Box Office: Gravitace zastínila Kapitána Phillipse

Vydáno: 14.10.2013 07:00 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Stejně jako minulý víkend se i nadále drží na špici žebříčku návštěvnosti Gravitace Alfonsa Cuaróna. Nadšení diváků z velkolepého vesmírného thrilleru nepolevilo a film tak svým tvůrcům přisypal do kapsy dalších...
Stejně jako minulý víkend se i nadále drží na špici žebříčku návštěvnosti Gravitace Alfonsa Cuaróna. Nadšení diváků z velkolepého vesmírného thrilleru nepolevilo a film tak svým tvůrcům přisypal do kapsy dalších čtyřiačtyřicet milionů dolarů, čímž vyrazil dech i samotnému vedení společnosti Warner Bros., a je na nejlepší cestě k pozici rekordmana.

Fotografie z filmu Kapitán Phillips / Captain PhillipsStříbrnou pozici obsadila novinka Kapitán Phillips s výdělkem šestadvacet milionů dolarů, čímž předčila například loňské Argo. Úspěch to byl i pro Toma Hankse; jediným snímkem z posledních let, který vydělal více, byli Andělé a démoni z roku 2009. Kapitán Phillips je rovněž jedním z nejlépe hodnocených Hanksových snímků. Pro režiséra Paula Greengrasse ovšem zdaleka nejde o rekordní otvírák - kupříkladu Bourneovo ultimátum utržilo za premiérový víkend téměř třikrát více. Námořní drama podle skutečné události o únosu lodi somálskými piráty zaznamenalo i příznivé kritiky - ozývají se i hlasy volající po Oscarovi pro Toma Hankse - dá se tedy očekávat, že na vyšších příčkách setrvá i nadále. 

Po animáku Zataženo, občas trakaře 2 následuje na třetí příčce další novinka tohoto víkendu - Machete zabíjí Roberta Rodrigueze. "Mačeta" vydělala 3,7 milionů namísto očekávaných osmi, což je výsledek, s jakým se před svým předchůdcem z roku 2010 (14,1 mil.) může jít schovat. Mel GibsonMichelle Rodriguez ani Lady Gaga ve stínu Cuarónovy Gravitace jednoduše nemohli vyniknout.

Ben Affleck, Justin Timberlake ve filmu Hra na hraně / Runner RunnerZe třetího na páté místo spadla Hra na hraně, čímž naplnila všeobecná "očekávání". O dvě příčky spadlo i drama Zmizení, naopak vzestupu se dočkalo hororové Insidious 2. O tři místa se propadli závodničtí Rivalové, stejně jako netradiční Don Jon. Z deváté na dvanáctou příčku spadla mexicko-americká komedie Pulling Strings, sestup o tři příčky potkal i snímek stejné provenience Instructions Not Included, v obou případech jde i tak o nemalý úspěch.

Po snímcích The ButlerMafiánovi a Grace Unplugged následuje novinka Romeo and Juliet s Hailee Steinfeld a Douglasem Boothem. Adaptace slavného Shakespearova románu se s výdělkem přes půl milionu dolarů (při nasazení do čtyř set šedesáti kin) umístila na osmnácté příčce; uvidíme, jak si povede nadále.

Asi nejočekávanější premiérou nadcházejícího víkendu je hororový remake Carrie, potažmo návrat Julianne Moore na plátna kin a Chloë Moretz v kultovní roli. Milovníci akčních hrdinů si přijdou na své díky thrilleru Plán útěku se Sylvesterem Stallonem a Arnoldem Schwarzeneggerem, své premiéry se dočká i The Fifth Estate s Benedictem Cumberbatchem a historické drama 12 Years a Slave. Spláchnou Gravitaci litry krve z Kingovy adaptace?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 11.10.2013

1. Gravitace 44,2 mil.
2. Kapitán Phillips 26 mil. (novinka)
3. Zataženo, občas trakaře 2 14,2
4. Machete zabíjí 3,8 mil. (novinka)
5. Hra na hraně 3,7 mil.
6. Zmizení 3,7 mil.
7. Insidious 2 2,7 mil.
8. Rivalové 2,4 mil.
9. Don Jon 2,3 mil.
10. Baggage Claim 2,1 mil.

Všechny tržby jsou uvedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY