRodinné dobrodružné drama cílí především na mladší diváky. Těm nebude vadit, že scénář je nerealistický, nelogický a v podstatě nemožný. Režírující Carroll Ballard ale na druhou stranu nabízí opojné záběry africké přírody, dojemný příběh o přátelství člověka s gepardem a obstojné herecké výkony neznámých tváří. Prostě a jednoduše jde o neškodnou záležitost určenou víceméně pro celou rodinu.

Synopse: Mladý chlapec Xan (Alexander Michaeletos) žije s rodiči na ranči v Keni. Jednoho dne najde geparda, jemuž zemřela matka. Aby ho zachránil, vezme ho domů a začne se o něho starat. Vzniká tak hluboké přátelství mezi šelmou a chlapcem. Jenže přírodní zákony jsou neúprosné. 

Zajímavost: Film je adaptací románu Carol Cawthra a Xana Hopcraftových.

Originální trailer filmu Můj kamarád gepard / Duma

Mission: Impossible - Ghost Protocol (Mission: Impossible - Ghost Protocol) (sobota 26. 10., Nova, 20.20 - 22.45 / neděle 27. 10., Nova Cinema, 15.40 - 18.15)

Plakát filmu  / Mission: Impossible - Ghost ProtocolZatím poslední pokračování úspěšné akční série je překvapivě oldschoolové. Režisér animáků Brad Bird zvládl svůj celovečerní hraný debut více než dobře a zejména akce je v jeho podání výborně natočená a úderná. Na některých scénách je jeho animovaná minulost znát, neboť jsou dokonale promyšlené a propracované. Tuzemské diváky potěší i fakt, že část snímku byla natáčena v Praze a jejím okolí. V hlavní roli se samozřejmě objeví Tom Cruise, který ale malinko vyklízí pole a větší prostor dostává zejména Jeremy Renner. Zamrzí snad jen přepálená délka, v níž je zbytečně mnoho dialogů a nevýrazný záporák v podání Michaela Nyqvista, který by potřeboval více prostoru. Na víkendový večer ale ideální záležitost.

Synopse: Špionážní agentura IMF má obrovský problém. V momentě, kdy její nejlepší agent Ethan Hunt (Tom Cruise) prováděl tajnou operaci v Moskvě, spáchal kdosi úspěšný bombový útok na Kreml. Ruská strana je pochopitelně rozezlena a mluví o válečném aktu. Americký prezident dává od IMF pro jistotu ruce pryč, čímž ji odřízne od veškerých zdrojů. A aby toho nebylo málo, je její oficiální šéf (Tom Wilkinson) brzy zavražděn. Hunt a jeho věrní se tak musí sami pokusit najít pachatele a očistit své jméno. 

Zajímavost: V průběhu natáčení scény na nejvyšším mrakodrapu světa se Cruise nenechal zastupovat kaskadérem.

Český trailer filmu Mission: Impossible - Ghost Protocol / Mission: Impossible - Ghost Protocol

Dívka, která si hrála s ohněm (Flickan som lekte med elden) (sobota 26. 10., ČT2, 22.00 - 00.05)

<b>Dívka, která si hrála s ohněm</b>Prostřední část trilogie Milénium je jejím nejslabším článkem. Režírující Daniel Alfredson bohužel dostal k dispozici scénář pracující s příliš mnoha postavami, který navíc mnoho věcí neobjasňuje. Románová předloha je značně osekaná, takže nečtenář se orientuje dost těžko. Nefunguje tu ani atmosféra a chybí napětí. Nad vodou tak snímek drží hlavně fantastická Noomi Rapace, která jednoznačně přehrává i Michaela Nyqvista, jenž postrádá charisma a je tu spíše do počtu, což je ale také vinou zmiňovaného scénáře. Neuškodilo by ani lehčí prostříhání. Přesto snímek kvůli pár scénám a postavě záhadné hackerky za pozornost stojí. 

Synopse: Novinář spolupracující s časopisem Milénium je společně se svou partnerkou zavražděn. Stane se tak jen pár dní před publikováním třaskavého článku o dětské prostituci, korupci a obchodu s bílým masem. Na místě činu se najdou otisky prstů Lisbeth Salander (Noomi Rapace), která se po roce v zahraničí vrátila do Švédska. Také její poručník je nalezen mrtev a i v tomto případě všechno ukazuje na ni. Jediný, kdo věří v její nevinu, je Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist). 

Zajímavost: Jediný díl trilogie, který se anglicky i švédsky jmenuje stejně.

Originální trailer filmu Dívka, která si hrála s ohněm / Flickan som lekte med elden

Nic než pravda (Nothing But the Truth) (sobota 26. 10., Nova Cinema, 22.30 - 00.30)

Český plakát filmu Nic než pravda / Nothing But the TruthInteligentní soudní drama spoléhá hlavně na silný scénář vycházející ze skutečných událostí. Režisér Rod Lurie vsadil na pomalé tempo, odpovídající atmosféru nejistoty a výtečné herecké výkony Kate Beckinsale a Matta Dillona, které doplňují třeba Alan Alda, David Schwimmer nebo Vera Farmiga. Trumfem tvůrců je ovšem to, že pointa je odhalena až v závěru, což nebývá u podobných záležitostí příliš časté. Jediné, co tu chybí, jsou výraznější emoce. Jinak parádní kousek.

Synopse: Mladá reportérka Rachel Armstrong (Kate Beckinsale) odhalila v jednom ze svých článků identitu tajné agentky CIA Ericy Van Doren (Vera Farmiga) a upozornila tak na nečisté praktiky americké administrativy. Zatímco Erica musí bojovat o svou pověst, Rachel se snaží ochránit svůj zdroj, ačkoli proti ní stojí silný soupeř v podobě americké vlády. 

Zajímavost: Zmiňovanou reálnou událostí je film inspirován velmi volně a spousta faktů je upravena. 

Oficiální trailer filmu Nic než pravda / Nothing But the Truth

Aféra Thomase Crowna (The Thomas Crown Affair) (sobota 26. 10., ČT1, 22.45 - 00.35)

Český plakát filmu Aféra Thomase Crowna / The Thomas Crown AffairPoslední relativně podařený režijní počin Johna McTiernana je odlehčenou zábavou, která asi ničím jiným být nechce. K jeho nejlepším dílům má sice daleko, zaujme však atmosférou, atraktivní zápletkou a tempem, kterému by však občas prospělo zrychlení. Slušné je i obsazení, v němž hrají prim Pierce Brosnan a Rene Russo. Možná kdyby kdysi vzývaný tvůrce malinko přitlačil na pilu, byl by celkový dojem o dost lepší. Takhle jde "jen" o řemeslně dobře zvládnutou žánrovou jednohubku, která neurazí.

Synopse: Milionář Thomas Crown (Pierce Brosnan) zahání nudu tím, že krade a před ničím se nezastaví. Jeho slabostmi jsou umění a ženy. Ještě více však miluje různé hry, proto přivítá, když se v jeho životě objeví půvabná a cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banning (Rene Russo), která ho podezřívá z krádeže Monetova obrazu z newyorského muzea. Crown všechno bere jako zkoušku jeho intelektu a schopností.

Zajímavost: Divoká erotická scéna byla ve skutečnosti natočena bez účasti hlavních hvězd.

Originální trailer filmu Aféra Thomase Crowna / The Thomas Crown Affair

Rande na jednu noc (Nick and Norah´s Infinite Playlist) (pondělí 28. 10., Smíchov, 20.50 - 22.25)

Plakát filmu Rande na jednu noc / Nick and Norah's Infinite PlaylistZdánlivě obyčejné romantické komediální drama nenabízí nic moc originálního a jeho příběh je předvídatelný, jenže režírující Peter Sollett ho naplnil takovým "feelingem", že je těžké mu odolat. Jeho trumfem jsou i reálné situace, v nichž se mnozí poznají, melancholická atmosféra a příjemný a energický soundtrack. Výteční jsou i Michael Cera a Kat Dennings, mezi nimiž parádně funguje potřebná chemie. Hledat na tomhle chyby je zkrátka nespravedlivé.

Synopse: Basáka z podprůměrné kapely Nicka (Michael Cera) a dobře situovanou dceru majitele prestižního hudebního studia Norah (Kat Dennings) nepojí vůbec nic. Oba si prošli bolavými rozchody a jejich srdce jsou uzavřená před světem a opuštěná. Jenže někdy stačí jediná noc, aby se všechno zdálo veselejší a krásnější než kdy dřív. A právě takovou chvíli oba zažijí při hledání tajného koncertu jejich oblíbené nezávislé indie kapely.

Zajímavost: Skupina Where´s Fluffy?, jejíž utajený koncert oba hledají, ve skutečnosti neexistuje.

Originální trailer filmu Rande na jednu noc / Nick and Norah´s Infinite Playlist

Frajeři (Lascars) (úterý 29. 10., ČT art, 23.40 - 01.15)

Plakát filmu Frajeři / LascarsAč je francouzsko-německá komedie animovaná, dětem určena není, neboť v ní padá hodně vulgarit a nevyhýbá se ani násilí. A to je také jeden z jejích problémů, protože režírující dvojka Emmanuel Klotz a Albert Pereira-Lazaro nikdy nejde "až na dřeň" a vždy, když by měla ukázat nějakou drsnější scénu, vezme zpátečku. Taktéž samotná animace může někomu připadat až nepříjemná a všechny postavy jsou dost nesympatické, což ale zase může být pro jiného lákadlo. Vzhledem k tomu, že jde o u nás takřka neznámý snímek a taktéž kvůli určité kontroverzi, stojí za pozornost.

Synopse: Ve zchátralé a zaplivané části nekonkrétní evropské metropole se Tony a José snaží vymyslet, jak získat peníze na prázdniny v Santo Rico. Tony se tedy zaváže ke spěšnému prodeji pěti kilogramů trávy a José staví saunu a hlídá vilu zámožnému soudci. Jenže situace se oběma začne dost komplikovat.

Zajímavost: Pokud bude snímek vysílán v původním znění, uslyšíte třeba Vincenta Cassela nebo Diane Kruger.

Originální trailer filmu Frajeři / Lascars

Strýček Buck (Uncle Buck) (středa 30. 10., Prima, 11.10 - 13.20)

Český plakát filmu Strýček Buck / Uncle BuckKomediální drama je takřka typickou ukázkou žánrovky, které se točily v osmdesátých letech. Režisér a scenárista John Hughes v ní dokázal perfektně vybalancovat komediálno se sentimentem a všemu dodat tu správnou odlehčenou náladu. Výrazně nad průměr snímek zvedá famózní John Candy, který dokáže prodat i ten nejlacinější vtípek. Vedle něho se objeví třeba ještě malý Macaulay Culkin. Škoda silně nevyrovnané úrovně humoru.

Synopse: Manželé Cindy (Elaine Bromka) a Bob (Garrett M. Brown) Russellovi musí kvůli náhlému onemocnění Cindina otce odjet a nezbývá jim nic jiného než svěřit své tři děti do péče strýčka Bucka (John Candy), který je proslulý svým bohémským stylem života. Vzhledem k jeho svéráznosti a faktu, že jde o zapřísáhlého starého mládence, se mají nic netušící děti nač těšit. 

Zajímavost: Zvuk z Buckova rozbitého auta byl simulován výstřelem ze zbraně.

Oficiální trailer filmu Strýček Buck / Uncle Buck

Velký průšvih (Big Trouble) (středa 30. 10., Prima Cool, 22.45 - 00.40)

Plakát filmu Velký průšvih / Big TroubleLehce nedoceněná kriminální komedie Barryho Sonnenfelda většinu diváků rozhodně nedonutí k hlasitému smíchu, úsměv na tváři by jim ale měla udržet po celou dobu. Je pravda, že tvůrce se tu hodně mírnil a nevyužil tolik svých tradičních vizuálních "vychytávek", což je určitě škoda. Mohl se ale opřít o překvapivě vydařený scénář rozehrávající atraktivní a zajímavou zápletku, a také o hvězdné obsazení, v němž nechybí Tim Allen, Rene Russo, Stanley Tucci nebo Tom Sizemore. Jednoznačně velmi příjemná záležitost .

Synopse: Propuštěný novinář, z něhož se stal reklamní textař, krásná, ale nešťastná manželka, dva gangsteři, které pronásleduje smůla, dva zmatení policisté a dva agenti FBI  jsou hrdiny příběhu, v němž důležitou roli hraje i kufřík s výbušninou, jenž se objevuje na těch nejméně očekávaných místech.

Zajímavost: Snímek měl mít premiéru koncem roku 2001, kvůli teroristickým útokům z 11. září byla však posunuta na duben 2002.

Originální trailer filmu Velký průšvih / Big Trouble

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Tom Wilkinson (30.12.2023 22:21 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu